Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι ΙΓΜΕ: Λειτουργική κατάληψη από σήμερα ενάντια στις παράνομες και αντεργατικές πρακτικές


Φωτογραφία αρχείου
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη, ως πρώτο μέτρο αντίστασης στις παράνομες και αντεργατικές πρακτικές του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΙΓΜΕ, κηρύσσουν λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ, ξεκινώντας από σήμερα Τρίτη 6 Δεκέμβρη.
Όπως σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν:
● Την άρνηση του Πρόεδρου του ΔΣ του ΙΓΜΕ να εισαγάγει εισήγηση του εκπροσώπου των εργαζομένων σχετικά με το θέμα των μισθολογικών περικοπών στο επικείμενο Δ.Σ. της 6.12.2016 (παρότι σε άτυπες συναντήσεις μας και ο ίδιος συμφωνεί ότι έχουμε δίκιο) υποκύπτοντας στην ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ευθυνοφοβία του Γενικού Διευθυντή που αρνείται να εισηγηθεί για το θέμα, αφού δεν του αρκούν ούτε οι εξωτερικές γνωμοδοτήσεις, ούτε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ούτε η πρώτη δικαστική κρίση.
● Την παντελή αδιαφορία της Διοίκησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που «εξαφανίζουν» από το ΕΣΠΑ το βασικό αντικείμενο του ΙΓΜΕ, τις γεωλογικές χαρτογραφήσεις.
● Την άρνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην άμεση δρομολόγηση των πρώτων 45 απόλυτα αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού εν όψει των 137 προσλήψεων που προτείνει η Διοίκηση του ΙΓΜΕ.
● Την αδιαφορία Γενικού Διευθυντή του ΙΓΜΕ και Υπουργείου για τις προϋποθέσεις εκτός έδρας απασχόλησης, που έχουν αποτέλεσμα να διακοπούν εργασίες σημαντικών έργων του ΙΓΜΕ (Γεωθερμία νομού Σερρών) και να καθίσταται προβληματική η υλοποίησή τους.
● Τη συστηματική καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των μισθολογικών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του ΙΓΜΕ προς του εργαζόμενους & συνταξιούχους, με τις οποίες απειλείται η μισθοδοσία του προσωπικού και ομαλή λειτουργία του Ινστιτούτου.

Είναι προφανές ότι αυτή αντεργατική συμπεριφορά, κυρίως του Γενικού Διευθυντή αλλά και με την ανοχή του Προέδρου, τους εκθέτει προς τους εργαζόμενους ηθικά και πολιτικά. Τούτη τη φορά όμως εκτίθενται και από νομική άποψη, αφού αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, καθώς αρνούνται να περιλάβουν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ τα θέματα που ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων έχει έγκαιρα προτείνει – από τις 23.11.2016 -, μεταξύ των οποίων τα θέματα των μισθολογικών περικοπών.
Με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι και άλλα μέλη του ΔΣ του ΙΓΜΕ αντιμετωπίζουν θετικά το θέμα της άρσης της αδικίας των παράνομων μισθολογικών περικοπών και την επιστροφή των απωλειών των μισθών στο 2013 απαιτούμε να συμπεριεληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. με τη θετική εισήγηση του εκπροσώπου των εργαζόμενων, η οποία δίνει τη δυνατότητα αποκατάστασης του καταπατημένου αισθήματος δικαίου και μιας πρώτης ανάτασης του ηθικού των εργαζόμενων, που είναι απολύτως αναγκαίες για το δυναμικό ξεκίνημα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.
Καλούμε, για άλλη μια φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή και τα μέλη του ΔΣ του ΙΓΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ινστιτούτου.
Καλούμε τα μέσα επικοινωνίας να προβάλουν τον αγώνα των εργαζόμενων για την αποτελεσματική λειτουργία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών προς όφελος του λαού και του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου