Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ανήθικη ηθική της Επιτροπής Ανταγωνισμού - συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Μνημόνιο άνοιξε την όρεξη για καταπάτηση ακόμα και της Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Νομοθεσίας των  Μηχανικών, που βλέπουν τα δήθεν επαΐοντα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού να κάνουν θρύψαλα ατάκτως ερριμμένα τα επιστημονικά όρια και επομένως τα επαγγελματικά δικαιώματα των διάφορων ειδικοτήτων των Μηχανικών.

Πρόσθετα μόλις προ δύο μηνών, σε σχετική εκδήλωση στο ΤΕΕ οι επικεφαλείς των Ελληνικών Πανεπιστημίων αναζήτησαν ανερυθρίαστα την επιβολή επαγγελματικών εξετάσεων από το ΤΕΕ για τους αποφοίτους, που οι ίδιοι εκπαίδευσαν, θεωρώντας προφανώς ότι η Εκπαίδευση που παρείχαν οι ίδιοι στους Πανεπιστημιακούς χώρους είναι ανεπαρκής.

Και όλοι αυτοί εν χορώ συνδιαλέγονται για να νομοθετήσουν πάνω σε ερείπια τα ανταγωνιστικά πεδία άσκησης του επαγγέλματος.

Κι επειδή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου καλούνται οι Αρχιτέκτονες να αναδείξουν τη νέα Διοίκηση του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, αναφερόμαστε σε ότι σχετίζεται με το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, που με προκλητική διάθεση επεξεργάζεται η Επιτροπή Σοφών του Ανταγωνισμού στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μάλιστα ως εκπροσώπου του ΤΕΕ ενός Μηχανολόγου, ενώ το σημερινό Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ κοιμάται τον ύπνο όχι του Δικαίου αλλά του Υπηρέτη του Μνημονίου.


Συζητείται δηλαδή αν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί μπορούν να επιβλέψουν «Μελέτες Ειδικών Τεχνικών Έργων και Κτιρίων» - Άκουσον, Άκουσον!!!

Αν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί μπορούν να επιβλέψουν μια κατεδάφιση ενός Ιστορικού Κτιρίου.

Συζητείται επίσης - από ποιούς και πώς - αν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί είναι Πολεοδόμοι και Χωροτάκτες και το αντίθετο.

Αν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί μπορούν να αποτυπώσουν ένα χώρο.

Αν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί μπορούν να κάνουν ποιοτικό έλεγχο υλικών, έργων και εργασιών.

Συζητείται λοιπόν και καταδικάζεται το μέλλον των νέων Αρχιτεκτόνων ερήμην τους από μια Επιτροπή άκρατου, αδυσώπητου Ανταγωνισμού, που αγνοεί το δημόσιο συμφέρον και το υποτάσσει στη βουλιμία των τυχοδιωκτών.

Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων καταγγέλλει αυτή την ανήθικη ηθική Ανταγωνιστικής Παιδείας και Επαγγέλματος και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της καλώντας σε κοινό μέτωπο τις παρατάξεις της αριστεράς και όλους τους Αρχιτέκτονες που ζουν από τη δουλειά τους για να ανατρέψει τα πορίσματα της θλιβερής αυτής Επιτροπής Ανταγωνισμού και να ξαναδώσει στο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ το ρόλο ρυθμιστή για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και το Επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, όπως αναγράφεται στο Πανεπιστημιακό του Δίπλωμα του πενταετούς κύκλου σπουδών.



συσπειρωση αριστερων αρχιτεκτονων 



12.12.2014

Παραθέτουμε στη συνέχεια το από 9.12.2014 αίτημα του εκπροσώπου στη ΔΕ του ΤΕΕ των παρατάξεων:
 
συσπειρωση αριστερων μηχανικών
Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία - Εργαζόμενοι Μηχανικοί
αυτόνομοι μηχανικοί ανατολικής κρήτης  

αρχιτέκτονα, Γιάννη Πάνου

μέλους της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων

Προς τον Πρόεδρο και τη ΔΕ του ΤΕΕ, για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες της, εποπτευόμενης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που καταχρηστικά επιδιώκει να επανακαθορίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και τοπογράφων.

Η ενημέρωση παραπέμφθηκε στη ΔΕ της επόμενης εβδομάδας.


Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι της ΔΕ του ΤΕΕ.


Στην προηγούμενη ΔΕ του ΤΕΕ της Τρίτης 2.12.2014, έθεσα ζήτημα επείγουσας ανάγκης ενημέρωσης της ΔΕ για τις εργασίες της επιτροπής του ΥΠΕΚΑ στην οποία προϊσταται ο Κος Δημήτρης Κυριτσάκης , πρόεδρος επίσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Η συγκεκριμένη επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στην οποία μετέχει και το ΤΕΕ με εκπρόσωπο τον πρόεδρό του συνάδελφο Χρήστο Σπίρτζη και ορισμένο από αυτόν αντικαταστάτη του τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) συνάδελφο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, προχωράει ως μη όφειλε σε αυθαίρετο επανασχεδιασμό και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των κλάδων των μηχανικών, και αυθαίρετη ανάθεση σε αυτούς νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων τα οποία αφαιρεί κατά το δοκούν αυθαίρετα από κλάδους οι οποίοι μέχρι σήμερα νόμιμα τα ασκούν.


Λόγο της κρισιμότητας του θέματος, ζητάω επειγόντως, στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ της Πέμπτης 11.12.2014, να κληθεί ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στην επιτροπή του ΥΠΕΚΑ συνάδελφος Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ώστε να ενημερωθούμε θεσμικά για τις εργασίες της επιτροπής και το βαθμό επεξεργασίας των εισηγήσεών της καθώς και για τη στάση των εκπροσώπων του ΤΕΕ σε αυτή.


Η ΔΕ του ΤΕΕ οφείλει, μετά την ενημέρωση, να επαναξιολογήσει τη στάση της απέναντι στη συμμετοχή της σε αυτή την επιτροπή.


9.12.2014


Γιάννης Πάνου 


Μέλος ΔΕ του ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου