Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αγωγή των εργοδοτών κατά ΣΤΥΕ και ΟΣΕΤΕΕ

Οι εργοδοτικές οργανώσεις του χώρου των Τεχνικών Εταιριών σε μια πρωτοφανή κίνηση επείδειξης δύναμης κατέθεσαν αγωγή κατά του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΤΥΕ) και της Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) με στόχο την ακύρωση της απόφασης του ΟΜΕΔ (4/2001 στις 26/1/2011). Η απόφαση της διαιτησίας ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρίες και η αμφισβήτηση της από την εργοδοσία - έχοντας πάρει το πράσινο φως από τις κυβερνητικές πολιτικές κατάργησης των συμβάσεων - δείχνει το πόσο έχει ανοίξει η όρεξη της για πλήρες ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων. Μετά από τους απλήρωτους εργαζόμενους, μετά τις τεράστιες απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις ακολουθεί η πλήρης αμφισβήτηση και κατάργηση όλων των συμβάσεων ώστε να γίνουμε "ανταγωνιστικοί" με την Κίνα. Στην αγωγή τους αμφισβητούν τα επιδόματα που προβλέπει η απόφαση με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το νόμο Λοβέρδου στο στάδιο της διαιτησίας δεν γίνεται διαπραγμάτευση των επιδομάτων αλλά μόνο του βασικού μισθού. Ταυτόχρονα έχουν καταγγείλει την σύμβαση και ζητούν να πάνε σε νέα διαπραγμάτευση. Η ενέργεια αυτή γίνεται από τις από τις 7 εργοδοτικές οργανώσεις. Με την κίνηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την αμφισβήτηση και τις σύμβασης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Και ανοίγει ο δρόμος για την αμφισβήτηση όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί κάποιος (και δικαιολογημένα) να έχει με τον τρόπο που επιλέγει να εκφράσει ο ΣΤΥΕ τους τεχνικά εργαζόμενους η συμπαράσταση όλων πρέπει να είναι δεδομένη.

5 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι?

    Η ΠΕΣΕΔΕ συμμετείχε σε αυτή την κίνηση, να υποβληθεί αγωγή με στόχο την ακύρωση της απόφασης του ΟΜΕΔ?

    Μπορείτε να το διευκρινίσετε αυτό σας παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο της και μπράβο σε όσους συνδικαλιστές σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σωματεία ΜΙΣΘΩΤΩΝ του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα συμπράττουν μαζί της σε "κινητοποιήσεις"....

    Ονόματα βλέπετε δνε λέω υπολήψεις δεν θίγω..

    Άντε και εις ανώτερα η Αριστερά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορει να πει καποιος ποια σωματεια συμπραττουν με την ΠΕΣΕΔΕ και ποιες συνδικαλιστικες δυναμεις σχετιζονται με αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η εμδυδας υποθετω και το 3παραταξιακό της προεδρειο (πασκ,δκμ, αγων. συνεργ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή