Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

2900 € φόρος για 4200 € εισόδημα...

Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων συνεχίζουμε με εκκαθάριση φόρου συμπολίτη μας (θα μπορούσε να είναι κάποιος από εμάς), την οποία βρήκαμε (μας έστειλαν για την ακρίβεια) εδώ


Ήρωας της ιστορίας είναι ο Ιορδάνης. Ο Ιορδάνης λοιπόν ασφαλιστής στο επάγγελμα έκανε το σφάλμα να επιμένει να θέλει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας σε μια χώρα στην οποία εκδόθηκε συμβόλαιο θανάτου για τον λαό. Σε μια χώρα που δύο είναι οι αποδεκτές θέσεις (Ο.Α.Ε.Δ. ή ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)

Ο Ιορδάνης λοιπόν έκανε την δουλειά του με τον προσήκοντα σεβασμό προς τον πελάτη του, ήταν πάντα τυπικός με τις διαδικασίες και τις πληρωμές του. Σε μια εποχή που τα κανόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, βρέθηκε να έχει συνεργασία με γραφεία που έκλεισαν. Αυτό σημαίνει οτι έχασε ένα μεγάλο μέρος των πληρωμών του μέχρι να εκκαθαριστούν οι εταιρείες και να μεταφέρει το πελατολόγιο του αλλού.
Η χρονιά εκείνη γι αυτόν είχε χαθεί. Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα.

Που να ήξερε οτι ερχόταν ένα ακόμα μεγαλύτερο ...

Η αδίστακτη εφορία που την παραλογία την ονομάζει νόμο και τον εφαρμόζει χωρίς να λαμβάνει υπ'όψιν κανένα κριτήριο.

Ο Ιορδάνης ... για να μην ξεχνιόμαστε, κατάφερε να περισώσει μόνο 4.421 ευρώ τα οποία και δήλωσε. Στην πραγματικότητα δήλωσε ένα εισόδημα που άγγιζε το όριο επιδόματος ΟΑΕΔ. Είχε όμως κι ένα αυτοκίνητο 13 ετών από τις εποχές που όλα ήταν φυσιολογικά. Επειδή όμως ζούσε κιόλας, πράγμα απαράδεκτο για το κράτος, έπρεπε να φορολογηθεί για 5.600 ευρώ. Και ζωντανός και αυτοκίνητο; ... ας πρόσεχε!

Και είπε η Εφορία ...
- Πάρε Ιορδάνη φόρο 1.455,78 για να μάθεις να πηδάς από τα μπαλκόνια άλλη φορά ! Αφού θα πεθάνεις που θα πεθάνεις δώσε τα σε εμένα να πιάσουν και τόπο.
- Γιατί είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Γιατί δεν είσαι δηλωμένος άνεργος; Πάρε και 650 τέλος επιτηδευματία ... τι νόμιζες οτι θα σε αφήσω εγώ να κάνεις τον έξυπνο και να παρασύρεις κι άλλους να κάνουν έναρξη επιχείρησης; Λουκέτα επιδιώκουμε όχι ανάπτυξη, άσε τι λέμε στην τηλεόραση.
- Επειδή μου λείπουν όμως και κάποια λεφτουδάκια από τα ποσά που μου επέβαλλε η Τρόικα ... θα σου πάρω και μια προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά ... φέρε μου λοιπόν και 800,00 ευρώ για τα εισοδήματα που δεν έχεις πάρει ακόμα.
- Επειδή είμαι μεγαλόψυχη ως Εφορία ... για φέτος σε αφήνω ήσυχο ... αλλά του χρόνου έτσι και σε ξαναβρώ να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας θα σε τελειώσω.

Η Εφορία λοιπόν για ένα εισόδημα που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας στην ουσία ζήτησε να της αποδοθεί το 65% Του άφησε καθαρά εισοδήματα 1.515 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Καλώ κάθε νοήμονα άνθρωπο, κάθε λογιστή και κάθε Οικονομολόγο να εξηγήσει πως ονομάζεται αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτω από ποια λογική φορολογείται με τέτοιο βάναυσο τρόπο ένα τόσο χαμηλό εισόδημα. Πως θα ζήσει ο Ιορδάνης με τα 126,00 ευρώ / μήνα που του αφήνει η Εφορία στην τσέπη. 

Ο Ιορδάνης πλέον κοιμάται με τις πόρτες ανοιχτές. Δεν φοβάται τους κλέφτες γιατί δεν έχουν τίποτα πια να του πάρουν. Του πήραν τα τελευταία του χρήματα, του πήραν την υπερηφάνεια, του πήραν το φιλότιμο.
Οι κλέφτες στις μέρες μας μπαίνουν από το γραμματοκιβώτιο με  συστημένες επιστολές. 

Σκέφτεται κανείς σε αυτή την χώρα ή τα μυαλά των ιθυνόντων έχουν εξατμιστεί προ πολλού!
Ηθελα να ξέρω ποιος μπορεί να απαντήσει αυτόν τον γρίφο; Γιατί 65% φορολογία στον πιο αδύναμο κρίκο

www,epliroforia.eu

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν , ακαθάριστο εισόδημα 3748,30 ευρώ. Φόρος 5662,46 ευρώ...Αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας με σύζυγο καλλιτέχνη. Ενοικιαζόμενο σπίτι 85 τ.μ. , Αυτοκίνητο 16ετίας 1300 κυβικά .Μπορώ να στείλω πλήρη στοιχεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η πικρή αλήθεια.Όλοι οι ελευθεροι επαγγελματίες μηχανικοί έχουμε καταστραφεί από τον απόλυτο παραλογισμό του κρατους. Στον παραπάνω φόρο προσθέστε και τις ελεεινές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλούμε στείλτε τα στο dpenef@yahoo.com, ώστε να δημοσιοποιηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή