Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Χωρίς τη δική σας ψήφο, χωρίς τη δική σας συναίνεση αυτή η συμφωνία είναι πολιτικά νεκρή


Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ,  

που για να σας αποκαλώ έτσι ξέρετε ήδη σε ποιους ακριβώς απευθύνομαι,

τα μάτια όσων επιμένουν να ελπίζουν στην Ελλάδα και σ’ όλο τον Κόσμο είναι τώρα στραμμένα πάνω σας. Οι ίδιοι εκβιασμοί που δεν έκαμψαν το Λαό, αλλά μόνο την ηγεσία σας, τώρα απευθύνονται σε σας.

Εσείς συμβολίζετε τώρα την αντίσταση απέναντι στο διεθνή φασισμό και το ντόπιο ραγιαδισμό, σε σας έλαχε να μετρηθείτε μ’ αυτό το καθήκον και τώρα δεν πρέπει να κάνετε πίσω.

Ότι συμβιβασμούς και πολιτικές υποχωρήσεις κάνατε, σήμερα αποχτούν άλλη σημασία αν συνεχίσετε να λέτε ΟΧΙ.

Ξέρετε ότι η συμφωνία της 13ης Ιούλη δεν είναι παρά η ολοκλήρωση του 2ου Μνημονίου, ούτε καν η αρχή του 3ου.

Ξέρετε ότι περιλαμβάνει κούρεμα μικροκαταθέσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, κατασχέσεις 1ης κατοικίας, ισόβια εργασιακή σκλαβιά, μισθούς και συντάξεις πείνας.

Ξέρετε ότι περιλαμβάνει την κατάσχεση και την καταστροφή των υποδομών και του παραγωγικού ιστού, του οξυγόνου που θα μπορούσε να μας κρατήσει ζωντανούς έξω από την ΕΕ και το €.

Ξέρετε ότι με τη συμφωνία της 13ης Ιούλη δεν αγοράζουμε εμείς πολιτικό χρόνο για να ετοιμάσουμε το οριστικό σπάσιμο της τυραννίας, αλλά η τυραννία, ξένη και ντόπια, κερδίζει χρόνο για να μην μας αφήσει κανένα όπλο στα χέρια μας.

Ξέρετε ότι εκτός από τους βίαιους οικονομικούς στόχους, η συμφωνία της 13ης Ιούλη διαθέτει και διακηρυγμένο πολιτικό στόχο. Να σιχαθεί ο Λαός την Αριστερά. Που δεν σημαίνει τίποτε άλλο, από το να χάσει την ελπίδα και την πεποίθηση ότι όχι μόνο θα μείνουμε ζωντανοί από τη σύγκρουση, αλλά θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και προκοπή.

Όπως η πρώτη «γέφυρα» είχε σαν στόχο την υποταγή, η δεύτερη «γέφυρα» αποτελεί, σχεδόν ομολογημένη, επιδίωξη κοινωνικού κανιβαλισμού.

Το ταξικό και λαϊκό ΟΧΙ, που έστειλε παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας, θα έχει από-πολιτικοποιηθεί και ξεφτιλιστεί. Θα ‘χει μετατραπεί από ανθρώπινο σε χρυσαυγήτικο. Θα ‘χει γίνει τυφλή οργή, μίσος και θυμός για όλους και πιο πολύ για την πολιτική.

Σύντροφοι σας θυμάμαι να τον φυτεύετε τον σπόρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω ότι τον πονάτε, ότι έχετε κομματική και όχι ιδιοτελή στράτευση.

Όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν εξαρτάται πια από εσάς η ενότητα του κόμματος σας.

Το κόμμα σας διασπάστηκε στις 5 Ιούλη, όταν δικά σας στελέχη και ψηφοφόροι από μικροαστικό συμφέρον και ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό ψήφιζαν ΝΑΙ, την ίδια στιγμή που οι άνεργοι, οι νέοι, οι κολασμένοι αυτής της γης έδιναν και την ψυχή τους για το ΟΧΙ.

Το ξέρετε και το είδατε στα χιλιάδες βουρκωμένα μάτια εκείνης της Παρασκευής.

Μην υπακούσετε και μην παραιτηθείτε. Χωρίς τη δική σας ψήφο, χωρίς τη δική σας συναίνεση αυτή η συμφωνία είναι πολιτικά νεκρή.

Σπύρος Κοντομάρης

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν υπάρχει η εικόνα;;
    Μπορείτε να την ξαναβάλετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξεπούλησε όλα και η Αριστερή Πλατφόρμα, στηρίζει λέει την κυβέρνηση ο Λαφαζάνης. Μάλλον δεν πρόκειται για συντρόφους και πρέπει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να το καταλάβει εγκαίρως αλλιώς θα ανακατευτεί και αυτή με τα συριζαιικα σκατά. Αυτή την ώρα ο καθένας έχει ευθύνη να πάρει θέση, τα μεσοβέζικα είναι με το 3ο Μνημόνιο, τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή