Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Το νομοσχέδιο για το νέο ΡΣΑ ψηφίστηκε από τη βουλή, ο αγώνας για να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές διατάξεις του συνεχίζεται

Η ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού ήταν αναμενόμενη, όσο αναμενόμενες είναι και οι συνέπειες από την εφαρμογή του, στο βαθμό που γίνει πράξη. Ψηφίστηκε από την… αντισυστημική ΧΑ και τις δυνάμεις του… συνταγματικού ή δημοκρατικού τόξου ΔΗΜΑΡ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ. Αυτοί μετέτρεψαν σε νόμο τις επιθυμίες πλουτοκρατών και έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας Μελισσανίδη.
Αν εφαρμοστεί αυτός ο επαίσχυντος νόμος, η γειτονιά μας αποχαρακτηρίζεται από αμιγής τόπος κατοικίας και μετατρέπεται σε αυλή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ αίρεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους, το οποίο παραδίδεται προς «αξιοποίηση» στον Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων. Παράλληλα, ο νέος νόμος για τον χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό που ήδη ψηφίστηκε, όπως και το επερχόμενο δασικό νομοσχέδιο ανοίγουν την όρεξη σε διάφορους για να βάλουν χέρι στην πόλη μας με διάφορους τρόπους.
Όλοι αυτοί οι «καλοθελητές» έχουν βάλει εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρό τους την πόλη μας και τον δασικό της πλούτο. Απέναντί τους όμως βρήκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκουν, όπως πάντοτε συνέβαινε, τους αγωνιζόμενους κατοίκους της που υπερασπίζονται ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους το παρόν και το μέλλον της περιοχής που ζουν. Και όχι μόνο αυτούς. Αλλά και τους χιλιάδες αλληλέγγυους διαδηλωτές που πλημμύρισαν την πόλη μας στη μεγαλειώδη πορεία αντίστασης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιούλη.
Το άλσος λοιπόν, που κάποιοι επικαλούνται την εγκατάλειψή του για να δικαιώσουν την καταστροφή και το ξεπούλημά του και του οποίου η παραχώρηση στο Δήμο κερδήθηκε με αγώνες, αποτελεί το 15% περίπου της έκτασης της Φιλαδέλφειας. Αυτό το 15% περνάει στη διαχείριση ενός φορέα που είναι θέμα χρόνου να το παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα και μετατροπή του σε τσιμέντο… Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της πόλης, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων με κάθε μέσο, νομικό ή άλλο. Οι κάτοικοι είναι βέβαιο ότι επίσης θα αμφισβητήσουν με κάθε μέσο, τη σταδιακή μετατροπή της ζωής τους σε κόλαση. Ως Συντονιστικό Κατοίκων καλούμε όσους παραμένουν σιωπηλοί και παθητικοί θεατές των δυσμενών εξελίξεων για την πόλη να αφυπνισθούν επιτέλους, να αμφισβητήσουν έμπρακτα τη νομοθετημένη πλέον λεηλασία του άλσους, την άλωση της πόλης από επιχειρηματικά συμφέροντα και να υπερασπιστούν τις ζωές των κατοίκων και τη δημοτική περιουσία.
Γνωρίζουμε πως αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας είναι κρίκος από την ίδια πολιτική αλυσίδα που βρήκε ευκαιρία να κάνει «γιούρια στο νταμπλά με τα κουλούρια». Ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες σε συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο, έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο σε δάση, παραλίες, ελεύθερους χώρους, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας όχι μόνο δεν τέλειωσε, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη! Γνωρίζουμε ότι στον αγώνα αυτό, δεν είμαστε μόνοι, αλλά δίπλα-δίπλα με όσους αντιστέκονται. Από το Γαλάτσι μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος και το Ελληνικό, και από το Πάρκο Τρίτση και τη Δραπετσώνα μέχρι τις Σκουριές στη Χαλκιδική. Γι΄ αυτό θα τον δώσουμε όλοι μαζί, και γι΄ αυτό θα είναι νικηφόρος!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου