Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Νίκησαν οι Ινδιάνοι στην Β.Ντακότα – Μεταφέρεται ο αγωγός DAPL

Πανηγυρισμοί για την μεγάλη νίκη

Την Κυριακή έληγε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα στους Ινδιάνους και τους αλληλέγγυους που μάχονταν ενάντια στον αγωγό DALP που θα περνούσε από την περιοχή.
Όπως έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα ρεπορτάζ, “όλα τα έθνη” των Ινδιάνων είχαν κινητοποιηθεί ενάντια στον αγωγό. Το αίτημά τους εξαρχής ήταν ο επανασχεδιασμός της διαδρομής του αγωγού ώστε να μην περάσει από τα εδάφη τους.


Ο Αμερικάνικος Στρατός μέσω του επίσημου site του,αναφέρει πως δεν εγκρίνει την πρόταση για να περάσει ο αγωγός από την Βόρεια Ντακότα κάτω από την λίμνη Oahe. Εδώ να τονίσουμε πως ο αγωγός έχει κατά μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί εκτός από το κομμάτι που θα περνούσε από το Standing Rock όπου χιλιάδες είχαν κατασκηνώσει για να εμποδίσουν τον DAPL

Η Jo-Ellen Darcy ανέφερε πως η παραπάνω επιλογή σχετίζεται με την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών οδών για τον DAPL

“Η εξέταση εναλλακτικών διαδρομών για τον DAPL θα μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με μια αναφορά για τις περιβαντολλογικές επιπτώσεις” αναφέρει ο στρατός


Η είδηση όπως αναφέρουν τα Διεθνή Μέσα είναι μια τεράστια νίκη για την φυλή Σιού στο Standing Rock που από τον Απρίλιο κινητοποιούνται.

Θυμίζουμε πως 26 ακτιβιστές τραυματίστηκαν σε πρόσφατη σύγκρουση με την αστυνομία η οποία χτυπούσε τους διαδηλωτές με κανόνια νερού. Περίπου 564 άτομα έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου