Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις στις Nokia Siemens Ελλάδος

Αναρτούμε ανακοίνωση το Σωματείου εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ. Διαβάστε επίσης και σχετικό άρθρο στο Δρόμο. Την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους.

Σωρεία απολύσεων στη Nokia Siemens Networks Ελλάδος καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για 30 δρομολογούμενες απολύσεις τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πέρα από τις 12 συντελεσθείσες του Μαΐου (υπολογίζεται ότι η εταιρεία απασχολεί 560 άτομα).
Σύμφωνα με το σωματείο, το μεγάλο ποσοστό των περικοπών αφορά κρίσιμες θέσεις και ομάδες μηχανικών, «ένα υγιές κομμάτι που αποδεδειγμένα έχει ουσιαστικό αντικείμενο και συμβάλλει στην περίοπτη θέση της εταιρείας στην αγορά τηλεπικοινωνιών».
Επίσης, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία υποστελεχώνει το τμήμα Customer Services και ότι έχει μεταφέρει τμήμα του «R&D» σε άλλη χώρα, δίχως να έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia Siemens Networks Ελλάδος παρουσίασε, το 2011, κέρδη προ φόρων 8,8 εκατ. ευρώ, παρά τη σημαντική κάμψη του κύκλου εργασιών κατά 37 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ευρύ πλάνο ανασυγκρότησης, το οποίο συμπεριλαμβάνει, πέρα από περικοπές θέσεων εργασίας, κλείσιμο εργοστασίου στη Γερμανία και πώληση συμμετοχών στην Κίνα
 
Το σωματείο των εργαζομένων στη Nokia Siemens Networks, την Παρασκευή 25/01 και ώρα 11:00 πρωινή θα συμμετάσχει στην επιτροπή του άρθρου 13 του Νόμου 1876/1990, καταγγέλλοντας την παραβίαση της διαβούλευσης από μέρους της εταιρίας για τις επικείμενες απολύσεις. Η τριμερής επιτροπή θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40, Αθήνα).
Η αδιάλλακτη στάση σιωπής και αυθαιρεσίας της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους δεν έχει αλλάξει. Δεν αλλάζει ούτε η δική μας.
Οι εργαζόμενοι της Nokia Siemens Networks, εδώ και δύο μήνες. δυναμικά και μαζικά απαιτούμε:
 STOP στις απολύσεις και στην υποβάθμιση του εργατικού δυναμικού της NSN Ελλάδος.
 Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.
 Άμεση επαναχορήγηση του επιδόματος 350 ευρώ το χρόνο για παιδικούς σταθμούς και γυμναστήριο.
 Πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση του σωματείου για τους σκοπούς της εταιρίας στην Ελλάδα για το 2013 και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην πολυεθνική και στην διοίκηση της Nokia Siemens Networks Ελλάδος, όλους του συνδικαλιστικούς φορείς, τις οργανώσεις καθώς και τα δίκτυα αλληλεγγύης.
Αγωνιστικά,
Το σωματείο εργαζομένων στη Nokia Siemens Networks Ελλάδος
Email: somateio.nsn.gr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου