Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Τα ΜΑΤ προφύλαξαν το "διαγωνισμό" για τα σκουπίδια

Αναδημοσίευση από Ίσκρα . Διαβάστε και τη σχετική ανάρτηση της ΠΡΟΣΥΝΑΤ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και κλιμάκιο της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Όπως είναι ήδη γνωστό,έχει δρομολογηθεί  η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα του "φιλέτου" της διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος των επενδύσεων αυτών είναι τα κέρδη των ομίλων του κλάδου, τόσο της καύσης όσο και της "ανακύκλωσης" των απορριμμάτων, στο πλαίσιο ενός σφόδρα αντιλαϊκού, αντιπεριβαλλοντικού κεντρικού σχεδιασμού για τη διαχειρισή τους.

Εντωμεταξύ, διαγωνισμό για τα εργοστάσια σκουπιδιών υπό το άγρυπνο βλέμμα 7 διμοιριών των ΜΑΤ καταγγέλλει η ΑΣΚ-ΟΤΑ και ο επικεφαλής της στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς, σημειώνοντας ότι από τις 7 το πρωί της Τρίτης (22/1/13) έχει αποκλειστεί ο χώρος.
Με δήλωσή του, σημειώνει: «Από το πρωί έχουν παραταχθεί επτά κλούβες των ΜΑΤ στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ για να προστατεύσουν το ανταγωνιστικό διάλογο των επενδυτών που θα αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων!!!».
Και συμπληρώνει: «Επτά κλούβες ΜΑΤ, από τους γνωστούς για την μεγάλη ευαισθησία τους για τα σκουπίδια δημάρχους και συμβούλους και παρατρεχάμενους και νομικούς και απεργοσπάστες και όλη την καλή παρέα, και ούτε λέξη ούτε μια αντίδραση».
«Όλοι μαζί για να υλοποιηθεί το σχέδιο της μεγάλης μπίζνας των σκουπιδιών. Να εκχωρηθεί η διαχείριση στο ιδιωτικό κεφάλαιο κατ' απαίτηση της Μέρκελ, του Φούχτελ, του Μπόμπολα της τρικομματικής κυβέρνησης και όλης αυτής της εκλεκτής ομήγυρης... Ντροπή και αηδία!!!», καταλήγει
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο στάσης εργασίας της σήμερα, πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ(Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει το διαγωνισμό, στις 12 το μεσημέρι, για το εργοστάσιο σκουπιδιών στο Γραμματικό.
Ο ΕΔΣΝΑ έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα άλλες τρεις δημοπρασίες: στις 24 και 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2013, για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Αττική (Κερατέα) και Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) αντίστοιχα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΚΑΙ ΜΩΡΑΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει, 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, για το προσωπικό στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν και Μωραΐτη- Αθήνα) στον κόμβο της Λεωφ. Κηφισίας με την οδό Κατεχάκη στην περιοχή Ελληνορώσων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ως αντίδραση-απάντηση στην πρώτη δημοπρασία που διεξάγει ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο του για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα για 27 χρόνια. Η δημοπρασία αφορά στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό).

Η Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα άλλες τρείς δημοπρασίες, στις 24 και 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2013, για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Αττική (Κερατέα) και Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) αντίστοιχα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τόσο τους Συλλόγους-Μέλη της στην Βορειοανατολική Αττική και τους αιρετούς όσο τους κατοίκους των περιοχών που τους αφορά το θέμα και τους πολιτικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν όλοι μαζί για την αποτροπή της προσπάθειας της τρικομματικής συγκυβέρνησης και του κ. Γιάννη Σγουρού για το «ξεπούλημα» της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η κατασκευή των τεσσάρων (4) εργοστασίων στην Αττική συνεπάγεται επιβάρυνση των πολιτών και επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όφελος θα υπάρχει μόνο για τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και όσους με θέρμη τα προωθούν.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου