Η ανεξιχνίαστη ιστορία με το ανύπαρκτο C4I, που αγοράστηκε, παραλήφθηκε με υπουργικές μάλιστα αποφάσεις και υπογραφές χωρίς να εγκατασταθεί και χωρίς να λειτουργήσει ποτέ, αποδεικνύει περίτρανα πώς στήθηκαν και πώς χρησιμοποιήθηκαν οι εσωτερικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στις διαδικασίες για δήθεν παρακολουθήσεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Η χρησιμοποίησή τους ήταν η πρόβα τζενεράλε για τη μόνιμη παρακολούθηση των Ελλήνων πολιτών, υψηλόβαθμων και μη, όπως αποδείχτηκε από το μετέπειτα Vodafone gate και τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις σύσσωμης της τότε κυβέρνησης και άλλων πολιτικών και μη προσώπων.
Το θέμα αυτό όχι μόνο δεν εξιχνιάστηκε και δεν αποκαλύφθηκαν οι ένοχοι ξένοι και ντόπιοι Κορωνιάδες, αλλά κάποιοι φρόντισαν να βρεθεί νεκρός ο κύριος μάρτυρας και ο πρώτος που αποκάλυψε την ύπαρξη στο δίκτυο της Vodafone του λογισμικού παρακολούθησης, υψηλόβαθμος μηχανικός - στέλεχος της εταιρείας Τσαλικίδης.
Όπως θυμόμαστε, άλλα έλεγαν οι υπουργοί τής τότε κυβέρνησης στην παρουσίαση, για "γέλια και για κλάματα", του θέματος της παρακολούθησης του τότε πρωθυπουργού και όχι μόνο, άλλα έλεγε η Vodafone, άλλα η Ericsson, άλλα η ΑΔΑΕ, άλλα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Κορωνιάς.
Η δικαιοσύνη δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να εξιχνιάσει τον θάνατο Τσαλικίδη, ενός ακόμη αθώου θύματος στον βωμό των μεγάλων συμφερόντων, και τελικά επιτεύχθηκε ένα άνευ προηγουμένου κουκούλωμα που σήμερα όλοι τάχα έχουν ξεχάσει, αλλά τα ερωτηματικά εκείνης της περιόδου παραμένουν αναπάντητα.
Οι παρακολουθήσεις βέβαια συνεχίζονται, με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό, και μοιάζει να έχουν συμβιβαστεί όλοι με αυτό.
Άλλοι συμβιβάζονται από φόβο, άλλοι συμβιβάζονται γιατί αρέσκονται στη χρήση των προϊόντων των υποκλοπών, όταν αφορούν αντιπάλους η συμμάχους ή ανταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα, και άλλοι είναι εξ αρχής συμβιβασμένοι, γιατί εκτελούν προδιαγεγραμμένη υπηρεσία άλλων κέντρων.

Ο ρόλος της ΑΔΑΕ

Υπάρχει βέβαια και η ανεξάρτητη αρχή, η ΑΔΑΕ, η οποία μάλλον δεν είναι ανεξάρτητη και παρουσιάζεται εντελώς ως διακοσμητικό στοιχείο στην όλη διαδικασία αφού η ύπαρξή της και μόνο επιβεβαιώνει τη μη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η ίδια εξαντλείται στο να επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όταν διαπιστώνει παραβάσεις στην τήρηση του απορρήτου, και δεν επιλέγει αυστηρότερα μέτρα (αναστολή αδειών λειτουργίας, κλείσιμο εταιρειών κ.λπ.) και έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι με αυτό, το πρόβλημα όμως παραμένει χωρίς λύση και δυστυχώς γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.
Στις εκθέσεις της η ΑΔΑΕ φέρεται να έχει επιφυλάξεις ακόμη και στη διαδικασία της νόμιμης άρσης του απορρήτου, για την οποία αναφέρει ότι έχει ανακαλύψει παρατυπίες και "μαύρες τρύπες".
Έχει μάλιστα αποστείλει και επιστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας την ανάγκη της απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας στην άρση του απορρήτου.
Φαίνεται πάντως ότι η ΑΔΑΕ λειτουργεί περισσότερο συμβολικά και συμβουλευτικά, παρά ουσιαστικά και αποφασιστικά, αναδεικνύοντας τον διακοσμητικό της ρόλο, γι' αυτό και δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις όποιες τυπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις της, οι οποίες μάλλον στρογγυλοποιούν και δεν λύνουν τα προβλήματα, τα οποία καθημερινά γίνονται και περισσότερα και εντονότερα.
 

Οι εταιρείες - πάροχοι διαχειριστές του απορρήτου

Δεν υπάρχει σήμερα ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης της νόμιμης άρσης του απορρήτου, όπως προβλέπει η Συνθήκη του Σένγκεν, σύμφωνα με την οποία ο κύριος πάροχος μιας χώρας έχει την ευθύνη της διαχείρισης της νόμιμης άρσης του απορρήτου.
Βέβαια η συνθήκη αυτή είχε ως δεδομένο ότι ο κύριος πάροχος θα ήταν ο κρατικός φορέας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών κάθε χώρας.
Σήμερα και μόνο στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει κρατικός φορέας τηλεπικοινωνιών, η κάθε εταιρεία διαχειρίζεται μόνη της τη νόμιμη άρση του απορρήτου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Πολλές φορές γίνεται σε συνεργασία του παρόχου, που εξυπηρετεί τηλεπικοινωνιακά τον στόχο, με τον ΟΤΕ, το δίκτυο και τις εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιεί.
Όπως είναι γνωστό, όλες οι εταιρείες είναι ιδιωτικές, αφού και ο ΟΤΕ έχει ξεπουληθεί στη γερμανική D.T., άρα κρατική παρέμβαση ως ανάχωμα ασφαλείας δεν υπάρχει.
Τι και αν η σύμβαση παραχώρησης του ΟΤΕ προβλέπει ότι για τα θέματα απορρήτου θα εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία;
Σιγά μην η D.T. και τα εδώ διοικητικά και πολιτικά ενεργούμενά της νοιαστούν για την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και στεναχωρήσουν τη Μέρκελ.
Μπάτε σκύλοι, αλέστε, συμβαίνει σήμερα με τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών και εμείς περιμένουμε να μας προστατεύσει η ΑΔΑΕ, που μάλλον ΑΔΑΗΣ παρουσιάζεται.
Έτσι η κυβέρνηση βαυκαλίζεται να μας λέει ότι οι κρατικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δεν κάνουν υποκλοπές.
Μα κρατικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν υπάρχουν. Δεν το γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν το γνωρίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες ότι η Ν.Δ. και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να ξεπουλήσουν στους Γερμανούς φίλους τους, δηλαδή στο γερμανικό κράτος, τον κρατικό μας ΟΤΕ;
Δεν μας εξηγεί όμως η κυβέρνηση τι κάνει η κρατική ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ., με ποιους συνεργάζεται και γιατί οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν υπάγονται σε διακομματική επιτροπή της Βουλής, αλλά ανήκουν στον ίδιο υπουργό (Προστασίας του Πολίτη).
 

Σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια

Αν παρακολουθήσει κανείς τις κατά καιρούς αναφορές, δημοσιεύσεις, καταγγελίες κ.λπ., σε θέματα υποκλοπών-παρακολουθήσεων με νόμιμο ή μη νόμιμο τρόπο, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρατηρείται έξαρση των παρακολουθήσεων από τότε που ο ΟΤΕ πουλήθηκε αντί πινακίου φακής στη γερμανική D.T.
Η συνεχής ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες δίνει τη δυνατότητα στον γερμανικό κρατικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, στον οποίο ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ, να μεταφέρει την έδρα ελέγχου του δικτύου του ΟΤΕ στο δικό του κέντρο, Μόναχο ή Φραγκφούρτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε τελευταία, η ίδια η D.T., άρα και ο ΟΤΕ, συνεργάζονται με τον υπερκόμβο DE-CIX που καταλήγει στο BND.
Όπως αναφέρει το Spiegel, μέσα από τον κόμβο αυτό, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη και ίσως σε όλο τον κόσμο, διέρχονται ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνικές επικοινωνίες και συνομιλίες Skype και όλα αυτά μπορούν να διοχετευθούν απευθείας στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Με το ξεπούλημα του ΟΤΕ ο καθένας αντιλαμβάνεται γιατί τίθεται ευθέως το θέμα της εθνικής ασφάλειας, αφού ούτε οι εθνικές πληροφορίες διασφαλίζονται ούτε το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών μπορούν να διασφαλιστούν, όταν αυτά ελέγχονται από κρατικά κέντρα άλλης χώρας.
Αν λάβουμε υπόψη ότι τόσο τα κύρια όσο και τα εναλλακτικά δίκτυα των ενόπλων δυνάμεων εξαρτώνται άμεσα από τον ΟΤΕ και όλες οι τηλεπικοινωνίες εδάφους-εδάφους βασίζονται κατά 95% στον ΟΤΕ και ότι είναι από τεχνικής πλευράς αδύνατος ο διαχωρισμός του πολιτικού και του στρατιωτικού δικτύου, αφού εξυπηρετούνται κατά κανόνα από τον ίδιο φορέα, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξαν οι νεοφιλελεύθεροι πραματευτάδες με το ξεπούλημα του ΟΤΕ και την παράδοση ουσιαστικά του ελέγχου του εθνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου στην D.T.
Η αφελής δέσμευση του Αλογοσκούφη στη Βουλή, κατά την ψήφιση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, ότι τάχα θα κατασκεύαζε ανεξάρτητο δίκτυο των ενόπλων δυνάμεων, ούτε σήμερα αντέχει στην κριτική, το έγκλημα όμως παραμένει ατιμώρητο. (Αλήθεια, τι έγινε με αυτή τη δέσμευση, πότε άραγε θα υλοποιηθεί; Η απάντηση είναι: ποτέ, γιατί ούτε τεχνικά είναι εφικτό και ακόμη περισσότερο το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι απλησίαστο. Έλεγε λοιπόν εις γνώσιν του ψέματα στη Βουλή ή ήταν τόσο αφελής που το πίστευε; Ας απαντήσει ο ίδιος. Όποια και αν είναι η απάντησή του, δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες αυτού του ξεπουλήματος.)
Για να κατανοηθεί το μέγεθος της προδοσίας και του εθνικού εγκλήματος, πρέπει να αναφέρουμε ακόμη ότι τα μεταλλακτικά τηλεφωνικά κέντρα όλων των στρατιωτικών μονάδων είναι ουσιαστικά δευτερεύοντα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και συντηρούνται από τον ίδιο.
Για τις ανάγκες των Ε.Δ. είναι σε μόνιμη βάση δεσμευμένα πάνω από 4.000 κυκλώματα του ΟΤΕ σταθερές ζεύξεις και υπάρχει υπηρεσία στον ΟΤΕ για την εξυπηρέτηση ειδικών ή τακτικών αναγκών των Ε.Δ.
Όλα τα απόρρητα προγράμματα, "Ερμής", "Προμηθέας" κ.λπ., εξυπηρετούνται καθ' ολοκληρίαν από τον ΟΤΕ, τόσο για ειρηνικές όσο και για εμπόλεμες καταστάσεις.
Οι ειδικοί απόρρητοι χάρτες του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ, που παρέχουν τα σημεία διασύνδεσης των τηλ/κών συστημάτων του στρατού με τα υπόλοιπα δίκτυα και απεικονίζουν όλα τα σημεία των κύριων και εναλλακτικών κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν οι Ε.Δ. για αλλαγές θέσεων των στρατευμάτων ή της ηγεσίας του στρατού, είναι σε γνώση των διοικούντων τον ΟΤΕ, άρα και της D.T.
Υπάρχουν και άλλα απόρρητα στοιχεία που αποκάλυψε η έρευνά μας και που δεν μας επιτρέπεται προς το παρόν να δημοσιεύσουμε.
Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω και άλλα που δεν αναφέρουμε εδώ έχουν γίνει ουσιαστικά κτήμα του γερμανικού αφεντικού του ΟΤΕ και η χώρα μας από σταυροδρόμι των διεθνών τηλεπικοινωνιών και από απόλυτη διαχειρίστρια του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου έχει περιβληθεί από τον τηλεπικοινωνιακό ιστό της D.T. (BND κ.λπ.) όπου οι κάθε λογής επικίνδυνες αράχνες θα καραδοκούν να αξιοποιούν για δικό τους όφελος ό,τι αυτός ο σημερινός κατοχικός ιστός μεταφέρει.
 

Και οικονομικό έγκλημα το ξεπούλημα του ΟΤΕ

Παραθέτουμε εδώ μερικά γενικά στοιχεία για να γνωρίζουν όλοι τι σήμαινε για την ελληνική οικονομία ο ΟΤΕ την περίοδο του ξεπουλήματός του.
Ο ΟΤΕ και όχι η σημερινή θυγατρική της γερμανικής D.T. ήταν ένας όμιλος εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών και ιντερνετικών υπηρεσιών πάσης μορφής και ιδιοκτήτης μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Ελλάδας.
Ήταν ιδιοκτήτης ενός δημόσιου τηλεπικοινωνιακού δικτύου στη χώρα, από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Μόνο το μήκος της τάφρου του δικτύου του είναι περίπου 4 φορές η περίμετρος του πλανήτη μας.
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, που αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού, κάλυπταν και καλύπτουν σε μέγεθος και ποιότητα όλες τις σημερινές απαιτήσεις για οποιεσδήποτε τηλεπικοινωνιακές και ιντερνετικές υπηρεσίες.
Αναφέρουμε ενδεικτικά 220 ψηφιακά κέντρα, 3 διεθνή ψηφιακά κέντρα, 1.000 και πλέον δακτυλίους οπτικών ινών και συστημάτων SDH υψηλών ταχυτήτων και μεγάλης χωρητικότητας, 2 δορυφορικούς σταθμούς εδάφους, έναν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, συστήματα διαχείρισης του δικτύου αξίας πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ψηφιακά ασυρματικά δίκτυα σε όλη τη χώρα, συστήματα ADSL και ISDN, ηλεκτροπαροχικές εγκαταστάσεις μεγάλης αξίας, ζευκτικό και συνδρομητικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, που καλύπτει και σήμερα κάθε ζήτηση και ανάγκη και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων, που συνέθεταν αυτόν τον οικονομικό και τεχνολογικά σύγχρονο γίγαντα.
Τα κτήριά του αντιστοιχούσαν σε 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και τα οικόπεδά του είχαν επιφάνεια 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Είχε θυγατρικές στην Ελλάδα, τη γνωστή COSMOTE, μεγάλης εμπορικής και χρηματιστηριακής αξίας, την Estate για την αξιοποίηση των ακινήτων του, την OTEPLUS και την ΙNFOTE από την οποία ξεκίνησε το ξεπούλημα.
Στα Βαλκάνια είχε αναπτύξει έντονη δράση και κατείχε το 54% της Romtelecom, το 70% της Romania Cosmote, το 20% της Telecom Serbia, το 100% της Globul (Βουλγαρία) με μερίδιο αγοράς 30%, το 85% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Αλβανίας AMC με μερίδιο αγοράς 51%, το 100% της AD-Skopje (στα Σκόπια) με ποσοστό αγοράς 34%.
Όλα αυτά τα ανυπολόγιστης οικονομικής (εμπορικής και χρηματιστηριακής) αξίας περιουσιακά στοιχεία του ΟΤΕ, που αποτελούσαν περιουσία του ελληνικού λαού, περιήλθαν στον κρατικό γερμανικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό D.T. αντί πινακίου φακής. Ποτέ δεν μας αποκάλυψαν το τίμημα, το οποίο δεν ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η χρηματιστηριακή και εμπορική αξία του ΟΤΕ είχε αποτιμηθεί τότε στα 12 δισ. ευρώ!
Ο ΟΤΕ ήταν έτοιμος παίχτης στην αγορά τηλεπικοινωνιών, με μεγάλη συμμετοχή στη βαλκανική αγορά, τεχνολογικά ήταν πλήρως εξοπλισμένος με την πιο σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή και ιντερνετική τεχνολογία, οι επενδύσεις του είχαν γίνει με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, ήταν κερδοφόρος με κέρδη 600.000.000 ευρώ τον χρόνο με τάσεις αύξησης και αποτελούσε φιλέτο για τα γερμανικά συμφέροντα.
Σήμερα πολλές θυγατρικές στα Βαλκάνια έχουν πουληθεί από την ιδιοκτήτρια D.T., η οποία εισέπραξε μόνο από τις πωλήσεις των ποσοστών του ΟΤΕ σε Σκόπια, Σερβία και Βουλγαρία 1,3 δισ. ευρώ!
Ας ματώνει ο ελληνικός λαός για να βγει από την οικονομική κρίση.
Οι κυβερνώντες θα ξεπουλούν τα ασημικά της χώρας και θα πανηγυρίζουν που φτωχαίνουν την Ελλάδα.
Πουλήθηκε βέβαια και ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος και η χώρα πληρώνει ενοίκιο στην Τουρκία ή άλλες χώρες για δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση που κάποιοι έχουν το θάρρος να πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματα των Γερμανών στον ΟΤΕ. Δεν έχουν κάνει καμία επένδυση στον τομέα τηλεπικοινωνίες στη χώρα, γιατί δεν χρειάζεται, αφού ο ΟΤΕ πουλήθηκε πλήρης όπως και η COSMOTE.
Δεν μας λέει τίποτα το management που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, με τους υποτακτικούς που επιλέγουν, για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
Το σκάνδαλο Siemens που διαδραματίστηκε στον ΟΤΕ δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για τη δήθεν παραχώρηση του management στους Γερμανούς (που ήταν μέρος του σκανδάλου), γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το σκάνδαλο αυτό ήταν πρωτίστως πολιτικό και στήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η ποιότητα των υπηρεσιών του ΟΤΕ είχε εξασφαλιστεί πολύ πριν έρθουν οι Γερμανοί και ήταν αποτέλεσμα της πλήρους ψηφιοποίησης του δικτύου και της γνώσης των Ελληνόπουλων που σήκωσαν το βάρος να γίνει ο ΟΤΕ σύγχρονος τεχνολογικά και μεγάλος οικονομικά και ας αφήσουν οι ενεργούμενοι υποτακτικοί κονδυλοφόροι και τηλεοπτικοί σχολιαστές τις αναφορές του γερμανικού δήθεν θαύματος στον ΟΤΕ, μήπως και πάρουν καμιά χορηγία.
Τα τιμολόγια δεν μειώθηκαν, όπως δείχνουν τα στατιστικά, γιατί με την πώληση του ΟΤΕ χάθηκε και ο κρατικός ρυθμιστικός παράγοντας της ελληνικής αγοράς, αφού θάφτηκε ο κοινωνικός του ρόλος και ιδιωτικοποιήθηκε το κοινωνικό αγαθό των επικοινωνιών.
Αυτό το οικονομικό και εθνικό έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο.
Το δίκτυο του ΟΤΕ αποτελεί αναπαλλοτρίωτη περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να πουληθεί σε τρίτους χωρίς την έγκρισή του και μάλιστα με απευθείας συμφωνία, χωρίς δημόσια διαβούλευση, παραβιάζοντας και τους νόμους της αγοράς.
Όσοι το έκαναν είναι υπόλογοι και πρέπει να λογοδοτήσουν.
Για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ξαναγίνει η χώρα κυρίαρχη στις τηλεπικοινωνίες της και ο ΟΤΕ να ξαναβρεί τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από τον κρατικό έλεγχο, θα πρέπει να υπάρχει η πολιτική βούληση, που η σημερινή συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν διαθέτει, αλλά ξεπουλάει όσο-όσο και τα άλλα κοινωνικά αγαθά.
Ο καθένας μας πρέπει πλέον να πάρει τις ευθύνες του.