Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/11 στο ΤΣΜΕΔΕ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών αποτελεί εδώ και έναν περίπου χρόνο τον πυρήνα των κινητοποιήσεων των μηχανικών. Αντιδρούμε στην διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας και στην απραξία ή/και συναίνεση των φορέων μας. Στις δεκάδες κινητοποιήσεις μας πετύχαμε κάποιες μικρές νίκες: αναστολή υλοποίησης των εξοντωτικών αυξήσεων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κατηγορίες συναδέλφων. Οι νίκες αυτές, αν και αναιρέθηκαν ή κινδυνεύουν να αναιρεθούν (στο διάστημα μάλιστα της «χαλάρωσης» μας οι εξελίξεις υπήρξαν εξαιρετικά ανησυχητικές) αποτελούν τις πρώτες μέχρι στιγμής - και γι' αυτό άκρως ελπιδοφόρες - επιτυχίες σε βάρος του μνημονιακού καθεστώτος.

Ωστόσο:
 • Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη κατηγοριών συναδέλφων – μετά από παρέμβαση του Υπ. «Ασφάλισης» - ακυρώθηκε και χιλιάδες συναδέλφων είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι, χωρίς να δικαιούνται ούτε καν την πρόνοια που έχουν οι άποροι.
 • Χιλιάδες συναδέλφων, που έχουν οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ, άνω των 5000 €, κινδυνεύουν από 1/1/2014 να απολέσουν τις όποιες καταθέσεις, αμοιβές ή και ακίνητα έχουν στη κατοχή τους, μια και η ένταξη των οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, οδηγεί σε διαδικασίες «αναγκαστικής είσπραξης».
 • Η νέα διαδικασία διακανονισμού οφειλών, αποδεικνύεται επικίνδυνη και πολλαπλά προβληματική μια και γίνεται με τοκογλυφικά επιτόκια (άνω του 8%), απαιτεί φορολογική ενημερότητα, συνδέεται αυτόματα με τραπεζικό λογαριασμό και χάνεται με την δεύτερη αποτυχία πληρωμής μιας δόσης.
 • Οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς συντείνοντας στα 360 € που «εγγυάται» το κράτος.
 • Η γενικευμένη αδυναμία πληρωμής των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών απαγορεύει σε χιλιάδες ανέργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους να διεκδικήσουν δουλειά, καθώς δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Απαιτούμε:
 • Να αναγνωριστεί από το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ ο άνεργος και υποασχολούμενος μηχανικός ώστε να μην υποχρεούται να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να λαμβάνει αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας και ουσιαστικά μέτρα προνοιακής κάλυψης από το ίδιο το ταμείο του.
 • Οριστική κατάργηση των νέων εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών και δραστική μείωση των ήδη υπέρογκων εισφορών σε επίπεδα που να ανταποκρίνονται στη σημερινή κατάσταση.
 • Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων σε όλες τις οφειλές και διαγραφή χρεών σε όσους δεν είχαν επαρκές εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια.
 • Iατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
 • Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.
 • Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» και των δυσβάσταχτων διακανονισμών.
Καταγγέλουμε το ληστρικό «κούρεμα» των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από τράπεζες και κυβερνήσεις. Aπαιτούμε την αποκατάσταση των καταληστευμένων αποθεματικών του και την απεμπλοκή του από τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια

Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς σε συλλογική και αγωνιστική στάση μαζί με όλον τον κόσμο της εργασίας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, σε διαρκή εγρήγορση, σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών (επόμενη συνάντηση την Παρασκευή 8/11 στις 6:30μμ στο ΕΜΠ). 
 
Όλοι στην κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 4/11 στις 3μμ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΝΙΚΑΜΕ

1 σχόλιο:

 1. Συνάδελφοι
  Αυτή η κυβέρνηση δεν λέει να ξεκουμπιστεί.
  Αν οι συνάδελφοι που την στηρίζουν και την ψηφίζουν, δεν "δείξουν τα δόντια τους", ριχνοντάς τους στο 5%, τότε καλά κάνουν και μας "πηδάνε" χωρίς βαζελίνη.
  Με τον κάλπικο νόμο που μας κυβερνά μία μειοψηφία, αν δεν την ανατρέψουμε με δυναμικό τρόπο, τότε θα χύσουμε μαύρο δάκρυ.
  Μαύρο δάκρυ για τις συντάξεις μας. Μαύρο δάκρυ για τα σπίτια μας. Μαύρο δάκρυ για την καριέρα των νέων.
  Τα σπίτια θα έρθουν μεγάλες εταιρείες από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό και θα πάρουν τα σπίτια μας και μετά θα μας τα νοικιάζουν. Με τα ενοίκια που θα παίρνουν κάθε χρόνο, θα κάνουν και νέες επενδύσεις. Τα λεφτά που θα παίρνουν από τα ενοίκια θα τα καταθέτουν στις τράπεζες, ώστε να παίρνουν ισόποσο δάνειο για επενδύσεις. Η κάθε πουλημένη κυβέρνηση τότε, θα κοκορεύεται για τις επενδύσεις των ξένων στην΅Ελλάδα.
  Με την σύνταξη θα αγοράζουμε ένα κουλούρι και ένα γάλα.
  Για περίθαλψη θα παίρνουμε από μία ασπιρίνη τον μήνα.
  Με την καριέρα τους οι νέοι δεν θα ξέρουν αν ποτέ δουλέψουν. Αν ποτε πληρώσουν την ασφάλισή τους στο Ταμείο και αν ποτέ πάρουν σύνταξη.
  Σε όλα δηλαδή αισθανόμαστε μιά τέτοια σιγουριά που ..................

  ΑπάντησηΔιαγραφή