Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση από την ανοικτή συνέλευση μηχανικών

Ενημέρωση

Από την παρέμβαση ομάδας της ΑΣΜ στο τ. ΤΣΜΕΔΕ και την συνάντηση της με τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής του πρώην ΕΤΑΑ στον ΕΦΚΑ, Κ. Μακέδο - που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/8/2018 - προκύπτουν οι εξής πληροφορίες:

1. Ορίστηκε δικάσιμη ημερομηνία στις αρχές Δεκεμβρίου 2018, για την διεξαγωγή της πρότυπης δίκης στο ΣτΕ που αφορά τις Αναδρομικές Εισφορές του Ν.3986/2011 

2. Αναμένεται εντός του Σεπτέμβρη 2018 η έκδοση απόφασης του ΣτΕ, μετά την εκδίκαση των 23 προσφυγών κατά του ασφαλιστικού νόμου Ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) - ως προς το ύψος και την ανταποδοτικότητα των εισφορών των μηχανικών αλλά και την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στον ΕΦΚΑ. 

3. Καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί, μέχρι στιγμής, ως προς το ζήτημα της ενεργοποίησης της διοικούσας επιτροπής μηχανικών του ΕΦΚΑ και της απόδοσης αρμοδιοτήτων στον πρόεδρο και τα μέλη της. 

4. Συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης μη εφαρμογής της Εγκυκλίου του υπουργείου εργασίας (που εκδόθηκε στις 26/3/2018, με Αριθ. πρωτ. : Δ.15 / Δ΄ / οικ.17506 / 458) που αφορά την Δυνατότητα Αναδρομικής Διαγραφής από το πρώην ΕΤΑΑ / ΤΣΜΕΔΕ. Η αναμονή παρατείνεται και το πρόβλημα διαρκώς διογκώνεται για τους μηχανικούς που ενώ έχουν διακόψει το επάγγελμα συνεχίζουν να θεωρούνται οφειλέτες και να δέχονται τις ανάλογες συνέπειες… Από την παριστάμενη ομάδα της ΑΣΜ κρίθηκε ως απόλυτα αναγκαία η δυναμική παρέμβαση των ίδιων των εγκλωβισμένων στο τ. ΤΣΜΕΔΕ συναδέλφων και η εκ μέρους τους άσκηση πίεσης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου να εφαρμόσουν άμεσα την εν λόγω εγκύκλιο. 

Επισημαίνεται ότι οι συνάδελφοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις θεραπείας, σχετικά με τον προσδιορισμό του χρόνου διαγραφής τους από το τ. ΤΣΜΕΔΕ, δικαιούνται να ζητήσουν αντίγραφο της εισήγησης της υπηρεσίας επί των αιτήσεων τους, όπως ορίζεται από το νόμο.

5. Έγινε αναφορά στο θέμα της Ασφαλιστικής Ικανότητας και επισημάνθηκε ο παραλογισμός του πλαισίου παράτασης ισχύος του Ν.4254/2014 (Νόμος Βρούτση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου