Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τα μέλη του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ και για το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Π. Αντωνόπουλο

Έκτακτη ενημέρωση: Ο συναγωνιστής αφέθηκε ελεύθερος και η δίκη του μεταφέρεται για αύριο Παρασκευή 10/1 στις 9πμ

                                                                               Αθήνα,    9-1-2014          
Αρ. Πρωτ.: 6669            
                                                                     
Ψήφισμα συμπαράστασης για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και για το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ  Π. Αντωνόπουλο.


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια χθες 8/1/14, με τη δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση». Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει συγκέντρωση, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ, με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας και επισημαίνουμε τον κίνδυνο να καταργηθούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τα οποία παραπέμπονται σε δίκη για απεργιακές κινητοποιήσεις του 2011 στο ίδιο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους, που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτική εξόντωσης του Ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση.

Η χρονική συγκυρία των διώξεων εργαζόμενων συνδικαλιστών, με αστείες κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμη χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο αγώνας όλων των εργαζομένων δε θα λυγίσει από τις αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές.

Καλούμε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τον Π. Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16) και για τους συναδέλφους από την ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή 10/1/14 στις 12.00 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, (κτίριο 2-Αίθουσα 4), όπου θα γίνεται η δίκη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Όχι στον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου