Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Για την απεργία στα ΜΜΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές ενάντια στην υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Η «Ιερή Συμμαχία του Μνημονίου», κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιχειρούν να καταργήσουν τα ελάχιστα ψήγματα, δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Να παραδώσουν τον δημόσιο πλούτο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ελληνικά και ξένα ώστε να απαλλαγεί το κράτος από κάθε «κοινωνικό βαρίδι» σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Με το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ), σταματούν να επιδοτούν τις δημόσιες συγκοινωνίες οδηγώντας τες στη διάλυση.
Για αυτό και ρίχνουν τόνους λάσπης, για τους δήθεν παχυλά αμειβόμενους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Εμφανίζουν «μεικτούς» μισθούς ως καθαρούς, αποκρύβουν τις παχυλές αποδοχές των μεγαλοστελεχών, θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι σε αυτές. Δεν τους ενδιαφέρει να γλιτώσουν τις ΔΕΚΟ από τα σκάνδαλα (αυτοί τα έκαναν και «μόνοι τους τα φάγανε») και την υποταγή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τύπου SIEMENS, που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου νοιάζονται. Μπροστά σε αυτήν, δεν διστάζουν να αφανίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Με κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περαιτέρω μείωση μισθών (έως και 30%), απολύσεις με τη μορφή… μετατάξεων, νέες στρατιές συμβασιούχων κλπ.
Συνολικά ο κόσμος της εργασίας, θα κληθεί να πληρώσει βαρύ τίμημα με αυτή την πολιτική: Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έως και 50%, μείωση δρομολογίων, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με πρώτη και καλύτερη τη ΔΕΗ από 1/1/2011, καταβολή εισιτηρίου για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία. Η «εξυγίανση» του ΟΣΕ έφερε ήδη αύξηση στα εισιτήρια έως 100%, κατάργηση σιδηροδρομικών γραμμών κλπ.

Στηρίζουμε τον παρατεταμένο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες. Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας μπορούν να λειτουργήσουν με χρηματοδότηση από την αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, με ενίσχυση από έναν προϋπολογισμό που βάζει σε προτεραιότητα τις δημόσιες δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ενισχύσεις των τραπεζών, τις επιχορηγήσεις του κεφαλαίου, τους εξοπλισμούς και τα τοκοχρεολύσια. Με πραγματικό εργατικό έλεγχο ενάντια στις ντιρεκτίβες και τις επιταγές της ΕΕ που επιβάλλουν σε κάθε τομέα σαν πανάκεια την «απελευθέρωση των αγορών».
-Τώρα πρέπει ο αγώνας τους να γίνει υπόθεση των Γενικών Συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων και όχι των γραφειοκρατικών ΔΣ, τώρα πρέπει να εκλεγούν επιτροπές αγώνα και να αναλάβουν κυρίαρχο ρόλο στο να συντονιστούν με όλα τα σωματεία των ΔΕΚΟ σε κοινό απεργιακό «από τα κάτω» μέτωπο.
-Τώρα πρέπει να έρθει σε πλήρη ρήξη με τα παζάρια των «πρόθυμων συνδικαλιστών» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που αφού εγκατέλειψαν τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ τώρα ξεπουλάνε και τους εργαζόμενους σε όλες τις συγκοινωνίες.
-Τώρα πρέπει και τα σωματεία των συγκοινωνιών να αγκαλιάσουν την ελπιδοφόρα προσπάθεια του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για ένα ανεξάρτητο κέντρο εργατικού αγώνα. Για να γίνει ο αγώνας ενιαίος, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης. Για ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ-ΔΝΤ.
-Τώρα πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Να μην τολμήσουν να κηρύξουν επιστράτευση και των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, μετά τους μεταφορείς και τους ναυτεργάτες. Η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος θα είναι πολύ μεγάλη.

Ο αγώνας των εργαζόμενων για δημόσιες συγκοινωνίες είναι αγώνας ολόκληρου του λαϊκού κινήματος. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΦΑΓΕΙΟ!
ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου