Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πρόγραμμα Άτλας… Απόφαση Υπουργού Εργασίας και λεξικό ονομάτων


Επισυνάπτεται απόφαση του υπουργού Βρούτση που βρήκαμε τοιχοκολλημένη στο ΤΣΜΕΔΕ : ATLAS
Να σημειωθεί ότι αναγράφεται ο Απαράδεκτος Όρος: Δικαιούχοι Περίθαλψης… μέσα από τη λειτουργία Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης… Άλλο ένα Εθνικό Αίσχος.

Ακολουθεί λεξικό ονομάτων:

Ατλας: ελεγκτικός μηχανισμός ασφαλισμένων που καταλήγει- και πάλι- στον αποκλεισμό όσων δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν υπέρογκες και τοκογλυφικές εισφορές, και δεν “δικαιούνται” περίθαλψης όντας ανασφάλιστοι… (το έρημο το Σύνταγμα που διασφαλίζει την πρόνοια των πολιτών, το έφαγε η μαρμάγκα…)
Οι φάσεις υλοποίησης του έργου είναι δύο: Στην πρώτη, δημιουργείται από την ΗΔΙΚΑ, Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης. Η ΗΔΙΚΑ ετοιμάζει τις τεχνικές προδιαγραφές και τα προγράμματα διασύνδεσης του Εθνικού Μητρώου με τα πληροφοριακά συστήματα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και του ΕΟΠΥΥ (www.dikaiologitika.gr)
“Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.  Στο «Ατλας» θα συνδέονται ηλεκτρονικά όλοι οι πάροχοι υγείας (ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία, ιατροί, φαρμακεία) και θα λαμβάνουν την πληροφορία για τις υπηρεσίες που οι ασφαλισμένοι δικαιούνται, την υπηρεσία ηλεκτρονικής αναζήτησης χρόνου ασφάλισης μεταξύ των ΦΚΑ, την υπηρεσία απονομής συντάξεων με αυτοματοποιημένο τρόπο επεξεργασίας του εκάστοτε κανονιστικού πλαισίου”.  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=423139.
ΗΔΙΚΑ: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ! Ο Τειρεσίας της κοινωνικής ασφάλισης.Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε με το Ν.3607/2007 (ΦΕΚ 245/Α/2007) και προέρχεται από το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (Κ.Η.Υ.Κ.Υ.) Η εποπτεία και ο έλεγχος της εταιρείας ασκείται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Η Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τις διατάξεις του ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, διέπεται από τις διατάξεις του Ν.3607/2007 και των κατά εξουσιοδότηση αυτού διοικητικών πράξεων. Από τη δημοσίευση του νόμου, η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε ανέλαβε έργα πληροφορικής και Επικοινωνιών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και τις επεκτάσεις τους.

Αριάδνη: ένα νέο «χαράτσι» γεννιέται, με το τέλος της γραφειοκρατίας! (το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε?) Συμβολαιογραφικές πράξεις γάμου, διαζυγίου και θανάτου…με στόχο να εξαλειφθούν οι συντάξεις “μαϊμού”.
Ο μίτος τώρα οδηγεί κατευθείαν στο τέρας, αντί για τη διέξοδο από το λαβύρινθο. Αφορά λέει : “στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης”,
Βάσει του προγράμματος, το οποίο θα θεσμοθετηθεί με σχετικό νομοσχέδιο, η άδεια γάμου, όπως και η άδεια ταφής και κάθε οικογενειακή μεταβολή που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία. (Θέλουν και οι δικηγόροι να μπορούν όμως …νιώθουν ριγμένοι…http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10957)
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το κόστος στις περιπτώσεις θανάτου θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα κηδείας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη. http://www.inewsgr.com/262/parousiastike-to-systima-ariadni.htm
Ε, ρε χαράτσι και κακό, οι νεο-αγάδες…
Εργάνη: Πρόγραμμα παρακολούθησης εργασίας αμφίβολης αξιοπιστίας, για να βγαίνουν μωρέ, τα νούμερα, οι αριθμοί… Α, και το φύγε εσύ, έλα εσύ…
Αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής του συνόλου των επιχειρήσεων και των εργαζομένων – 196.695 επιχειρήσεις – 1.371.450 οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα – 105.464 εργαζόμενοι αμείβονται με 500-600 ευρώ. ” Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτελεί ένα απο τα βασικά εργαλεία του συστήματος διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε με αξιοπιστία το δυναμισμό και τις τάσεις της μισθωτής απασχόλησης στην Ελλάδα “…  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16426/print/word
Μέσα από τα λόγια του υπουργού :”Το νέο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, πέραν των σημαντικών πλεονεκτημάτων που επιφέρει στην ελάφρυνση του διοικητικού βάρους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στην αγορά εργασίας και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο, κάθε μέρα και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, τη ροή απασχόλησης, δηλαδή προσλήψεις & απολύσεις, και μάλιστα με εξειδίκευση σε επίπεδο περιφέρειας, κλάδου οικονομικής δραστηριότητας, μεγέθους επιχείρησης, τύπου σύμβασης, δημογραφικών χαρακτηριστικών των εργαζομένων κ.τ.λ. Αυτές οι νέες δυνατότητες μας επιτρέπουν να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα της κίνησης και της δυναμικής της αγοράς εργασίας, να βελτιώσουμε την ποιότητα του σχεδιασμού και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων μας και, κυρίως, να συνδέσουμε τις προτεραιότητες των πολιτικών απασχόλησης με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της οικονομίας. Αποτελεί «γέννημα», καρπό μιας συστηματικής και εργώδους προσπάθειας των ίδιων των υπηρεσιών και των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΟΑΕΔ”. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231242532
!! Άραγε τα φύλλα πορείας για τις επιστρατεύσεις υπαλλήλων από εκεί να βγάζει ο εργοδότης κράτος, ή μόνο τις απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες, αυτών που δεν υπακούουν?
δείτε και: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14646&Itemid=168
Αθηνά: του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού, το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρα, με πελατειακή λογική και αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα.
Πως να μειώσετε την πρόσβαση του κοσμάκη στη γνώση. Πρώτα όμως>>> Συγχωνέψτε! Καταργήστε! Κλείστε! Μετά πιστοποιήστε! με το αζημίωτο, μην ξεχνιόμαστε.
Άρτεμις: Βρούτσης και Δένδιας (νυν Κικίλιας)  μαζί…Θα στοχεύσουν κατά της αδήλωτης εργασίας… σύμφωνα με το σχέδιο  Άρτεμις  για τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασία θα εφαρμοστεί άμεσα   νέα στρατηγική εστιασμένων ελέγχων. Πηγή: Το σχέδιο “Αρτεμις” Βρούτση – Δένδια για την αδήλωτη εργασία | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/13495/shedio-artemis-vroytsi-dendia-gia-tin-adiloti-ergasia#ixzz398kK5xcd
Βρούτσης: “Η ευκαιριακή στρατηγική ορισμένων επιχειρήσεων που επιδιώκουν το εύκολο και παράνομο κέρδος σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια αυταπάτη”!! 31-07-2014.
Φτάνει ένας να το κάνει… το κράτος…
Εστία: Ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου καταγράφεται μεταξύ άλλων και η ακίνητη περιουσία των ταμείων.
“Από τα στοιχεία της Ενιαίας  Ηλεκτρονικής Βάσης  Aκίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ» προκύπτει  ότι το σύνολο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) ανέρχεται  στα 1,43 δισ. Ευρώ. Αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας παρουσιάζονται στον πίνακα 1 και τα διαγράμματα 1 και 2 που  ακολουθούν, βλέπε. http://www.toxrima.gr/stin-ilektroniki-vasi-estia-i-akiniti-periousia-ton-asfalistikon-tamion/
Για να δούμε τι έχουμε να πουλήσουμε μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Άλλωστε, αν τα ταμεία είναι τρία, και όλα γίνονται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζονται ακίνητη περιουσία τα ταμεία… Αλήθεια, εκείνο το νέο κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ πρώτο τραπέζι πίστα στην Κλαυθμώνος που θα βλέπει το νέο πεζόδρομο Πανεπιστημίου, πόσο πάει?
Ήλιος: Πρόγραμμα για το Ασφαλιστικό. Θα φωτίσει, επιτέλους, μεταξύ άλλων και τα ψίχουλα που “δικαιούστε” για σύνταξη. Τίποτα κρυπτόν υπό τον ήλιο, εκτός από όσα μαγειρεύουν στα σκοτάδια οι διασώστες μαζί με τους καλοθελητές τους.
Πρόκειται για μια μεταρρυθμιστική τομή στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια μιας τυπικής αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων. Ουσιαστικά, το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», χαρτογραφώντας και «φωτίζοντας» το σύνολο του συνταξιοδοτικού συστήματος με κάθε λεπτομέρεια, άλλαξε και βελτίωσε αποφασιστικά τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας ελέγχει, μετρά, παρακολουθεί και διαχειρίζεται οτιδήποτε αφορά στις συντάξεις στη χώρα μας. Αρκεί να σκεφτούμε όλοι πως ήταν τα πράγματα στην κοινωνική ασφάλιση για πολλές δεκαετίες, ακόμη και μέχρι πριν από ένα χρόνο. Όπου και αν κοιτάζαμε υπήρχε αδιαφάνεια, ανοργανωσιά και γραφειοκρατία, αλλά και εκτεταμένη παραβατικότητα. Αποτελούσε ντροπή για ολόκληρες δεκαετίες να μην ξέρουμε ποιος και γιατί παίρνει σύνταξη. Αποτελούσε όνειδος να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε μαϊμού συντάξεις και επιδόματα, επιβαρύνοντας τους συνεπείς ασφαλισμένους. Το ίδιο απαράδεκτες, όμως, ήταν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούσαν ταλαιπωρία στους συνταξιούχους. Ένα χρόνο μετά όλα αυτά έχουν αλλάξει. Μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» έκλεισε οριστικά και για πάντα η στρόφιγγα των διαρροών των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης σε «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα. Όλα πλέον περνούν από τη «μύτη της βελόνας» και οι πόροι που εξοικονομούνται ενισχύουν το ασφαλιστικό σύστημα.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18986
Κατασυγκινηθήκαμε…και βρείτε αντηλιακό γιατί…καήκαμε…

Άλλα ονόματα επίσης αρχαιοελληνικής υπεραξίας:

Τειρεσίας: Διατραπεζική εταιρία, η οποία συγκεντρώνει και διαθέτει πληροφορίες για την οικονομική συμπεριφορά επιχειρήσεων και ιδιωτών. Ο βλέπων στο σκοτάδι μάντης, για όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες….Αν δεν έχεις αρκετά.. χαρτάκια.. να πληρώνεις- και χρωστάς, όταν σε “δει” την έβαψες…Ούτε σεντ δεν ξαναβλέπεις…
ομάδα ΔΙΑΣ: αυτοί οι γνωστοί σε όλους ένστολοι που είναι εκεί ” για το καλό μας” με ύφος απόλυτης εξουσίας που περιδιαβαίνουν κάθε τρεις και λίγο οπλοφορώντας, πάνω σε μοτοσυκλέτες, παραβιάζοντας κόκκινα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, τρέχοντας με 70χλμ σε πεζόδρομο, ή άλλοτε στέκονται σε ομάδες και είτε κάνουν socialising  μεταξύ τους, είτε ρεμβάζουν ατελείωτες ώρες καπνίζοντας, παίζοντας με το κινητό και πίνοντας καφέδες στην υγειά του ελληνικού λαού που πληρώνει για μηχανάκια, στολές, αρβύλες, κράνη αλλά και βενζίνες, τουπέ, καφέδες, σάντουιτς. Γενικά κατέχουν την απόλυτη γνώση όλων των σαντουιτσάδικων της Αθήνας- και όχι μόνο. Ενίοτε δέρνουν κιόλας… για το καλό μας…
Ξένιος Δίας: από την αξία της  φιλοξενίας πέρασε το κράτος,  στην απόλυτη βαρβαρότητα και καταπάτηση δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. “Φιλόξενος” ξυλοδαρμός, “φιλόξενη” προσωποκράτηση και φυλάκιση σε κέντρα φιλοξενίας… εννοώντας τα κολαστήρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης… Αίσχος.

Ε, ρε, φιλέλληνες…

4 σχόλια:

  1. Εκπληκτικη ανάλυση,υπέροχα μυαλά.Και θηλυκά.Γεννάνε.
    Απο πολυτεχνείο θα τη βρούνε.ξΑΝΑ.
    Τι θα γίνει?θα πιάσουμε κανα πρώτο τραπέζι πίστα στο καμπαρέ/σκυλάδικο "Κλαυθμώνος" να το εγκαινιάσουμε??
    Σε μορφή ολογραμμάτων θα είναι εκεί και όλοι αυτοί οι θεοί και ήρωες.Αυτη "Η Δίκα" και η " Εργάνη " ποιές είναι??Για γλάστρες τις βάλανε?? Σίγουρα θα είναι ωραίες γκόμενες για να τους αναθέσουνε τέτοια μεγάλα έργα.
    Προτείνω για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξαναλειτουργήσει το μαντείο των Δελφών υπο νέα διεύθυνση.

    Πυθεία,Χημικός-μηχανικός ΕΜΠ ,Δρ Πανεπ. UCLA ,ΗΠΑ.
    Απο Σχιστό Ανω Κορυδαλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθείτσα ,είναι καταφάνερο πως είσαι η Τόνια Μωρό.Δεν βρήκες καλύτερο καλλιτεχνικό ξευδώνυμο??
      Ολοι σε καταλάβανε.
      Τι λες για την παραπάνω φωτογραφία του Γαβρίλη σαν "Ατλας"? Ωραίος άντρας.
      Αυτη η ανοιχτη συνέλευση μηχανικών έχει πολλούς εργασιομανείς,Πάντως κάνουνε καλή δουλειά.
      Να προσέχεις τις μηχανές επισκεψιμότητας.
      Είμαι στο εξοχικό μου στήν Πάρο,στη Μακρυά μύτη.Αν θέλεις έλα.
      Μετά θα πάω στο Ρέθυμνο.Πουλάω κάτι χωράφια στις θέσεις "Κουφή Τσιγκούνα", "Κουφη Σκουλίδια" και στην "Καρωτή Κεφάλα Μπουτσούν".Θα τα καταπατήση ο Ξένιος Δίας αν δεν πουληθούν γρήγορα.

      Μαρία Δαμαλάκι ,Χημικός μηχανικος ΕΜΠ.Δρ στη διαχείρηση ψαριών Πανεπιστημίου Αριζόνας ΗΠΑ


      Διαγραφή
  2. "Μη τον είδατε,μη τον απαντήκατε,τον Κίτσο τον λεβέντη τον Αρχιληστή "
    Δημοτικό/κλέφτικο της Ηπείρου
    Τον πρόεδρό μας εννοώ τον Χρήστο ,το Στίτζη.
    Σαν να τον πήρε το μάτι μου στα Κουφονήσια.
    .........και η φωτιά μας έχει περικυκλώσει.ET CONSUMIMUR IGNI.

    Κ.Π. Αρχιτέκτων, θεριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην τελευταία (πριν πάν οι βλάχοι στα χωριά τους και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του) Ανοιχτη Συνέλευση (σαδομαζωχιστών) Μηχανικών ,τέθηκε το ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε να αναπνεύσουμε και με τι τρόπο.Αφού πήραν το λόγο σχεδόν όλοι ,( έγιναν και κάποιοι καβγάδες για τη σειρά) ,δεν καταλήξαμε σε κανένα συμπέρασμα και συναινετικά αποφασίσαμε το θέμα να ξανασυζητηθεί μετά της Παναγίας (τα μάτια).
    Εν τω μεταξύ βλέπω εδώ, οι εκπροσωποι τύπου και επικοινωνιών δεν σταματούν να δουλεύουν βομβαρδίζοντάς μας με κακές ειδήσεις για να εμπεδώσουμε καλά όλα τα κακά που μας βρήκαν και τα άλλα που μας περιμένουν μόλις γυρίσουμε πίσω στις φιλόξενες αίθουσες του επιμελητηρίου μας.Σας ευχαριστούμε παιδιά και σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη.Μας φρικάρατε εντελώς.
    Κρατήστε ψηλά τον ιστό της σελίδας μας.
    Ετοιμάζονται πυρετωδώς τα προγράμματα AFRODITH.ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ,ΦΟΒΟΣ,ΔΕΙΜΟΣ και ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΔΙΑΣ.ΟΙ πληροφορίες μας ειναι επιβεβαιωμένες και θα γίνει εκτενές ρεπορτάζ απο την υπεύθυνη του δελτίου μας.
    Ε ρε Γαύροι,Χανούμια,Βάζελοι ,Βούργαροι και λοιποί Ελληνάρες.
    Σ.Μ. κρεμαλική Αεροναυπηγός-Μηχανολόγος Παν.Πατρών
    απο Τρίκαλα Κορινθίας (ευτυχώς εδω πάνω φυσσάει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή