Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Democrasy Rising

democracy

Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες από την Πέμπτη στην Αθήνα

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους διανοητές, οικονομολόγους και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται από την Πέμπτη 16 Ιουλίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Η ανάδυση της Δημοκρατίας: Από τις Εξεγέρσεις στο «Συμβάν». Το Info-war.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών. Διεύθυνση Σόλωνος 57.
Μεταξύ δεκάδων ομιλητών συμμετέχουν ο Ταρίκ Αλί, ο Λέο Πάνιτς, ο Πολ Μέισον, ο Αλαιν Μπαντιού, ο Κώστας Δουζίνας, ο Στάθης Κουβελάκης κ.α
Από την ομάδα δημιουργών των ντοκιμαντέρ Debtocracy, Catastroika και Fascism Inc συμμετέχουν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αρης Χατζηστεφάνου.

Με το κεντρικό σύνθημα της Μάργκαρετ Θάτσερ «Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση», δηλώθηκε ο «πόλεμος» με τον οποίο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές συστηματικά διαβρώνουν και υπονομεύουν δημοκρατικούς και δημόσιους θεσμούς για περισσότερο από 30 χρόνια. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 κατέδειξε πως αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές προετοίμασαν το έδαφος για την άνοδο μιας ολιγαρχικής τάξης που παρέμεινε άθικτη και της οποίας τα 80 κορυφαία μέλη κατέχουν τώρα περισσότερο πλούτο από το ήμισυ του κατώτατου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.
Είναι, επιπλέον, απολύτως σαφές ότι το με τον νεοφιλελευθερισμό επιταχύνθηκαν οι οξείες θεμελιακές ανισότητες και ταυτόχρονα ο κόσμος αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με αδιαμφισβήτητα αντιδημοκρατικές πολιτικές, οι οποίες επιδείνωσαν τη συνολική κατάσταση. Χωρίς καμία εναλλακτική κάτω από αυτές τις συνθήκες, το 2011 άρχισαν να λαμβάνουν χώρα μια σειρά εξεγέρσεων από το κίνημα Occupy Wall Street, στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ
Φεμινιστικοί αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό
Χώρος και Κεφαλαίο
Ταξικοί αγώνες στην Λατινική Αμερική
Αγώνες για τα Κοινά
Εγκλεισμός, Καπιταλισμός, Φυλή
Πρεκάριοι και Πρεκαριάτο
Οικοσοσιαλισμός, Παγκόσμια Δικαιοσύνη και Κλιματική Αλλαγή
Μαρξιστικές ιστορίες και θεωρίες
Νεοφιλελευθερισμός και μέτρα λιτότητας
Φιλοσοφία και πολιτικοί αγώνες
Παγκόσμια κρίση χρέους
Καπιταλισμός και Εκπαίδευση
Δημοκρατία και Ακτιβισμός
Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρω- ζώνη
Η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη
Νεοφιλελευθερισμός και Παγκοσμιοποίηση
Εργαζόμενοι και Διανόηση
Η ελπίδα της αριστερής διακυβέρνησης
Η άνοδος του «Podemos» στην Ισπανία
Οργάνωση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο
Ανισότητα και Δημοκρατία

1 σχόλιο:

  1. Μεταξύ δεκάδων ομιλητών συμμετέχουν ο Ταρίκ Αλί, ο Λέο Πάνιτς, ο Πολ Μέισον, ο ΑλΑΙν Μπαντιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή