Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Το ΣMT Μακεδονίας μαζί με το ΣΜΗΒΕ καλούν σε κινητοποίηση στην Τράπεζα Αττικής στη Θεσ/κη

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
μαζί με το ΣΜΗΒΕ καλεί όλους  σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία έξω από την τράπεζα Αττικής Μητροπόλεως 58 & Βογατσικού,
την Τετάρτη 10/12/14 και ώρα 10:00 π.μ.
Όχι στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Αττικής.
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μ. Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 •
smhbe@smhbe.gr • www.smhbe.gr
Θεσσαλονίκη 02/12/2014
ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΜΗΒΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12/2014
Στις 10 Δεκέμβρη, Κυβέρνηση και ΤΕΕ- ΤΣΜΕΔΕ σκοπεύουν να «σπρώξουν» πάνω από 200 εκ. ευρώ αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, ενώ έχουν ήδη «τοποθετήσει» πάνω από 400 εκ. ευρώ. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες μηχανικοί πνίγονται απ’ τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απειλούνται με πλειστηριασμούς, με ισχνές συντάξεις και παροχές, ετοιμάζουν νέα κλοπή των αποθεματικών μας που θα μειώσει συντάξεις και παροχές, θα αυξήσει τις εισφορές!
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ στην Τρ.Αττικής. Για τους εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους μηχανικούς τα «κέρδη» ήταν απανωτές αυξήσεις στις εισφορές, που σήμερα έχουν γίνει υπέρογκες, και απώλειες στις συντάξεις για να «βγαίνει» το ταμείο και να μπορεί να στηριχθεί η Τράπεζα. Και πράγματι, η ανταποδοτική λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ, που προχώρησε αποφασιστικά με το ν.3518/2006 που προωθήθηκε από το ίδιο το ΤΕΕ, σημαίνει αναλογιστικές μελέτες, σημαίνει ότι το ταμείο πρέπει να είναι ισοσκελισμένο, σημαίνει μετατόπιση των εισφορών στις πλάτες μας και σταδιακή απαλλαγή για τα μονοπώλια και το κράτος τους. Το «επαγγελματικό ταμείο» που ετοιμάζουν ως νέα λύση, ουσιαστικά αποτελεί τον επόμενο αντιλαϊκό κρίκο σ’ αυτή την αλυσίδα.


Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΕΕ προτείνει εκβιαστικά δύο λύσεις, Η πρώτη «λύση» δικαιολογεί την κλοπή των 200 εκ. ευρώ, είτε με πρόφαση «να μη χαθεί η μέχρι τώρα επένδυση», είτε με «ανάγκη να υπάρχει ένας ισχυρός κρατικός τραπεζικός τομέας». Η άλλη «λύση», μιλάει για μικρότερη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην τράπεζα και προκρίνει την έλευση στρατηγικού επενδυτή ενώ αποδέχεται τη μέχρι σήμερα «απώλεια» των αποθεματικών του Ταμείου. Η διαφορά τους είναι στον τρόπο με τον οποίο χάνουμε, ενώ από πίσω κρύβεται ο καυγάς για τον έλεγχο της Τράπεζας Αττικής! Λύση υπέρ των εργαζομένων και αυταπασχολούμενων μηχανικών είναι η άμεση απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ απ’ την Τράπεζα Αττικής, με την πλήρη επιστροφή «όλων των κλεμμένων» (από το PSI και τις προηγούμενες συμμετοχές του Ταμείου στην τράπεζα), απο τον κρατικό προϋπολογισμό, με φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων.


Δεν χάνουν, ωστόσο, όλοι απ’ αυτές τις εξελίξεις! Εκτός από τους μεγάλους χαμένους, τους μισθωτούς, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους μηχανικούς, υπάρχουν και οι μεγάλοι κερδισμένοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Οι εργοδοτικές εισφορές μειώνονται, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές μειώνουν τελικά το μισθό των μηχανικών και σπρώχνουν αντικειμενικά έξω απ’ το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς για να δουλέψουν στους ομίλους με εξευτελιστικούς μισθούς. Ο ίδιος στόχος για φθηνή εργατική δύναμη επιτυγχάνεται με την άμεση πίεση στους μισθούς, με την αντιασφαλιστική επίθεση και με την ταχύτατη προώθηση της πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση». Τελικά, από το ασφαλιστικό μέχρι τους μισθούς, ο πραγματικός αντίπαλος είναι ίδιος. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η κερδοφορία τους. Γι’ αυτό σήμερα απαιτείται μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα συγκρουστεί σε όλα τα μέτωπα με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ που κωδικοποιούν αυτές τις ανάγκες, την πολιτική κάθε κυβέρνησης εντός των τειχών, που θα υλοποιεί τέτοια μέτρα, άσχετα με το αν θα ονομάζεται αριστερή, κεντροαριστερή, δεξιά ή κεντροδεξιά. Καμιά αναμονή για «μαγικές λύσεις» από τα πάνω. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο. Οι νίκες έρχονται μόνο με αγώνες!
Με αφετηρία το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της Τράπεζας Αττικής, απαιτούμε:
•ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής
•ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ για όλους (και για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι» και τους αυτοαπασχολούμενους) ανεξάρτητα από χρέη στο Ταμείο
•ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
•ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις, ΑΚΥΡΩΣΗ της βεβαίωσης των ασφαλιστικών χρεών των εργαζόμενων στην εφορία
•ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην κοινωνική ασφάλιση,
•KATAΡΓΗΣΗ όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 58 & ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου