Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Παρουσίαση του αστικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Ζωγράφου

την Παρασκευή 25/01 ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου (Ανακρόντος 60) για να συζητήσουμε από κοντά αυτή την προοπτική.

Εδώ και λίγο καιρό κυοφορείται στη γειτονιά μας η ιδέα για τη δημιουργία ενός αστικού καταναλωτικού συνεταιρισμού.
Τί είναι ο Αστικός Συνεταιρισμός Καταναλωτών;
Είναι η νομική μορφή που μπορεί να πάρει μία ομάδα ανθρώπων, όταν αποφασίσουν να «συνασπιστούν» νομότυπα, συστηματικά και ουσιαστικά, με σκοπό την εξασφάλιση για τις οικογένειές τους αδιάλειπτης, φθηνής και ελεγμένης από τους ίδιους προμήθειας ειδών διατροφής και όχι μόνο.

Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί αγοράζοντας μαζικά ρίχνουν τις τιμές.
Τι μας οδήγησε στην δημιουργία του Συνεταιρισμού;
Η ανάγκη μας σε συνθήκες μονοπωλιακής διαμόρφωσης τιμών Αγοράς να κατεβάσουμε τις τιμές, στηρίζοντας παράλληλα τον παραγωγό και δημιουργώντας τις απαραίτητες εκείνες εστίες αντίστασης & αλληλεγγύης.
Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών εμπλέκοντας περίπου το 5% του πληθυσμού της Ε.Ε. Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο ένα νέο κύμα τέτοιων συναιτερισμών αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Γιατί μάς συμφέρει ο Συνεταιρισμός;

  • Μας προμηθεύει προϊόντα χωρίς την επιβάρυνση οπότε δεν επιβαρυνόμαστε τα «ενδιάμεσα καπέλα» στην τιμή.
  • Όλα τα προϊόντα θα είναι νέας εσοδείας. Ο Συνεταιρισμός δεν θα διαθέτει εγκαταστάσεις για αποθήκευση προϊόντων, καθώς θα παραγγέλνουμε ποσότητες αναλόγως της ζήτησης.
  • Γιατί θα ξέρουμε τι παίρνουμε αφού θα ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τον παραγωγό.
  • Όλα τα προϊόντα θα είναι ελληνικά.  Διότι είναι τα καλύτερα και διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό και κατασκευαστή.
  • Ο Συνεταιρισμός είναι μη κερδοσκοπικός.  Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε κέρδος αποφασίσουμε να λαμβάνουμε, θα πρέπει να δίδεται σε κοινωφελείς σκοπούς .
Πώς δουλεύει ο Συνεταιρισμός;
Το ανώτερο όργανο που λαμβάνει και όλες τις αποφάσεις είναι η Γενική Συνέλευση. Το εκλεγμένο Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο διαχειρίζεται και ελέγχει αντίστοιχα τον συνεταιρισμό. Για να γίνει μία οικογένεια μέλος στον Συνεταιρισμό, πρέπει να αγοράσει μία Συνεταιριστική Μερίδα (20 ευρώ). 

Για εμάς, απαραίτητη συνθήκη για την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει ο τόπος είναι ο αγώνας του λαού μας για επιβίωση μέσα από τη δημιουργία συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και συμβίωσης στη γειτονιά, πλάι στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που προκαλεί το μνημόνιο, για την υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΜΕ

6972001598 - 6942025521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου