Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, 7:30μμ, ΤΕΕ (Νίκης 4), 7οςΜε δεδομένη την νέα εγκύκλιο «Ασφαλιστικές εισφορές Ειδικής Προσαύξησης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44, παρ.14 -17, του Ν.3986/2011», σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχει πλέον λόγος είσπραξης των οφειλών της ειδικής προσαύξησης - από την αναδρομική εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων του Ν.3986/2011 - θεωρούμε ότι τα υφιστάμενα ειδοποιητήρια των Αναδρομικών εισφορών καθίστανται άκυρα και απαιτείται η επανέκδοση τους. Έως ότου, δε, εκδοθούν τα νέα ειδοποιητήρια - με τον αναγκαίο επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή των πληρωτέων ποσών - θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί η ανάλογη παράταση καταβολής των Αναδρομικών. 

Επιπρόσθετα πρέπει να υπάρξει διαδικασία επιστροφής των αναδρομικών αυξήσεων εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης για όσους τυχόν πλήρωσαν τις δύο πρώτες δόσεις που έληξαν τον Φεβρουάριο του 2018.

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, 7:30μμ, ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος


Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 7:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου. 

Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη δράση για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας.

Θέματα:

1. Ενημέρωση σχετικά με την κινητοποίηση στο Υπουργείο και επόμενες κινήσεις μας για τα θέματα που συζητήθηκαν (αναδρομικές αυξήσεις εισφορών, επίδομα ανεργίας, ασφαλιστική ικανότητα, εξομάλυνση της διαδικασίας διαγραφής, 120 δόσεις κ.λ.π.).

2. Συζήτηση σχετικά με τη διαγραφή αδίκως δημιουργηθέντων χρεών / συμψηφισμός αδίκως πληρωθέντων, ειδική προσαύξηση κλπ.

3. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.

4. Το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας και η υπεξαίρεση του συγκεντρωμένου επί τούτου χρηματικού ποσού από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση εργοδοτών.

5. Οργάνωση δημιουργίας επεξηγηματικού οδηγού προς τους ασφαλισμένους μηχανικούς με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την εφαρμογή των εγκυκλίων για την αποσύνδεση ασφάλισης και ιδιότητας, ασφαλιστικής ικανότητας, διαγραφής οφειλών κλπ

Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση, ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου