Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η νέα συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πηγή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσει ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι; Διαβάστε επίσης σχετικά εδώ και εδώ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία με τη Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για τηνπώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Αυτό που απομένει είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του νέου σχεδίου που προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε αυξημένη δόμηση έως 35.000 τ.μ. για έως 100 κατοικίες μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς, και είχε «κοπεί» από το ΣτΕ.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 του αρχικού. Παράλληλα θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel. Μετά τις αλλαγές εκτιμάται πως το ΣτΕ θα δώσει τελικά την έγκρισή του.

Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της “Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ”.

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου