Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ενάντια στο "μνημόνιο 3"


Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Την 15/07 οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα τη θυμούνται όχι μόνο σαν μια μέρα ντροπής γι’ αυτούς οι οποίοι -αφού πρώτα μας ζάλισαν σε αντιμνημονιακή ρητορεία- σήκωσαν το χέρι και ψήφισαν την οριστική ταφόπλακα στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Θα τη θυμούνται επίσης ως τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι «περήφανοι αριστεροί εκπρόσωποι των καταπιεσμένων» μας υπενθύμισαν ότι η καταστολή -αυτή η αναγκαία συνθήκη για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας- είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης. Απρόκλητες μα άκρως προκλητικές συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, χημικά. Τέτοια ήταν η μανία της κυβέρνησης να περάσει τα αντεργατικά μέτρα που δεν δίστασε να προβεί σε πολλές προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και του συναδέλφου μας Μάνθου Ταβουλάρη (πρόεδρο του Συλλόγου μας). Η σύλληψη του συναδέλφου μας, όπως και των υπολοίπων αγωνιστών ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια είναι παράνομη και ξεσκεπάζει το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης: Αυτό του συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων, της φτώχειας και της καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου Μ.Τ. και όλων των συλληφθέντων της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα ενάντια στο «μνημόνιο 3″
Απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους.
Kαλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων σήμερα Πέμπτη 16 Ιούλη στις 11.30πμ.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr
https://bookworker.wordpress.com


Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.
Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των “επεισοδίων”, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.
Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.
Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου
Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου