Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση ΑΡΑΓέΣ

Η κρισιμότητα των εκλογών του ΤΕΕ στο φόντο της αντιασφαλιστικής επίθεσης στον κλάδο.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση - ΑΡΑΓέΣ καλεί όλους τους και τις συναδέλφους σε μια ανοιχτή συνάντηση την Δευτέρα 31/10, στις 7.30μμ στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα, Νίκης 4 στο Σύνταγμα, στον 1ο όροφο, για να συζητήσουμε για την κρισιμότητα της συγκυρίας στον κλάδο, στο φόντο της αντιασφαλιστικής επίθεσης στους μηχανικούς, και των τεκταινόμενων στην Attica Bank, αλλά και των γενικότερων εξελίξεων που μας επηρεάζουν.
Για να συζητήσουμε για τις κινηματικές και άλλες απαντήσεις και για τη σημασία της ενότητας, όχι μόνο γενικότερα αλλά και σε αυτήν ακριβώς την περιοδο.


Δείτε επίσης:
Τα ψηφοδέλτια της ΑΡιστερής ΑΓωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.)

Ιδρυτική Διακήρυξη συνεργασίας παρατάξεων της Αριστεράς στο ΤΕΕ

ΑΡΑΓΕΣ: Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση

Εκλογές ΤΕΕ 2016: ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση - ΑΡΑΓΕΣ

3 σχόλια:

 1. Η Τ. Κατερίνη, που την συμπεριλαμβάνετε στις συλλογικότητες και στα ψηφοδέλτιά σας υποστηρίζει εδώ http://net.xekinima.org/kinima-enanatia-stous-pleistiriasmous/ (άρθρο που έχετε αναπαράγει κι εσείς) οτι το δημόσιο (εθνικό το λέει) χρέος, πρέπει να κουρευτεί. Θέση που έχει και ο Τσίπρας! Δεν γνωρίζει η Τ. Κατερίνη για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους και τα συμπεράσματά της, οτι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο, μη βιώσιμο και ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα και τις νομικές βάσεις για αποκήρυξη και αναστολή αποπληρωμής του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. παίζουμε με τις λέξεις φαίνεται...

   Διαγραφή
  2. Δεν παίζετε απλώς με τις λέξεις των οποίων παριστάνετε οτι δεν γνωρίζετε τη βαρύτητα, -όπως ο Τσίπρας "μπέρδεψε" το Όχι με το Ναι- αλλά με πολύ πιο σοβαρά πράγματα:

   " ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
   «ΚΟΥΡΕΜΑ» Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ;
   Μην ψάχνουμε παρακαμπτήριο: ή παίρνουμε την πολιτική απόφαση να διαγράψουμε το χρέος ή όχι.
   Αν πάρουμε αυτή την απόφαση, η σειρά των βημάτων είναι σαφής:
   Πρώτα κατάργηση του μνημονίου ΠΡΙΝ την όποια διαπραγμάτευση και για την αλλαγή του πλαισίου διαπραγμάτευσης. 'Υστερα στάση πληρωμών σε χρεολύσια και τόκους του κρατικού χρέους. Όλα τα υπόλοιπα θα καθοριστούν από αυτά τα δύο θεμελιώδη πρώτα βήματα.
   Και με το ίδιο το χρέος τι κάνουμε; Η θεμελιώδης απόφαση δεν είναι πόσο ποσοστό πρέπει να διαγραφεί (με τον όρο βέβαια ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσοστό), αλλά αν θα πρόκειται για διαγραφή ή για «κούρεμα». Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοί μας, η τρόικα, οι δανειστές, η Ευρωζώνη μιλούν για «κούρεμα». Εννοούν μείωση του χρέους ή μείωση των βαρών αναχρηματοδότησής του με στη συναίνεση των δανειστών και άρα με τους όρους τους, δηλαδή με σκληρά μνημόνια, σκληρές διασφαλίσεις και μακροχρόνιο οικονομικό έλεγχο. Αντίθετα, η διαγραφή παραπέμπει σε ανατροπή της λιτότητας και των μνημονίων, άρα σε ρήξη με το εγχώριο και διεθνές σύστημα και σε μονομερείς ενέργειες της Αριστεράς. Δεν είναι το ποσοστό της μείωσης του χρέους που μας χωρίζει αλλά η τάφρος των αντίθετων και ασυμφιλίωτων ταξικών συμφερόντων!
   Από αυτή την άποψη, το γεγονός και μόνο ότι οι κεντρικοί εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «κούρεμα» του χρέους, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό. Το δίλημμα «κούρεμα ή διαγραφή» ισοδυναμεί με το δίλημμα «αναδιαπραγμάτευση με αίσιο τέλος ή ρήξη;», «ανατροπή της λιτότητας ή αναδιαπραγμάτευση των όρων της; "

   Από το άρθρο του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ*
   ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ», Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ
   Πηγή:
   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15021:kosma-diagrafh-xreous&catid=73:dr-apergies&Itemid=280

   Διαγραφή