Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4 θα νικήσουν!



Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4 θα νικήσουν!

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4, που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία AVAX – Ghella – Alstom, έκλεισαν 9 ημέρες συνεχόμενης απεργίας. Απεργιακή κλιμάκωση που έρχεται ως αποκορύφωμα κινητοποιήσεων όλου του τελευταίου διαστήματος.
Διεκδικούν:
Αυξήσεις ημερομησθίων 15%
Επίδομα υπόγειων εργασιών 10%
Να μειωθούν οι βάρδιες, οι οποίες φτάνουν τα 12ωρα στους μετροπόντικες και τα 10ωρα στους σταθμούς, και να σταματήσουν οι εργασίες το σαββατοκύριακο, να εφαρμοστεί το 5ημερο-8ωρο. Η τήρηση του ωραρίου είναι αναγκαία και για λόγους ασφαλείας. Είναι σαφές ότι η κοινοπραξία τεντώνει τα ωράρια σκεπτόμενη μόνο το κέρδος της και το ”πριμ έγκαιρης υλοποίησης” του έργου.
Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας, που δεν εφαρμόζονται, ειδικά στα βοηθητικά φρεάτια. Όταν έχουμε 180 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα το 2023, πολλοί εκ των οποίων στην κατασκευή είναι αδιανόητο να μην εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας. Στο μετροπόντικα της Κατεχάκη έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΕΠΕ για εργατικό ατύχημα!
Η διοίκηση της AVAX αρνείται να μπει σε διαπραγματεύσεις, με το πρόσχημα ότι θέλει οι εργαζόμενοι να σταματήσουν πρώτα τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι η ίδια που δεν δεχόταν να μπει σε ουσιαστικό διάλογο το προηγούμενο διάστημα, πριν την κορύφωση των κινητοποιήσεων. Χτες, 29/5, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της AVAX, στην οποία κάλεσε σε συμπαράσταση και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη γραμμή 4, μέχρι τη νίκη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου