Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Ελλάδας: Ψήφισμα στήριξης στον Κώστα Πελετίδη



Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα 8/2/2017
Τριών Ναυάρχων 40 , Πάτρα
Αρ. Πρωτ. 29
Τηλ: 2610-991689 (εσωτ. 21)
ΠΡΟΣ:
1. Δήμαρχο Πάτρας
2. Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραπέμπεται σε δίκη, στις 13 Φλεβάρη 2017, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας τις αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, παραχωρώντας στη Χρυσή Αυγή προς χρήση για την προεκλογική της δράση, τους δημοτικούς χώρους για τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 25.01.2015 και 29.09.2015..

Είναι γνωστή η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η ναζιστική της ιδεολογία, η δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που είχε συγκροτήσει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση 400/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου: « (…) όσον αφορά στο αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. (..) Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε. (…)».

Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό, δεν επιτρέπει να δώσουμε χώρο στους νοσταλγούς των ναζί.

  • Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε τη θέληση και τα αισθήματα των πολιτών της Πάτρας.
  • Επιδοκιμάζουμε την θέση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να μην βοηθήσει με κανένα τρόπο την έκφραση και την δράση του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
  • Απαιτούμε να αποσυρθεί με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου