Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Ανοικτή Πρωτοβουλία για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίαςΑγαπητοί συνάδελφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Όπως είναι φανερό κυβέρνηση και δανειστές αλλά και σύσσωμη η μνημονιακή «αντιπολίτευση» σχεδιάζουν να εκποιήσουν, να εκχωρήσουν και να ξεπουλήσουν όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και συνολικά όλη τη δημόσια περιουσία. Το Δημόσιο ταμείο της χώρας δεν ανήκει πια στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά σε ανεξάρτητη από το Ελληνικό κράτος Αρχή και η δημόσια περιουσία έχει ήδη περάσει στο Υπερταμείο. Ανάμεσά τους και οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, δηλαδή το νερό και το ρεύμα! Τα δημόσια αγαθά τα οποία έπρεπε να έχει πρόσβαση κάθε κάτοικος και κάθε πολίτης αυτής της χώρας πλέον εμπορευματοποιούνται με ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνία, την οικονομία και ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το Υπερταμείο δεν ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δανειστών. Δεν εξαντλεί τη δραστηριότητά του στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Σκοπός του είναι και η κατάργηση των ελάχιστων εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας που προσέφερε – όσο προσέφερε – ο δημόσιος χαρακτήρας των πρώην ΔΕΚΟ.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις προβλέπεται να βγουν στο σφυρί λόγω χρέους στις τράπεζες ή στο δημόσιο.

Μπροστά μας βρίσκεται άμεσα: 
 • Η εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ των δύο ανταγωνιστικότερων σταθμών της ΔΕΗ, του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και του ΑΗΣ Μελίτης στην Φλώρινα. 
 • Η πώληση ποσοστών πλειοψηφίας ή μειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου δημόσιων επιχειρήσεων που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, με προτεραιότητα όλες σχεδόν τις ενεργειακές επιχειρήσεις (17% ΔΕΗ – 35% ΕΛΠΕ – 31% ΔΕΠΑ – 5% ΟΤΕ, κλπ) 
 • Η μεταβίβαση στο Υπερταμείο Επιχειρήσεων του Δημοσίου με το πολυνομοσχέδιο (ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ – ΟΣΥ Α.Ε. – ΣΤΑΣΥ Α.Ε. – ΟΣΕ ΑΕ – ΟAKA – ΕΛΤΑ, κλπ) για ρευστοποίηση και εκποίηση δηλ. προετοιμασία του ξεπουλήματος αυτών των ΔΕΚΟ με τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο. 
 • Η πώληση άλλων βασικών υποδομών και ακινήτων του Δημοσίου (ακίνητα της ΕΤΑΔ Α.Ε. – Σπήλαια – Μουσεία και Ιαματικές πηγές, κλπ). 
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Αξίζει να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την κατάσταση ; Ή να την πάρουμε για δεδομένη, οριστική και αμετάβλητη ; Θα θεωρήσουμε δεδομένη, οριστική και αμετάβλητη την παράδοση των σπιτιών μας, των επιχειρήσεών μας, του ορυκτού μας πλούτου, των νερών μας στους δανειστές ;

Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση, ότι είναι καθήκον όλων μας να αποτρέψουμε την εκποίηση και ρευστοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας.

Είναι χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στον ελληνικό λαό που πλήρωσε μέσω της φορολογίας την ανάπτυξη των υποδομών αυτών, απέναντι στους ανέργους και εργαζόμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τις συνέπειες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε κοινή δράση για να τερματιστεί η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Για να ανακτηθούν από το Δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.

Για να μπει ένα τέρμα στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στα μνημόνια, στην εξουσία των δανειστών.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας μας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Η αποτροπή του ξεπουλήματος όλων των δημόσιων επιχειρήσεων και συνολικά της δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα μεμονωμένα και ασυντόνιστα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλησαν για αυτό δεν μπόρεσαν να κινηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στην συγκρότηση ενός ενωτικού εργατικού και κοινωνικού μετώπου για να αντιπαλέψουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Απαιτείται έστω και τώρα η ανάληψη πρωτοβουλίας από τα κάτω: από συνδικαλιστικές και κοινωνικές συλλογικότητες, πρωτοβάθμια συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και ενεργούς πολίτες για συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην αντεργατική και νεοφιλελεύθερη αυτή επέλαση εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Για αυτό όσοι υπογράφουμε την επιστολή αυτή αναλαμβάνουμε την Πρωτοβουλία για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και καλούμε σε συνάντηση την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα, στα Γραφεία της ΠΟΕ/ΟΤΑ (Καρόλου 24, 3ος όροφος – Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μεταξουργείο του μετρό) για να συζητήσουμε το θέμα της συγκρότησης και πρωτοβουλιών δράσης του.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Φορέας – Συλλογικότητα
1
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜανώληςΓεν. Γραμματέας Συνδέσμου εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΩΣ
2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣαράντοςΜέλος Δ.Σ. Σωματείου (Σ.Ο.Σ.) ΔΕΗ Μεγ/λης
3
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤάσοςΣυντονισμός ενάντια στα μνημόνια
4
ΑΣΑΛΟΥΜΙΔΗΣ Κων/νοςΠρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ενέργειας (Σ.Ε.ΕΝ.) «Εργατική Αλληλεγγύη»
5
ΒΕΝΑΡΔΑΚΗΣ ΑλέκοςΜέλος Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής
6
ΒΛΑΣΤΟΣ ΆγγελοςΜέλος Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ
7
ΓΕΩΡΓΗΣ ΓιώργοςΜέλος Δ.Σ. Συλλόγου Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ (ΣΕΠ/ΔΕΗ)
8
ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ ΝικόλαοςΔιπλ. Μηχανικός – Συνταξιούχος ΙΓΜΕ
9
ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγ.Μέλος Δ.Σ. Σωματείου (Σ.Ο.Σ.) ΔΕΗ Μεγ/λης
10
ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ ΕιρήνηΓεν. Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ (ΣΕΠ/ΔΕΗ)
11
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓιάννοςΜέλος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
12
ΓΚΕΚΑΣ ΒασίλειοςΜέλος Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
13
ΓΟΥΣΙΟΣ ΓρηγόρηςΜέλος Δ.Σ. ΕΕΤΕ/ΟΤΕ
14
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ελευθ.Πρόεδρος Τ.Ε. του ΣΔΜ/ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ
15
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒασίληςΜέλος Δ.Σ. Συλλόγου & Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ
16
ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΒασίλειοςΣύνεδρος ΟΜΕ/ΟΤΕ
17
ΔΟΥΚΑΣ ΓιάννηςΠρώην μέλος Εκτελ. Επιτροπής της ΓΣΕΕ
18
ΗΛΙΑΚΗΣ ΚωνσταντίνοςΠρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων ΔΕΗ – ΑΗΣ Χανίων
19
ΙΩΑΝΝΟΥ ΤάκηςΜέλος Δ.Σ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
20
ΚΑΒΑΛΛΑ ΦανήΠρόεδρος Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
21
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓρηγόρηςΜέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
22
ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔημήτριοςΜέλος ΤΔΕ Τρικάλων της ΕΤΕ/ΔΕΗ
23
ΚΑΡΑΛΗ ΑγγελικήΟμοσπονδία ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ – Σύνεδρος ΑΔΕΔΥ
24
ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜίνωςΜέλος Τ.Ε. Κρήτης του ΣΔΜ/ΔΕΗ
25
ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ ΓεώργιοςΜέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγ/λης
26
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠαναγιώτηςΓεν. Γραμματέας Σωματείου ΣΤΑ.ΣΥ.
27
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΕυθύμιοςΜέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ/ΟΤΕ
28
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔέσποιναΜέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
29
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΣτέλιοςΜέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ/ΟΤΕ
30
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νοςΕργαζόμενος ΣΤΑ.ΣΥ.
31
ΛΑΒΟΣ ΝίκοςΜέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχ. Μηχ/κών ΔΕΗ
32
ΛΑΥΤΣΗΣ ΙωάννηςΜέλος Δ.Σ. ΕΕΤΕ/ΟΤΕ
33
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚυριάκοςΜέλος Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
34
ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΙωάννηςΔιπλ. Μηχ/κός ΔΕΔΔΗΕ – Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
35
ΜΑΝΙΚΑΣ ΣταύροςΜέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Αθήνας – Ο.Σ.Υ.
36
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜανώληςΜέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
37
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓιώργοςΜέλος Δ.Σ. ΠΕΤ/ΟΤΕ
38
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Κων/νοςΠρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου εργαζομένων ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου – Κερατέας
39
ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΙάκωβοςΜέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΣΕ/ΟΤΕ
40
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑριστείδηςΠρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας
41
ΝΙΑΚΑΣ ΑθανάσιοςΓεν. Γραμματέας Δ.Σ. Σωματείου Ενέργειας (Σ.Ε.ΕΝ.) «Εργατική Αλληλεγγύη»
42
ΠΑΠΑΔΕΔΕ ΦλώραΑναπλ. Γραμματέας Συλλόγου Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ (ΣΕΠ/ΔΕΗ)
43
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘανάσηςΕπιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας – πρώην Βουλευτής
44
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτρηςΠρόεδρος Δ.Σ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
45
ΠΡΑΣΟΣ ΣτέφανοςΠρώην – Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ενέργειας (Σ.Ε.ΕΝ.) «Εργατική Αλληλεγγύη» – Συνταξιούχος
46
ΡΕΒΥΘΗΣ ΣπύροςΠρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΜΑ
47
ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚυριάκοςΜέλος Δ.Σ. Πολιτικών Μηχ/κων Ελλάδας
48
ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΧάρηςΑντιπρόεδρος Ομοσπ. Μεταλλωρύχων Ελλάδας – ΙΓΜΕ
49
ΣΤΑΘΑ ΠαναγιώταΜέλος Δ.Σ. Συλλόγου Διπλ. Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ
50
ΣΤΑΘΑΣ ΓιάννηςΠρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς-πρ. Βουλευτής
51
ΣΤΡΙΓΚΟΣ ΘεόδωροςΣύνεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ
52
ΤΕΓΑΣ ΜιχάληςΜέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Αγρινίου – ΑΔΜΗΕ
53
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠαναγιώτηςΕκπρόσωπος ΡΙΚΣΙ – ΟΣΕ
54
ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ ΕυάγγελοςΠρόεδρος Σωματείου Χειριστών ΔΕΗ Μεγαλόπολης
55
ΦΩΛΙΑΣ ΓεώργιοςΜέλος Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ
56
ΧΑΡΙΣΗΣ ΓιώργοςΜέλος Εκτ. Επιτροπής ΠΟΕ/ΟΤΑ

ΕΔΩ για το κείμενο Διακήρυξης και τις υπογραφές.
Όσοι και όσες θέλουν να συνυπογράψουν το κείμενο, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο saralexandris@yahoo.gr.

4 σχόλια:

 1. Ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα μας, από το Μάιο του 2010, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα: η Δημοκρατία μας, και όπως αυτή εγκαθιδρύεται με το Σύνταγμα του 1975, έχει αλλοιωθεί και αδρανοποιηθεί· τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όσοι δεν οδηγήθηκαν στην ομηρία της πρόωρης συνταξιοδότησης, έχουν υποστεί μειώσεις των εισοδημάτων τους περίπου της τάξης του 25%. Όσοι έχουν ακόμη δουλειά, πληρώνονται με πολύμηνες καθυστερήσεις, λαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις “φιλοδωρήματα” αντί των δεδουλευμένων τους. Συνεχή φορομπηχτικά νομοθετήματα, ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου, ποδηγέτηση και ακρωτηριασμός της δημοκρατίας, επιβάλλονται από μια Βουλή που δέχθηκε να παραδώσει την κυριαρχία της στους ξένους δανειστές, κρατώντας για τον εαυτό της μόνο την ακίνδυνη φλυαρία της. Αυτοκτονίες, άνεργοι, άεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι και ψυχικά πληγωμένοι συμπολίτες μας, συνθέτουν έναν νέο ζόφο που επιχειρείται να “κρυφτεί κάτω από το χαλί” όπως-όπως. Επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν. Η παραγωγική δυναμική της χώρας μειώνεται και υπονομεύεται μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνισή της. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται εσκεμμένα και “ασυλλόγιστα”. Το νέο και καλύτερο δυναμικό της χώρας μεταναστεύει. Μια συνεχής εξαθλίωση χωρίς τέλος, χωρίς προοπτική εξόδου, χωρίς αύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η φύλαξη της δημοκρατίας ανήκει στο Λαό

   Το Σύνταγμά του 1975, θεωρείται και είναι το δημοκρατικότερο σύνταγμα που γνώρισε ο τόπος. Και αυτό οφείλεται στην εγκαθίδρυση της δημοκρατικής αρχής, που λειτουργεί ως ανάχωμα και υποτάσσει τις υπόλοιπες παραδοχές στο δικό της νόημα. Πρόκειται για μια υπέρτατη πολιτική θέση, που πλέον γίνεται αδιαπραγμάτευτη, θεσπίζεται νομικά, εξοπλίζεται με την ισχύ του υπέρτατου Νόμου, και λαμβάνει την πρωτοκαθεδρία στον κατάλογο των αξιών του. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία· όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτήν, υπάρχουν υπέρ αυτής, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και όπως, και σε συμβολικό επίπεδο, το Σύνταγμα εγκαθιδρύει τη δημοκρατική αρχή με τις πρώτες διατάξεις του, με τις ακροτελεύτιες (πλέγμα παραγράφων 2, 3 και 4 άρθρου 120) φροντίζει για την υπεράσπισή της, και μάλιστα για την υπεράσπιση της ουσίας της παραδοχής, που αναβιβάζεται έτσι σε ιστορικό ορόσημο που πρέπει να διέπει την κάθε δημοκρατία, αν πράγματι αυτή βασίζεται στην κυριαρχία του Λαού της, αλλά και υπάρχει προς χάρη του.

   Κατά πρώτον, απαιτείται σεβασμός στο Σύνταγμα και σεβασμός, μόνο, στους νόμους που συμφωνούν μ’ αυτό. Νόμοι που αντιστρατεύονται το Σύνταγμα, δεν πρέπει να τηρούνται, γιατί αντίθετα οι Έλληνες οφείλουν να τηρούν το Σύνταγμα, με τον ίδιο τρόπο που εκδηλώνουν ενεργητικά τον πατριωτισμό τους. Μέχρι που φτάνει η ανυπακοή σ’ έναν τέτοιο νόμο; Μέχρι να καταστεί ανενεργός, τηρώντας ανάστροφα το μέτρο της επιθετικότητάς του με το οποίο επιχειρεί να κατισχύσει πραγματικά μέσω της θέσπισής του ως, τάχα, θετικό “δίκαιο”.

   Κατά δεύτερο, οι Έλληνες έχουν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία. Εδώ, η άμυνα είναι απεριόριστη, αρκεί η κατάλυση του Συντάγματος να επιχειρείται με τη βία. Δεν πρόκειται τόσο για τη προστασία αυτής καθ’ αυτής της βασικής συμφωνίας Ειρήνευσης μεταξύ αντιμαχομένων δυνάμεων και συμφερόντων, γιατί το Σύνταγμα είναι και αυτό, όσο για την εξασφάλιση των βασικών Δικαίων ολόκληρου του Λαού που εγκαθιδρύονται και λειτουργούν σύμφωνα μ’ αυτήν και υπό τις εγγυήσεις της. Επιβάλλεται η προάσπισή της έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να την καταλύσει, μόνο όμως με τη βία. Η Θεμελιώδης Συμφωνία, το Σύνταγμα, πρέπει να τηρηθεί, όσο υφίσταται, μέχρι την αναθεώρησή της και κατά το μέτρο που η ίδια προβλέπει, και ενώ ουδέποτε ο Λαός απεμπολά το συντακτικό του προνόμιο: όπως ακριβώς την πρώτη φορά που θέσπισε Σύνταγμα. Βασικές αρχές και θεσμοί της που κατοχυρώνουν το μοναδικό ρόλο της λαϊκής κυριαρχίας και τα δικαιώματά της, ποτέ δεν συρρικνώνονται, μόνο διευρύνονται, κατ’ επιταγή του ίδιου του Συντάγματος.

   Διαγραφή
  2. Κατά τρίτον, όμως, η αφοσίωση στην Πατρίδα και στη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Πατρίδα και Δημοκρατία, αναβιβάζονται σε έννομα αγαθά ίσης αξίας, υπέρτερα όλων, και απαιτούν ίδια ποιότητα υπεράσπισης από τους Έλληνες Πολίτες. Και ναι μεν η αφοσίωση μπορεί να “μοιάζει” με ευχή που απευθύνεται στον ψυχισμό του υποκειμένου, στην πίστη του και στις ενέργειες που οφείλει βάσει αυτής, αν θέλει να είναι συνεπής με το αξιωματικό της περιεχόμενο, να μην την προδώσει, εν τούτοις, επειδή το είδος της αφοσίωσης είναι πρωταρχικό, θεμελιώδες όλων, απαντάται στον υπέρτατο επιτακτικό Νόμο που αντανακλά τη γενική βούληση, στο Σύνταγμα, και αφορά τη διατήρηση της Δημοκρατίας, αυτής που περιγράφεται στο σύνταγμα και εγκαθιδρύεται μ’ αυτό, η αφοσίωση δημιουργεί δικαίωμα και υποχρέωση ενεργητικής συμβολής σ’ αυτούς που μοναδικά ωφελεί, και από τους οποίους λαμβάνει νόημα και υπόσταση. Η Λαϊκή Κυριαρχία, ως δρώσα και ενεργή κατάσταση που καθορίζει και διατηρεί το περιεχόμενο της Ελευθερίας που επέλεξε ο Λαός, οφείλει να μείνει ζωντανή. Να συνεχίσει να είναι το Θεμέλιο και ο μοναδικός νομιμοποιητικός παράγοντας του δικαίου, η ίδια ουσιαστικός Φορέας του. Γι’ αυτό, και το συντακτικό προνόμιο ανήκει και παραμένει στο λαό, όπως την πρώτη φορά που θέσπισε Σύνταγμα, αρκεί όλες οι εξουσίες να συνεχίσουν να απορρέουν από αυτόν και να λειτουργούν μόνο για την ωφέλειά του και όπως ο ίδιος την καθορίζει.

   Και οι ενέργειες που επιτρέπονται και επιβάλλονται βάσει της αφοσίωσης σ’ αυτήν τη Δημοκρατία, ίδια με την αφοσίωση στην Πατρίδα, στοχεύουν ακριβώς σ’ αυτό: στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της Λαϊκής Κυριαρχίας, των δικαίων της και των εξουσιών της. Στη διατήρηση της πραγματικής ισχύος τους. Οποιαδήποτε ενέργεια τρίτου, ή και οργάνων που στελεχώνουν εξουσίες της, επιχειρεί να καταλύσει, αδρανοποιήσει, αλλοιώσει την ισχύ τους, συνιστά σφετερισμό των εξουσιών της. Πρόκειται: είτε για την αντιποίηση άσκησης δικών της άμεσων εξουσιών, της ίδιας ως Φορέα, από άλλους, είτε για την άσκηση έμμεσων εξουσιών της από άλλους αντί αυτών που η ίδια επέλεξε, είτε για την άσκηση των εξουσιών της από τα ίδια τα νόμιμα όργανά της με κατάχρηση των προϋποθέσεων δράσης τους ή προς βλάβη των θεσπισμένων συνταγματικά Δικαίων της. Ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών της με οποιονδήποτε τρόπο, αποτρέπεται πάση δυνάμει και θυσία. Όπως αντικρούεται ο ξένος εισβολέας κατά της Πατρίδας. Μιας Πατρίδας, που ταυτίζεται αξιακά με το σκληρό πυρήνα της δημοκρατίας, το λαό της και τα δίκαιά του, λειτουργεί προς χάριν του, και δεν νοείται έξω, πάνω, ή χωρίς αυτόν.

   Διαγραφή
  3. Για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Κυριαρχίας

   Έχοντας επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στη Χώρα και στο Λαό της. Με ακλόνητη πίστη στο φυσικό δικαίωμα του Λαού μας για αυτοδιάθεση. Διακατεχόμενοι από την αγωνία της απελευθέρωσης της Πατρίδας από την ξένη Επιτροπεία, γεγονός που αναγνωρίζει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού που “κυβερνά” από το 2010 μέχρι και σήμερα, διακηρύσσουμε και συνυπογράφουμε: Τα Μνημόνια και οι αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις τους, έχουν συναφθεί και έχουν ισχύσει στην εσωτερική έννομη τάξη με καταφανείς αντισυνταγματικούς τρόπους, οι οποίοι στοιχειοθετούν εγκλήματα εσχάτης προδοσίας. Τα μνημόνια οι δανειακές συμβάσεις και το χρέος που με αυτές επιβλήθηκε στη Χώρα, έχουν ισχύσει de facto και κατά παράβαση του εσωτερικού δικαίου (συνταγματικού και ποινικού), του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτουργοί, συναυτουργοί, ηθικοί αυτουργοί, άμεσοι και απλοί συνεργοί των εγκλημάτων αυτών, είναι: μέλη της Βουλής του 2010, μέλη της Βουλής του 2012, μέλη της Βουλής του 2015, μέλη των κυβερνήσεων των αντίστοιχων προαναφερόμενων περιόδων, κρατικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους, υπάλληλοι διεθνών και διεθνικών οργανισμών. Η μη υλοποίηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος της 05ης Ιουλίου 2015, στοιχειοθετεί επίσης περίπτωση εγκλήματος εσχάτης προδοσίας. Η παραδοχή και η δέσμευση, μέσω του 3ου Μνημονίου, ότι η Ελληνική Βουλή νομοθετεί με περιεχόμενο που εγκρίνεται από τον ΕΜΣ, επίσης. Η ίδρυση και εν συνεχεία η λειτουργία των λεγόμενων “Ανεξάρτητων Αρχών” του Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α’ 27.05.2016), “παιδί” του 3ου Μνημονίου, υπό το συγκεκριμένο πλέγμα: άσκηση αρμοδιοτήτων που μόνο συνταγματικά όργανα μπορούν να ασκούν, αρμοδιότητες που τους παρέχει ο νόμος χωρίς νέος νόμος να μπορεί να τις πάρει πίσω (τέτοια πρόβλεψη ισχύει μόνο για τις μη αναθεωρήσιμες διατάξεις του Συντάγματος), ασυλίες, εξουσίες και εγγυήσεις καθ’ υπέρβαση του συντάγματος, επίσης, τόσο για αυτούς που τις ίδρυσαν, όσο και γι’ αυτούς που τις υπηρετούν.

   Η Χώρα λειτουργεί με αλλοιωμένους και αδρανοποιουμένους Θεμελιώδεις Δημοκρατικούς Θεσμούς της. Η παράνομη “μεταβολή”, πλέον, σ’ ένα άλλο πολίτευμα απ’ αυτό που εγκαθιδρύει το Σ/75, επιχειρείται και σε δικαιικό πεδίο. Η ΑΜΥΝΑ υπέρ της Δημοκρατίας και η απελευθέρωση της Πατρίδας από του ξένους τοκογλύφους, συνιστά πατριωτικό καθήκον κάθε Έλληνα Πολίτη, μέχρι την αποκατάσταση και την ολοσχερή διαφύλαξη και των δύο εννόμων αγαθών.

   H “Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας” που υπέβαλλε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις 05.02.2018, δεν αφορά μόνο τη δίωξη και τον ποινικό κολασμό αυτών που αλλοίωσαν και αδρανοποίησαν Θεμελιώδεις Θεσμούς του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, αυτών που καθυπόταξαν στη μέγγενη ξένων συμφερόντων το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά συνηγορεί ενεργητικά υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδας, των Δικαίων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάστασή τους.

   Καλούνται όλες οι Πατριωτικές Δημοκρατικές και Αντιμνημονιακές δυνάμεις να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι που συμφωνούν μ’ αυτό.

   Καλούνται οι Λειτουργοί της Δικαστικής Εξουσίας να επιδείξουν το σθένος που επιτάσσει το Σύνταγμά μας κατά την υλοποίηση του δικαιοδοτικού τους έργου: γνωρίζουν ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν μ’ αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά, ή προς, κατάλυση του Συντάγματος (άρθρα 87 παρ.2 και 93 παρ.4 Σ/75). Είναι Χρέος τους, όπως και όλων των ελλήνων πολιτών, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Δικαίων του Λαού μας.

   ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ

   https://www.change.org/p/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83

   Διαγραφή