Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

H ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ενάντια στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014


Αρ. Πρωτ. :4129


4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας

για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

από 11:00 -15:00



Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής προκηρύσσει στάση Εργασίας την Τετάρτη 10/12/2014 από 11:00 έως 15:00 ενάντια στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.
Διαδηλώνουμε έξω από την Τράπεζα Αττικής 11:30 ώρα Ακαδημίας και Ιπποκράτους.

Μπλοκάρουμε τη Γ.Σ. των μετόχων:
Απαιτούμε:
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής από Τραπεζικά και Επενδυτικά παιχνίδια, διεκδίκηση των κλεμμένων αποθεματικών από το PSI και την τριμερή χρηματοδότηση
  • Όχι στις αυξήσεις εισφορών.
  • ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ και ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ για όλους (και για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι» και τους αυτοαπασχολούμενους) ανεξάρτητα από χρέη στο Ταμείο
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις, ΑΚΥΡΩΣΗ της βεβαίωσης των ασφαλιστικών χρεών στην εφορία
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην κοινωνική ασφάλιση, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ ΠΑΣΟΚ
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.



Εναλλακτικά σενάρια εξετάζει η διοίκηση της Attica Bank

Το εναλλακτικό της σχέδιο φαίνεται να επεργάζεται η Attica Bank καθώς η 10η Δεκεμβρίου, ημερομηνία γενικής συνέλευσης της τράπεζας, πλησιάζει και, όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις της διοίκησης με τους θεσμικούς επενδυτές παραμένουν μεν ενεργές, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Η αγορά εκτιμά πως η αύξηση ύψους 434 εκατ. ευρώ θα καλύπτεται εναλλακτικά περίπου στο μισό της από το ΤΣΜΕΔΕ (51%) βασικό μέτοχο της τράπεζας, στοιχείο που θα δώσει και την άνεση χρόνου είτε για συνέχιση των διαπραγματεύσεων είτε για την ανεύρεση άλλης λύσης. Το ταμείο έχει λάβει τη σχετική άδεια συμμετοχής στην αύξηση από τους αρμόδιους φορείς, γεγονός που οδήγησε τη μετοχή σε άνοδο, παρά την υποχώρηση χθες του χρηματιστηρίου και του τραπεζικού κλάδου κατά 26,32%.
Τα διεθνή funds που διαπραγματεύονται την είσοδό τους στην αύξηση, συγχρόνως εμμένουν σε κάποιες από τις παραμέτρους που εξαρχής έθεσαν και δεν έχουν γίνει αποδεκτές από τον βασικό μέτοχο της τράπεζας, όπως, για παράδειγμα, η διαφωνία των δύο πλευρών για την άσκηση του management.
H διοίκηση πάντως της τράπεζας θα αναμένει μέχρι την προσεχή Τετάρτη, οπότε και έχει οριστεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης, την απάντηση των υποψήφιων επενδυτών για τη συμμετοχή τους ή μη στην αύξηση. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι επενδυτές δεν προχωρήσουν σε δεσμευτική πρόταση, τότε θα τεθεί στο τραπέζι η εναλλακτική λύση που έχει στη διάθεσή της η τράπεζα και προβλέπει την κατ' αρχήν κάλυψη τμήματος της αύξησης από το ΤΣΜΕΔΕ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Εργασίας εκτιμάται πως έχουν συμφωνήσει στα παραπάνω, ώστε να μη χαθεί η επένδυση του Ταμείου των μηχανικών στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας υπερβαίνει το 9% και δίνει τον χρόνο για την εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου.
Σχέδιο
Η Attica Bank έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος το κεφαλαιακό της σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δράσεων πέραν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Η τράπεζα θα δημιουργήσει εσωτερικό κεφάλαιο, θα προχωρήσει σε νέα περικοπή των λειτουργικών της δαπανών, ενώ εκτιμάται πως προετοιμάζει και σειρά τιτλοποιήσεων που θα συνεισφέρουν στην κεφαλαιακή ενίσχυσή της. Στην περίπτωση που υπάρξει σχετική συμφωνία με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές, η εποπτική αρχή θα πρέπει να δώσει την τελική της έγκριση, αφού διερευνήσει την ποιότητα των κεφαλαίων που τυχόν θα εισέλθουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που λέγεται εμπλοκή ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής ποιος εισαγγελέας θα το εξετάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 430 εκατ από τις εισφορές μας σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή