Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η Τοξότης ΑΕ σένει σε δίκη εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλεμένα τους

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ ΣΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, η οποία με θράσος σέρνει σε δίκη περίπου εκατό εργαζόμενους στην εταιρεία που είναι σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους!

Εδώ και αρκετούς μήνες η διοίκηση της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα, δεν πληρώνει τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων της. Μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει καθυστερήσει πληρωμές στους εργαζόμενους της πάνω από 5 μήνες ενώ σε πληθώρα εργαζομένων χρωστάει ακόμα μεγάλα ποσά από μισθούς του 2017. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα 2018. Πρόκειται για μια πάγια τακτική για τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία ακολουθείται εδώ και χρόνια.

Η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ όχι μόνο δεν πληρώνει, αλλά στρέφεται και κατά των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων που ζητάνε το αυτονόητο: Είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα που αξιοποίησε το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μπλοκάρισμα των απεργιακών κινητοποιήσεων με το αιτιολογικό της μη τήρησης του ορίου του 50%+1 στη συμμετοχή σε γενική συνέλευση.

Το Σεπτέμβρη του 2018, η προκλητικότητα της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Απέστειλε σε εκατό περίπου εργαζόμενους μία εξώδικη δήλωση και μία αγωγή ‘για παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά που προκαλεί σημαντική ζημία και σοβαρές οργανωτικές δυσχέρειες στην εταιρεία’ (!), με στόχο να κηρυχθεί από το δικαστήριο η επίσχεση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.
Συμπαραστεκόμαστε στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ
Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες της εργοδοσίας κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Άμεση και πλήρης εξόφληση όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου