Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στρατιωτικός Νόμος στους απεργούς στα ΜΜΜ, όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους

Αναδημοσιεύουμε από διάφορες ιστοσελίδες (ίσκρα και left.gr). Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι μπροστά στον αυταρχισμο και φυσικά χρειάζονται την ολόπλευρη αλληλεγγύη και στήριξη μας. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Σεπόλια σήμερα το απόγευμα (ήδη συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι).

metaforesΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!
ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Την επίταξη των εργαζομένων αποφάσισε και ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο θέμα του Μετρό, μέσω του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Μαξίμου. Με πρόσχημα την "ταλαιπωρία που υφίσταται η αθηναϊκή κοινωνία" και τα "προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομική ζωή της πόλης", η κυβέρνηση προχώρησε στο απαράδεκτο μέτρο της επίταξης των εργαζομένων, η οποία συνοδεύεται από συγκαλειμένες απειλές για απολύσεις απεργών.
"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης". "Θα υπάρξουν και απολύσεις;", ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. "Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της", απάντησε ο υπουργός.
Το απαράδεκτο μέτρος της επίταξης επιστρατεύεται προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των απεργών και να ποινικοποιηθεί ο αγώνας όσων αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
«Ελάτε να μας πάρετε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Αντώνη Σταματόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα γίνει νέα συνέλευση των εργαζομένων στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται η αντίδραση και των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν διάλογο με την κυβέρνηση με αντικείμενο τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, είχαν πρόθεση να αναστείλουν «προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους».
Συγκεκριμένα, ζητούν να ισχύσει η υπάρχουσα ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.
Με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ, ΣΗΑΜ, Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) προτείνουν να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβασή τους, η οποία ούτως ή άλλως λήγει τον Απρίλιο και μέχρι τότε να υπάρξει διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας» αναφέρουν.
 


Τελευταίες εξελίξεις:
2:42 Και τα τρόλεϊ μετα απο έκτακτο ΔΣ κατεβάζουν κεραίες τωρα. Δεν κυκλοφορεί κανένα Μέσο μεταφοράς αύριο. Όλοι οι κλάδοι σε απεργία.

2:37  24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στον προαστιακό από αύριο

2:35 Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και παραμονή τους στα αμαξοστάσια.  


2:30 Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές, πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ήδη άμεσα ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου χτυπά η καρδιά του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους απεργούς βρίσκει τους αγωνιζόμενους σε κατάσταση ετοιμότητας, με δηλωμένη την πρόθεσή τους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν. Στην πύλη του αμαξοστασίου πραγματοποιείται ήδη συγκέντρωση αλληλεγγύης. 

2:15 Σε αντίδραση στην επίταξη οι στάσεις εργασίας σε λωφορεία, ΗΣΑΠ κ Τραμ παρατείνονται πιθανόν έως 24.00'. Αναμένονται ανακοινώσεις.  Oι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ διέκοψαν τη συνέλευσή τους και κατευθύνονται προς το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια
 
2:12
"Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση. «Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.


2:10 
Δε θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των τεχνικών της Εταιρείας, Αποστόλης Ραυτόπουλος. Όπως είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε τυφλή μετωπική σύγκρουση, δεν έχουμε παρά να δώσουμε δυναμική απάντηση, συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς του Μετρό.  Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.


2:05 
Αυτόνομη Παρέμβαση:  Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

1:55 
  Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων», υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι «παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα,  όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν, αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».

1:50
  Στη συνέλευση των εργαζομένων  της ΕΘΕΛ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν  να μη διακόψουν τη στάση εργασίας (στις 5 το απόγευμα) προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό στο σταθμό των Σεπολίων

1:30  Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο. Μετά από τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό -μια συνάντηση που κράτησε 5 ώρες- η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως "ο νόμος θα εφαρμοστεί".Τώρα-Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη


«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη .Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». 


"Ας έρθουν να μας πάρουν,εμείς ταμποιυρωνόμαστε εδώ,θα αντισταθούμε" δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρ. των εργαζομένων στο Μετρό. Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν υποχωρούμε


Πέμπτη 24/1/2013: Κυβερνητική σύσκεψη άρχισε στις 9 π.μ. στο Μαξίμου, με θέμα την απεργία και την αντιμετώπισή της, καθώς η κυβέρνηση έχει απειλήσει ανοιχτά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ότι σκοπεύει να επέμβει με κάθε διαθέσιμο μέσο για να τερματίσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιπροτείνουν
«να ισχύσει η υπάρχουσα σύμβαση ως το Μάρτιο για να γίνουν διαπραγματεύσεις». Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μετέφερε χθες στους εργαζόμενους των ΜΜΜ ο βουλευτής Β. Κυριακάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου