Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Στην ανακοίνωση μας στις 2/7/2015 καταγράψαμε την πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ομοσπονδίας μας
ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
– Αυτό που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση είναι ότι ακριβώς ζήτησαν και από τις προηγούμενες . Δημοσιονομική προσαρμογή και πολιτική υποταγή .
Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο με τους μηχανισμούς χειραγώγησης των media που διαθέτουν, εξάντλησαν τα όρια τους προβάλλοντας το σύνθημα « Ευρώ πάση θυσία (σας)».
Από το τρίτο μνημόνιο που μας προσφέρουν ήρθε η ώρα να αποτιμηθεί πόσο πραγματικά κοστίζει αυτή η θυσία.
– Η μη ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης – τη στιγμή που όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες είχαν εκπονήσει και ενδεχόμενα θα την απεγκλώβιζε από τα εκβιαστικά διλήμματα – την οδήγησαν στην αυτοπαγίδευση ευρώ πάση θυσία .
Το ΟΧΙ των Ελλήνων της 5ης Ιουλίου στην πρόταση των δανειστών απαντούσε στο κάλεσμα τους να συναινέσουμε σε μια διπλή απώλεια και των χρημάτων μας που θα εξανεμίζονταν με τα καινούργια μέτρα και στην περαιτέρω εξαθλίωση μας .
– Η πραγματικότητα ωστόσο δεν ελέγχεται από κανένα σχεδιασμό, διαμορφώνεται στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία όπου δοκιμάζονται τα όρια επιβίωσης. Τα σχέδια για να υλοποιηθούν και να μακροημερεύσουν πρέπει να εξασφαλίζουν μια ελάχιστη συναίνεση – όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα – αλλά στην κοινωνία .
Ο αγώνας του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να σταματήσει από καμία υποτιθέμενη εθνική ή οικουμενική κοινοβουλευτική συναίνεση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου