Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση από τη χθεσινή παρέμβαση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ

Ενημέρωση από τη χθεσινή παρέμβαση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ

1. Μάλλον το μόνο θέμα για το οποίο πήραμε θετική απάντηση είναι ότι θα δοθεί κάποια παράταση (όπως πληροφορηθήκαμε η εισήγηση στο ΕΤΑΑ είναι για μέχρι τις 15/12/2013) στην εξόφληση των ειδοποιητηρίων του Β εξαμήνου 2013 χωρίς προσαυξήσεις.

2. Για τους διακανονισμούς, το ΤΣΜΕΔΕ πετάει τη μπάλα στο υπουργείο, δεσμεύτηκαν όμως ότι θα στείλουν επιστολή που θα περιγράφει ότι με αυτούς τους όρους στους διακανονισμούς δε μπορεί να ενταχθεί κανείς συνάδελφος.

3. για το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών ενημέρωσαν ότι τα στοιχεία των οφειλών είναι ήδη συγκεντρωμένα στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ και ότι το παιχνίδι γίνεται στο ποιές οφειλές θα χαρακτηριστούν "ληξιπρόθεσμες" και κατά συνέπεια άμεσα απαιτητές.

4. Όσον αφορά τους συμψηφισμούς είπαν ότι αφού δεν έχει γίνει η εκδίκαση στο ΣτΕ (10 Νοέμβρη 2013) δε μπορούν να συμψηφίσουν τα παραπάνω ποσά που πληρώθηκαν. Κακώς κατά τη γνώμη μας, μια και τα μέχρι σήμερα δεδικασμένα λένε σαφώς ότι δεν έπρεπε να αποσταλούν αυξημένα ειδοποιητήρια και πολύ κακώς εισπράχθηκαν αυτά. Δεσμεύτηκαν να το βάλουν θέμα στο ΕΤΑΑ (για να δούμε).

5. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πετάξανε πάλι τη μπάλα στο υπουργείο αλλά και στους υπαλλήλους του ΤΣΜΕΔΕ. Τους καλέσαμε να ενημερώσουν το υπουργείο ότι για ανθρωπιστικούς λόγους θα συνεχίσουν το σφράγισμα βιβλιαρίων αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κάνουν κάτι. Πρέπει πάντως συνάδελφοι που έχουν χάσει αυτή τη στιγμή την ιατροφαρμακευτική κάλυψη -σε συννενόηση με τη συνέλευση- να επανέλθουν στο ΤΣΜΕΔΕ και να τη διεκδικήσουν

υγ. αν τυχόν υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που πήραν ειδοποιητήρια με αυξήσεις εισφορών ας ενημερώσουν (μια και πληροφορηθήκαμε και για τέτοιες περιπτώσεις)

Αν ο διπλοθεσίτης πρόεδρος Γαβρίλης διεκδικούσε με τη μισή θέρμη τα ζητήματα του ΤΣΜΕΔΕ, με αυτή που διακδικεί τα της Τράπεζας Αττικής, θα υπήρχαν σίγουρα πολλές - μικρές μεν - αλλά σημαντικές βελτιώσεις (είναι προφανές ότι για ευρύτερες αλλαγές απαιτούνται και κεντρικότερες ανατροπές πολιτικής, κυβερνήσεων, μνημονίων κλπ).

Επόμενη συνάντηση της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών την Παρασκευή 25/10 στις 6:30 στο ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου