Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΙσβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια - Παναττική Στάση εργασίας 12-4μμ

Με τα ΜΑΤ η Κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και του αυταρχισμού. χτύπησε  λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα την κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια. Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ (όπως και στην καταστολή των καταλήψεων). Οι αστυνομικοί αρχικά, περίπου στις 03:40, έσπασαν έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου που στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο χώρο.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις προσαγωγές ατόμων που αφέθησαν ελεύθερα. Κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους του Μετρό. Αναρτούμε ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Σωματείο του Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα. Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • Συμμετέχουμε στην Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, που έχουν κηρύξει το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π, αύριο, Παρασκευή 25 Γενάρη 2013.
  • Στηρίζουμε την περιφρούρηση του ΜΕΤΡΟ, στις 5.00 το πρωί
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση 12 στο Σύνταγμα μαζί με τους απεργούς της ΕΘΕΛ και των συγκοινωνιών. Στη συνέχεια συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
  • Το απόγευμα όλοι στη συνέλευση αγώνα στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στις 5.30.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες, και καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των απεργών.
Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.
Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.

Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!
 

2 σχόλια:

  1. Αντισυνταγματική η επιστράτευση των απεργών.
    http://www.youtube.com/watch?v=vUOgx3fLyUk&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ryg9Afzlf5Y

    Στο ανωτέρω βίντεο φαίνονται οι ματατζήδες να κάνουν το σήμα της νίκης.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή