Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δείτε τι χρωστάμε αναδρομικά στο ΤΣΜΕΔΕ...

Κάποιος συνάδελφος βρήκε το κουράγιο και υπολόγισε τα αναδρομικά και μόνο που οφείλουμε όλοι μας στο ΤΣΜΕΔΕ από την εφαρμογή των ληστρικών αυξήσεων του Μεσοπρόθεσμο. Ο πίνακας που ακολουθεί υπολογίζει τα "χρωστούμενα" αναδρομικά και μόνο και όχι τις νέες εισφορές, οι οποίες θα πρέπει να αθροιστούν για να δει κανείς τι θα κληθεί να πληρώσει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2013. Συνάδελφοι, αν αφήσουμε την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τις διοικήσεις ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο δε θα μείνει τίποτα σε λίγα χρόνια. Τώρα είναι η στιγμή να κινητοποιηθούμε, αύριο θα είναι αργά...

2 σχόλια:

  1. "Ωραία" όλα αυτά. Μπορούμε να μάθουμε την ακριβή διαδικασία εθελούσιας διαγραφής από το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ; Από αυτά που έχω συλλέξει, τα βήματα είναι τα εξής:

    1. Πας στο ΤΕΕ και κάνεις αίτηση για παύση. Κάπου γραφόταν ότι χρειάζεται μια επίσκεψη και στην πολεοδομία (στην οποία δεν έχω πάει ποτέ για κάποια διαδικασία).

    2. Περιμένεις το ΤΕΕ να εγκρίνει ή όχι την παύση. Να πούμε ότι υπάρχει γνωμοδότηση από τον Συνήγορο του Πολίτη που λέει ότι πιθανό "όχι" του ΤΕΕ είναι αντισυνταγματικό. Ας υποθέσουμε ότι το ΤΕΕ λέει "ναι" στην παύση.

    3. Πας στο ΤΣΜΕΔΕ και τους ενημερώνεις ότι δεν είσαι μέλος του ΤΕΕ, πλέον (γιατί ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε και αυτό).

    Είμαστε εντάξει ή υπάρχουν και άλλα που πρέπει να προσέχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεν κάνουμε λάθος τα εξής:

    1. διακοπή επαγγέλματος (πρώην νομαρχία)

    2. κλείσιμο βιβλίων (εφορία)

    3. αίτηση στο ΤΕΕ για διαγραφή

    4. διαγραφή από ΤΣΜΕΔΕ (δε χρωστάς από την ημ/νία κατάθεσης της αίτησης)

    δείτε και εδώ (http://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/) οι συνάδελφοι το παλεύουν εδώ και καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή