Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σχετικά με τα ειδοποιητήρια ΤΣΜΕΔΕ του Β Εξαμήνου 2013


Αύριο 31/10, λήγουν τα ειδοποιητήρια ΤΣΜΕΔΕ του Β Εξαμήνου του 2013 και κανείς ακόμα δεν ξέρει αν θα δοθεί παράταση ή όχι. Υπενθυμίζουμε ότι η ανοικτή συνέλευση μηχανικών έθεσε το θέμα αυτό στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ (να δοθεί δηλαδή παράταση μέχρι τέλους του έτους) το οποίο απάντησε θετικά μεν, αλλά καθυστέρησε στην αποστολή σχετικής εισήγησης στο ΔΣ του ΕΤΑΑ (συνεδριάζει κάθε Πέμπτη), το οποίο ΕΤΑΑ - άλλο που δεν ήθελε -  καταχώνιασε τη σχετική εισήγηση οπότε αυτή δε συζητήθηκε την Πέμπτη 24/10. Συνεπώς το σχετικό θέμα έχει πάει για συζήτηση για αύριο Πέμπτη 31/10 (ημέρα λήξης της προθεσμίας αποπληρωμής) με εισήγηση για παράταση μέχρι τις 15/12/2013 χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. Κανείς συνεπώς αυτή τη στιγμή δε γνωρίζει αν θα δοθεί τελικά αυτή η παράταση και οι ευθύνες για αυτό (και όχι μόνο) είναι συγκεκριμένες, ανοίκουν κατά κύριο λόγο στην πλειονότητα των "εκπροσώπων" των μηχανικών σε ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ.

update 31/10 6μμ: Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο ΕΤΑΑ αποφασίστηκε η παράταση εξόφλησης των ειδοποιητηρίων (δε γνωρίζουμε ακόμα ημ/νία, μάλλον 15/12)

9 σχόλια:

  1. Καραγκιοζηδες του Τσμεδε!!!Δε φτάνει που κάποιοι συνεπείς από εμάς όχι μόνο πληρώσαμε αυξημένες τις εισφορές του πρώτου εξαμήνου του 2013,όχι μόνο δε μας μειωνεται η αύξηση αυτή που πληρώσαμε στο δεύτερο εξάμηνο (μεχρι να εκδικαστει η αποφαση απο το ΣΤΕ και κουραφεξαλα), αλλά και τελευταία στιγμή θα αποφασισουν αν θα δωσουν παράταση(με το φοβο να πληρωσουμε μη τυχον και τοκιστουν οι εισφορες λογω προθεσμίας).Μαύρο στις εισφορες και τους καραγκιοζηδες που πληρωναμε ολα αυτα τα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου τρεξατε σαν τα προβατα να πληρωσετε τις αυξησεις ενω ειχε βγει διαγγελμα απο το ΤΕΕ να μην πληρωσει κανενας, καλα να παθετε. Μαλλον σας περισσευουν οποτε μη γκρινιαζετε τωρα, καντε την αιτησουλα σας και σε τρια χρονακια μπορει να την παρετε πισω τη διαφορα.

      Διαγραφή
  2. Υπενθυμίζουμε ότι η επιβάρυνση είναι 3% για τον πρώτο μήνα και 1% για κάθε έναν από τους επόμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπότε περιμένουμε μια ανακοίνωση του τύπου: "Με την αριθμ. 242/χχ.χχ.χχχχ θέμα 26 απόφαση του, το ΔΣ του ΕΤΑΑ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών Β εξαμήνου 2013 έως 31/10/13 χωρίς πρόσθετα τέλη", αύριο το μεσημεράκι λογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *15/12/13 βιάστηκα (ούτε ενα copy-paste δεν μπορώ να κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το σελιανάκη και τους λοιπούς στο ΕΤΑΑ, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει κανενα νεο για την παραταση των εισφορων χωρις προσαυξησεις απο τη συνεδριαση του τσμεδε.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στις 3μμ στη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ θα τεθεί το θέμα παράτασης μέχρι 15/12/2013

    σε περίπτωση που δεν περάσει το ΤΣΜΕΔΕ θα εισηγηθεί -ότι λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε- δε θα επιβάλει προσαυξήσεις σε όσα πληρωθούν τις επόμενες λίγες ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως έχετε καμία ενημέρωση για το τι αποφασιστικέ τελικά στη συνεδρίαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή