Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Συμπαράσταση στους φοιτητές της Ξάνθης

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                           Αθήνα, 6-2-2017                          
Αρ. Πρωτ.: 7052
                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
9 φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης παρουσιάζονται στον ανακριτή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από αναφορές προς την Εισαγγελία αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που ενοχλείται από τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση τους, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «ένα είδος φοιτητικού ISIS».
Ο φοιτητικός σύλλογος της Πολυτεχνικής Ξάνθης, έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του και καταγγέλλει τη στοχοποίηση των φοιτητών, που απειλούνται με δίωξη αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κινηματικής δράσης τους και του αγώνα τους ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για  την απόπειρα ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού που συντελείται στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Καταγγέλλει κάθε απόπειρα για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για χτύπημα στο συνδικαλισμό και κατ’ επέκταση για χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, το οποίο επιχειρείται να καταστρατηγηθεί με στόχο τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου στον οποίο οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, υπερασπιζόμενη τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη στοχοποίηση συνδικαλιστών φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου