Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κρίση - Περιβάλλον - Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Ημερίδα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, διοργανώνει η επιτροπή αγώνα, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 από 6μ.μ. - 9.30μ.μ. Αναλυτικά τα θέματα της ημερίδας και το πλαίσιο, από την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή:



Σας καλούμε σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 από 6μ.μ. - 9.30μ.μ. στην αίθουσα της 7ης Κοινότητας Πανόρμου 59, με θέμα "Κρίση-Περιβάλλον-Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή".
Εισηγήσεις (20 λεπτά):
1."Χρήση γης και οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της Αθήνας"
Νίκος Σοφιανός, Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Αθήνας.
2."Κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κρίσης"
Πάνος Τότσικας, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος,Μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.
3."Στη σκιά της οικονομικής κρίσης: Η περίπτωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή".
Νανά Βαφείδη, Μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.
Είναι γεγονός ότι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχει ενταθεί η πολιτική επίθεση για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων- σχεδίων διάφορων φορέων για "αξιοποίηση" των ελεύθερων χώρων της Αττικής με πρόσχημα την ίδια την κρίση. Αν δεν εμποδιστούν, θα κατακερματίσουν και θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους.
Ειδικότερα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι, αντί να ενδυναμώνεται και να οριστικοποιείται το θεσμικό πλαίσιο, ενισχύονται οι επιδιώξεις για ιδιωτικοποίηση και τον κατακερματισμό του: Δεν προχώρησε η έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (ΣΓΔ) με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις και λειτουργίες του Πάρκου. Δεν πάρθηκαν υπόψη οι προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα αλλά ούτε και η απόφαση 522/6-3-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας. Δεν εφαρμόζεται η απόφαση 1970/2012 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απομάκρυνση του BADMINTON.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις ακυρώνουν τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, ως ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, που θα αποτελούσε ανάσα ζωής για τη νεφόπληκτη Αθήνα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση προκειμένου να διαφυλάξουμε τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους του Λεκανοπεδίου Αττικής από τον τεμαχισμό, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση, απαιτείται η συμμετοχή, η δράση και η κινητοποίηση όλων μας.
Η Γραμματεία της Επιτροπής
Βαφείδη Νανά
Βοζικάκης Γιώργος
Γεωργιόπουλος Νίκος
Κουτσιλιέρη Βέρα
Μαυράκος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου