Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Αναδημοσίευση από εδώ.
Πωλήθηκε το κτήριο του Κεράνη με άλλα 27 ακίνητα
Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία πώλησης των παλιών αποθηκών του «Κεράνη», στην οδό Θηβών, όπου προγραμματίζεται να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά, ανάμεσα σε ένα «πακέτο» συνολικά 14 ακινήτων.

Το συγκεκριμένο κτήριο, που χαρακτηρίζεται ως «υπουργείο Πολιτισμού» επειδή επρόκειται στο παρελθόν να στεγαστεί εκεί το υπουργείο, μεταβιβάστηκε μαζί με το κτήριο της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στον Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς), το κτήριο της  Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στο Μοσχάτο και τα υπόλοιπα 11 του «πακέτου» στην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας «Πανγαία» αντί 115,5 εκατομμυρίων ευρώ (για να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ πατήστε εδώ)

Τώρα, πλέον, η θυγατρική της Εθνικής θα παραχωρεί ένα- ένα τα ακίνητα σε ιδιώτες, οι οποίοι θα καρπώνονται τα ενοίκια, που θα αρχίσει να καταβάλλει το κράτος για τις υπηρεσίες, που στεγάζουν.

«Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς μας δικαιώνει, όταν λέγαμε ότι στόχος είναι τα δικαστήρια του Πειραιά να γίνουν η «προίκα» για την πώληση σε ιδιώτη του κτηρίου της οδού Θηβών. Ήδη, η διαδικασία ξεκίνησε από το ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε στο Pireas2day.gr ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το «Λιμάνι της Αγωνίας» Γιάννης Καρδαράς.

Επίσης, όπως έχει γράψει το Pireas2day.gr (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από τη ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική και έχει τοποθετηθεί ο ανάδοχος για την διαμόρφωση του κτηρίου.

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο επιχείρησε να διαψεύσει όσους λένε ότι το θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων έχει τελειώσει….

Η διαδικασία της πώλησης συνολικά 28 ακινήτων του Δημοσίου εκτυλίχτηκε σε δύο φάσεις, μία την περασμένη Πέμπτη και μία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ της Παρασκευής, και τελικά πέρασαν στην «Πανγαία» της Εθνικής και στη Eurobank Properties τα 28 ακίνητα, με την πώληση των οποίων το ΤΑΙΠΕΔ πιάνει τον στόχο των 1,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Πιο αναλυτικά, πλειοδότης για το Χαρτοφυλάκιο Α αναδείχθηκε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Πανγαία με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 134.716 τ.μ.:

1. Υπουργείο Πολιτισμού στη λεωφόρο Θηβών
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στο Μοσχάτο
3. Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
4. Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα
5. Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον Πειραιά
6. Γενική Γραμματεία Τύπου στην Καλλιθέα
7. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας
8. Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας (το κτίριο φιλοξενεί από το 1992 τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς κατά την περίοδο της δικτατορίας βασανίστηκαν στους χώρους του χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες).
9. ΔΟΥ Σταυρούπολης
10. ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
11. ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
12. ΔΟΥ Παλλήνης
13. ΔΟΥ Γλυφάδας
14. ΔΟΥ Κηφισιάς

Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κτίρια, συνολικής μεικτής μισθωτικής επιφάνειας 135.744 τ.μ.:

1. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
2. Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι
3. Υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι
4. Τμήμα Αλλοδαπών στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη
5. Υπουργείο Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων
6. Γενικό Χημείο του Κράτους στους Αμπελοκήπους
7. ΔΟΥ Ξάνθης (Α΄ και Β΄) και Χημείο Ξάνθης
8. Α΄ ΔΟΥ Αθηνών
9. ΙΖ΄ ΔΟΥ Αθηνών
10. Β΄ ΔΟΥ Κορίνθου
11. Β΄ ΔΟΥ Χαλκίδας
12. Αρχηγείο Αστυνομίας Σερρών
13. ΙΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών
14. ΔΟΥ Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου