H Αυγή αναδημοσιεύσει ανακοίνωση της συσπείρωσης

Τον ορισμό του Ευάγγελου Λυρούδια ως νέου εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Τεχνικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων, σημειώνοντας πως, "εκ των πραγμάτων, η τοποθέτηση σχετίζεται με την έγκριση νέων αυξημένων προϋπολογισμών για το έργο της Πινακοθήκης, λόγω της τροποποίησης όλης της θεμελίωσης από τον εγκατεστημένο εργολάβο (Τομή, συμφερόντων Μπόμπολα)".
Στο ζήτημα της υπέρβασης των αρχικών προϋπολογισμών του έργου, με τη δικαιολογία της "ανακάλυψης" του υδροφόρου ορίζοντα σε βάθος μικρότερο από αυτό που αρχικά είχε υπολογιστεί, έχει αναφερθεί με επανειλημμένα δημοσιεύματα η εφημερίδα μας, ενώ και ο προηγούμενος εκπρόσωπος του ΤΕΕ Νίκος Φιντικάκης, που είχε αρνηθεί επανειλημμένα, έγγραφα και κατηγορηματικά, να εγκρίνει αυτές τις υπερβάσεις, έχει γνωστοποιήσει τις σχετικές καταγγελίες στη Δ.Ε. του ΤΕΕ.
Ο νέος εκπρόσωπος ορίστηκε από τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, ο οποίος προσπάθησε με επεισοδιακό τρόπο να εκμαιεύσει τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην επιτροπή υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα, και "κατέλαβε τη θέση του στο Τ.Σ. με βασικό προσόν τις αξεπέραστες επιδόσεις του ως 'προθύμου', απέναντι σε κύκλους εξουσίας πάσης φύσεως", όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η ανακοίνωση της Συσπείρωσης.
Αφού αναφέρεται διά μακρών στη θητεία του Ε. Λυρούδια ως προέδρου του ΣΑΔΑΣ, τις "αθέμιτες υπηρεσίες" που προσέφερε στον τότε ΥΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη, αλλά και στην απόρριψη των πεπραγμένων του και του οικονομικού του απολογισμού, η Συσπείρωση αναρωτιέται αν η τοποθέτηση γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ και αν ο πρόεδρος είναι ανενημέρωτος για τα παραπάνω, παρά τη γνωστοποίησή τους εγγράφως στη Δ.Ε. του ΤΕΕ.
Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει: "Θα θέλαμε να ξέρουμε αν η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι ενήμερη για τις παραπάνω αυξήσεις στον προϋπολογισμό της Πινακοθήκης, αν έχει ενημερωθεί από τα πρακτικά του Τ.Σ. του ΥΠΠΟ για τις αντιρρήσεις του προηγούμενου εκπροσώπου του ΤΕΕ και αν τις έχει εγκρίνει".