Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απεργία & Στάσεις Εργασίας στη WIND ενάντια στις απολύσεις

Αναδημοσιεύουμε Ανακοίνωση και Δελτίο Τύπου του σωματείου της WIND για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία. Όπως πολύ σωστά αναφέρει και το σωματείο "Είναι η ίδια επίθεση που γίνεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, με την πολιτική της κυβέρνησης και των απανωτών Μνημονίων. Μια τέτοια επίθεση, με απολύσεις και μειώσεις μισθών, έχει γίνει και σε άλλες συναφείς εταιρίες όπως η Cosmote, η Vodafone, η Intracom κ.α. όπου επίσης γίνονται σημαντικές κινητοποιήσεις."

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – E-mail : symboulio@pasetim.com
--------------------------------------------------------------------------------------------

Α.Π. 29/2011
Αθήνα, 15.4.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στην WIND αγωνίζονται
ενάντια στο πογκρόμ απολύσεων
Οι εργαζόμενοι στην εταιρία κινητής τηλεφωνία WIND έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με σειρά απολύσεων. Οι απολυμένοι συνάδελφοι είναι δεκάδες. Για να καταφέρουν να τους διώξουν από τη δουλειά, η διοίκηση και τα μεγαλοστελέχη της WIND καταφεύγουν σε κάθε μέσο, ασκώντας μια τεράστια ψυχολογική πίεση και βία.
Κραυγαλέα η πρόσφατη περίπτωση απολυμένης συναδέλφου που η διοίκηση την καλούσε να «συζητήσει» αποκρύπτοντας ότι θα επρόκειτο για την απόλυσή της! Όταν η συνάδελφος ξεσκέπασε το παιχνίδι της διοίκησης και των προϊσταμένων της, αυτοί προχώρησαν στην απόλυσή της με εξώδικο στο σπίτι, χωρίς καν να της μιλήσουν από κοντά.
Η διοίκηση της WIND, παρά τις ανακοινώσεις για «νέα πορεία» της εταιρείας με εκμδηνεσιμό του χρέους της και σχέδια για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, επιχειρεί προκλητικά να μειώσει το κόστος εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους, τις οικογένειες και τις ανάγκες τους ως νούμερα, που πρέπει να περικόψει.
Είναι η ίδια επίθεση που γίνεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, με την πολιτική της κυβέρνησης και των απανωτών Μνημονίων. Μια τέτοια επίθεση, με απολύσεις και μειώσεις μισθών, έχει γίνει και σε άλλες συναφείς εταιρίες όπως η Cosmote, η Vodafone, η Intracom κ.α. όπου επίσης γίνονται σημαντικές κινητοποιήσεις.
Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στη WIND, συσπειρωμένοι γύρω από το επιχειρησιακό Σωματείο, έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων (αποχές, στάσεις εργασίας, απεργίες) για να καταγγείλουν τις απολύσεις, τις αυθαιρεσίες της διοίκησης ενάντια στα δικαιώματά τους που κατοχυρώνει η επιχειρησιακή ΣΣΕ που με αγώνα έχουν υπογράψει από το 2006. Στις 12/4 έγινε 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή ενάντια στις απολυσείς. Για να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβασιούχων συναδέλφων τους σε αορίστου χρόνου, ενάντια στις πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις συμβασιούχων που έκανε η διοίκηση.

Τώρα, το Σωματείο μας προχωράει σε κινητοποιήσεις διαρκείας
για την ανάκληση των απολύσεων:
=> Συγκεντρώσεις έξω από κτήρια της WIND την Παρασκευή 15 Απριλίου
=> Κυλιόμενες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου
=> 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 20 Απριλίου
Καλούμε τα ΜΜΕ σε Συνέντευξη Τύπου
μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών
τηνΤετάρτη 20 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι
στο γραφείο του Σωματείου μας, Λ. Αθηνών 104-106 (δίπλα από το Ελλ. Χρηματιστήριο)

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ

Οι απολύσεις συνεχίστηκαν και μετά την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 12/4. Στη μαύρη λίστα της ανεργίας προστέθηκαν εχθές 14/4 και άλλοι συνάδελφοι (3 αορίστου και 2 ορισμένου χρόνου), φτάνοντας το συνολικό αριθμό των απολυμένων σε δεκάδες.
Η εταιρία προσπαθεί να δείξει αδιάλλακτη και αποφασισμένη να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο της που σκορπίζει ανέργους. Μάλιστα δημιουργεί ανέργους και τους καταδικάζει σε αδυναμία ανταπόκρισης σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις όπως τροφή, λογαριασμούς ρεύματος, νερού, δάνεια, ενοίκια. Ουσιαστικά τους οδηγεί στην πείνα και στον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού η αγορά εργασίας έχει στενέψει ασφυκτικά, με τους άνεργους να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Όμως μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας που έχουν δημιουργηθεί, είχαμε μία συναδέλφισσα, την Ελένη Δεμέναγα από την Εξυπηρέτηση Πελατών, που αρνήθηκε να αποδεχτεί τη «θέση» στη λίστα των ανέργων, που της επεφύλασσε η διοίκηση του τμήματός της και της εταιρίας. Αυτή ήταν η ανταμοιβή της για την 10ετή προσφορά της. Η ίδια εδώ και 2 χρόνια έχει δεχτεί επανειλημμένα πιέσεις από τους προϊσταμένους της προκειμένου να παραιτηθεί. Για να την κάμψουν, την πέταξαν στη δεξαμενή που ονομάζεται «συνάδελφοι με αρνητική αξιολόγηση» (και που είναι πλέον εκατοντάδες).
Η Ελένη έκανε αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που απολύθηκαν. Ζήτησε από τον διευθυντή της επανειλημμένα τους λόγους που της ζητούσε συνάντησηση.Το επανέλαβε και με το ΔΣ του Σωματείου στο οποίο απευθύνθηκε.Με την στάση της έκανε σαφή την πρόθεσή της να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της και την αξία της στην εργασίας.
Στην μαζική έκτακτη ΓΣ του Σωματείου που ακολούθησε αποφασίστηκαν άμεσες κινητοποιήσεις για την Παρασκευή 15/4 (συγκέντρωση και ΓΣ στο κτήριο της Λ. Αθηνών), 24ωρηαπεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και νέα ΓΣ .Η κινητοποίηση της Παρασκευής ήταν επιτυχής και δεκάδες συνάδελφοι στήριξαν την περιφρούρηση του κτηρίου.
Η ΓΣ που πραγματοποιήθηκε έδειξε την διάθεση των συναδέλφων να συνεχίσουν τους αγώνες για να σταματήσουν τις απολύσεις αλλά και να διεκδικήσουν αποφασιστικά την επαναπρόσληψη της Ελένης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

=> Την Μεγάλη Δευτέρα 18/4 και την Μεγάλη Τρίτη 19/4 8ωρες στάσεις εργασίας που θα ξεκινούν στην αρχή του ωραρίου για όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται με σταθερό ωράριο είτε με βάρδια.
=> Την Μεγάλη Τετάρτη 20/4 24ωρη απεργία.

Οι ενέργειες αυτές για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να έχουν την ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Χρειάζεται στις περιφρουρήσεις να παραβρεθούν δεκάδες, εκατοντάδες συνάδελφοι.

Με αυτές τις προϋποθέσεις η ανάκληση της απόλυσης της Ελένης Δεμέναγα αλλά και το σταμάτημα των απολύσεων είναι εφικτά.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου