Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΜΗΒΕ για Εισφορές – Ιατροφαρμακευτική κάλυψη

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μ. Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 •
smhbe@smhbe.gr • www.smhbe.gr
Θεσσαλονίκη 22/10/2013
Αρ. Πρωτ.: 8212
Προς: ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.)
Υπ’ όψιν Προέδρου κ. Ιωάννη Γαμβρίλη
Κοιν: Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης – Υπόψη: Προϊσταμένης κας Θεοδωρίδου
ΤΕΕ – Υπόψη: Προέδρου κ. Χρ. Σπίρτζη
ΤΕΕ / ΤΚΜ - Υπόψη: Προέδρου κ. Αναστ. Κονακλίδη
ΠΣΔΜ-Η – Υπόψη: Προέδρου κ. Αναστ. Ευσταθίου
Συλλόγους Μηχανικών Θεσσαλονίκης
 
Θέμα: Εισφορές – Ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
 
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΤΣΜΕΔΕ, θέλουμε να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας, που έχουν ως ακολούθως:
1. Στάλθηκαν ήδη τα ειδοποιητήρια του Β΄ εξαμήνου του 2013 (χωρίς τις αυξήσεις, μιας και εκκρεμεί η εκδίκαση στο ΣτΕ) αλλά η ημερομηνία εξόφλησης τους παραμένει η 31 Οκτώβρη, οπότε ζητούμε την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής χωρίς επιβαρύνσεις μέχρι 31 Δεκέμβρη.
2. Ζητούμε να καταδικάσετε τη διαδικασία διακανονισμού οφειλών, η οποία είναι εξαιρετικά αυστηρή και επικίνδυνη (αν χάσεις μια δόση χάνεις το διακανονισμό, υποχρέωση τραπεζικού λογαριασμού, εξόφληση των τρεχουσών εισφορών, τοκογλυφικό επιτόκιο 8% κλπ) και θεωρούμε οτι η διαδικασία αυτή πρέπει να επανέλθει στις αρμοδιότητες του ταμείου.
3. Ζητούμε να μη φύγει από το ταμείο κανένα όνομα συναδέλφου με οφειλές άνω των 5000 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης τους με κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών, σπιτιών κλπ.
4. Ζητούμε να επιστραφούν πίσω τα χρήματα όσων πλήρωσαν το Α΄ εξάμηνο του 2013 με τις αυξημένες εισφορές (ή με προσαυξήσεις μέχρι να βγει η απόφαση παράτασης). Στα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν δε συμψηφίζονται τα χρήματα αυτά.
5. Ζητούμε να επανέλθει η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συναδέλφων με οφειλές η οποία διακόπηκε από το Μάιο. Να υπάρξει επίσης μόνιμη πρόβλεψη για τις περιπτώσεις μισθωτών, όπου ο εργοδότης δεν καταβάλλει την εισφορά και οι συνάδελφοι χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
6. Επίσης, ζητούμε άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του κλάδου με δυνατότητα επιλογής από τους συναδέλφους της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας και άμεσο διαχωρισμό των εισφορών που πληρώνουν οι μηχανικοί για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους.
Προσδοκούμε ότι θα επιμεληθήτε άμεσα των θεμάτων σε όφελος των συναδέλφων του κλάδου.
Με τιμή
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κολότσιος
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Αντωνιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου