Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Απανωτά χαστούκια σε ασφαλισμένους με το μνημόνιο 3

Απανωτά χαστούκια σε ασφαλισμένους Ποιός θα έχει τα μούτρα να ψηφίσει τα παρακάτω? Ψίχουλα σύνταξης μέχρι τα 67, κατάργηση ΕΚΑΣ, ενοποιήσεις ταμείων κλπ. Ειδικά οι μηχανικοί βουλευτές...

Αν κάποιος συνταξιοδοτηθεί πρόωρα θα έχει μείωση σύνταξης που θα φτάνει και το 80% σε βάθος 5ετίας
Πηγή  
Με την τοποθέτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει και χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση αποδεχόμαστε όλες τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό που έγιναν στα μνημονιακά χρόνια.
Ετσι δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε πλήρως τον πλέον ανάλγητο ασφαλιστικό νόμο (3863/2010) αλλά και όλες τις μειώσεις σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις που έφερε ο ασφαλιστικός Αρμαγεδδών Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2012.
Μάλιστα δεσμευόμαστε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος (που εύκολα προκύπτει ότι αφορούν σε νέες μειώσεις σε ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις).
Σύμφωνα με την πρότασή μας, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015 θα ισχύσουν περικοπές που θα στερήσουν ένα ποσόν ίσο με 0,25%-0,50 % του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό σύστημα το 2015 και άλλο 1% το 2016.
Αυτό θα γίνει με τα εξής μέτρα:
■ Δημιουργία ισχυρών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης σε όλους στα 67 έτη εκτός και αν έχουν 40 έτη ασφαλιστικών εισφορών, οπότε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Ολα αυτά βέβαια προτείνουμε να ισχύσουν από το 2022 με την εξαίρεση όσων ασφαλίζονται στα ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ), όλων των μητέρων ανηλίκων και των ανθρώπων που έχουν αναπηρία άνω του 67%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση αφήνει έξω από τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτές τις τρεις κατηγορίες, αλλά και όσους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2022. Στην πράξη οι μόνοι που θα δουν αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι οι ασφαλισμένοι σε ταμεία που ασφαλίζουν εργαζόμενους ΔΕΚΟ και Τραπεζών.
■ Αύξηση του πέναλτι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που θα αυξηθεί από το -6% για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης στο -16%. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος συνταξιοδοτηθεί πρόωρα θα έχει μείωση σύνταξης που θα φτάνει και το 80% σε βάθος 5ετίας.
■ Ενταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων και χρηματοδότηση των συντάξεων χωρίς κρατική συμμετοχή.
■ Αύξηση της σύνταξης που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ
■ Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019. Ωστόσο προτείνουμε οι ίδιοι να περικοπεί τον Μάρτιο του 2016 το ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων.
■ Πάγωμα της κατώτερης σύνταξης στη σημερινή ονομαστική της αξία έως το 2021
■ Καταβολή μόνο της βασικής σύνταξης σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 30 Ιουνίου 2015 και καταβολή του ολόκληρου του συντάξιμου μισθού με τη συμπλήρωση του 67ου έτους
■ Αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους από 4% έως 6%
■ Θεσμοθέτηση εισφοράς υγείας και στις επικουρικές συντάξεις
■ Σταδιακή κατάργηση των κοινωνικών πόρων και εναρμόνιση των κανόνων συμμετοχής σε όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία με βάση τη δομή των εισφορών του ΙΚΑ όπως αυτή ισχύει από την 1 του Ιουλίου 2015
Νέο ασφαλιστικό
Ακόμη συμφωνούμε να καταρτίσουμε μέσα στο φθινόπωρο νέο Ασφαλιστικό που θα ισχύσει από την 1-1-2016 με στόχο να επιτευχθεί:
1. Στενότερη σύνδεση των εισφορών προς τις παροχές.
2. Διεύρυνση της βάσης εισφοράς των αυτοαπασχολούμενων με μεταγωγή από το πλασματικό στο πραγματικό εισόδημα
3. Ενοποίηση των συστημάτων καταβολής εισφορών
4. Εναρμόνιση των κανόνων παροχών του ΟΓΑ με το υπόλοιπο του συνταξιοδοτικού συστήματος με αναλογικό τρόπο.
5. Ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2017. Το 2015, προτείνουμε να μπουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε μία ενιαία οντότητα και ακολούθως η λειτουργική τους ενοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 με στόχο μειώσεις στο λειτουργικό κόστος και μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του μοναδικού μεγάλου Ταμείου.

10 σχόλια:

  1. To φώναζα συριζα=καμουφλαρισμένο Πασοκ... Σιγά σιγά ας σκεφτόμαστε όσοι μπορούμε και δεν έχουμε υποχρεώσεις την ξενιτια...

    ΥΓ Αυτό το " Διεύρυνση της βάσης εισφοράς των αυτοαπασχολούμενων με μεταγωγή από το πλασματικό στο πραγματικό εισόδημα" θέλω να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εισοδημα 0-700 € να δουμε τι φορο θα μας χρεωνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να θυμηθούμε ότι η ΣΑΜ χαιρέτησε την κυβέρνηση Τσιπρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνιστούσα πιο επιμελή ανάγνωση και να μην πέρνουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα

      Διαγραφή
    2. Ακομα και προχθές στο κάλεσμα για το χθεσινό συλλαλητηριο δεν υπήρχει πουθενα η λέξη "Κυβερνηση". Παραμόνο εναντια στους εκβιασμους των δανειστων μπλα μπλα. ενώ εχει προηγηθεί η προδοσία του αιωνα.
      Τα συμπεράσματα δικά σας :-)

      Διαγραφή
    3. Απ' ότι βλέπεις διαβάζουμε καλά και φρίττουν τα ματάκια μας με αυτά που βλέπουμε:

      [...]Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό στους δρόμους και στις γειτονιές Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και σε μεγάλες παλλαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10/7 και την Κυριακή 12/7 στις 7μμ για την υπεράσπιση του ΟΧΙ από τον τραπεζικό και ευρω-εκβιασμό, για να αποτρέψουμε νέο μνημόνιο. [...]

      Να πάρει! Η προδοσία της κυβέρνησης λείπει λόγω τυπογραφικού λάθους.....

      (Προφανως ΔΕΝ λέει κανείς να γραφεί η λέξη "προδοσία" ή "πτώση κυβέρνησης" γιατί προυποθέτει μια συγκεκριμένη ανάλυση περι πραξικοπήματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απο δραγασάκηδες και σια, αλλά μια προσεκτική διατύπωση για την κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης επιβαλόταν)


      Αν θες μπορώ να επανέλθω αργοτερα και με μια "επιμελη ανάγνωση" παρελθοντικών ανακοινώσεων της ΣΑΜ

      Διαγραφή
    4. Η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεσθε (και την οποία αναδημοσιεύουμε) έχει υπογραφή 6 συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, δεν έχει υπογραφή της συσπείρωσης. Θα σας συνιστούσα να αποτανθείτε συνεπώς σε αυτούς που την υπογράφουν

      δπ

      Διαγραφή
  4. Για 700€ σίγουρα θα υπάρχει φόρος και φοβάμαι οχι αμελητέος... Απο γιαλαντζί "αριστερούς" τι περίμενες? Χειρότερα και απο τους προηγούμενους... Αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συνιστούσα πιο επιμελή ανάγνωση και να μην πΑΙρνουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη θα συνιστούσα και εγώ στον άγνωστο να προσέχει τι γράφει.
    Δεν είναι όλοι ίδιοι στην Ελλάδα.
    Το μόνο που σας προσάπτω είναι η ΑΡΝΗΣΗ να εκσυγχρονιστείτε ιδεολογικά.
    Ο εχθρός δεν είναι πια ένα ΑΟΡΙΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με βάση την μαρξιστική ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ και εν πολλοίς εγγενώς και ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΛΛΙΠΗ ΘΕΩΡΗΣΗ της οικονομίας και της κοινωνίας.
    Ο εχθρός είναι οι τοκογλύφοι, το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που απειλεί τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ καπιταλισμό, με μια ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ.
    Ο εχθρός είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πλην ελαχίστων είναι Νεοταξίτες. Με ότι αυτό συνεπάγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή