Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Εφαρμογή Ν. 4387/2016 για διπλοασφαλισμένους Διπλ. Μηχανικούς

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 5-12-2016
Αρ. Πρωτ.: 7034
Προς: Τον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ Στ. Πλιάκη
Κοιν: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. ΤΣΜΕΔΕ
2. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα : Εφαρμογή Ν. 4387/2016 για διπλοασφαλισμένους Διπλ. Μηχανικούς.

Συνάδελφε Πρόεδρε,
Λαμβάνοντας υπόψη μας τη θέση σου και τις αρμοδιότητες που απορρέουν απ’ αυτήν στο ΕΤΑΑ, καθώς και στο προσωρινό ΔΣ του ΕΦΚΑ και με δεδομένη την σύγχυση που επικρατεί από την εφαρμογή του Ν. 4387/2016 (σχετικά έγγραφα Υπηρεσιών σου έχουν αποσταλεί) σχετικά με την περίπτωση των διπλοασφαλισμένων Διπλ. Μηχανικών, ζητάμε την συνδρομή και παρέμβασή σου με στόχο την σωστή διευθέτησή τους, δηλ.:
α. Εκτός της περίπτωσης εθελοντικής επιλογής, συνέχισης της διπλής ασφάλισης που απαιτείται αίτηση του ασφαλισμένου (επωμιζόμενος όμως το σύνολο της εισφοράς στην μια από τις δύο ασφαλίσεις), τίποτα άλλο δεν προβλέπεται από τον νόμο σχετικά με επιλογή του ασφαλισμένου ή με προσδιορισμό των Υπηρεσιών μισθοδοσίας για τα ποια ασφάλιση διακόπτεται ή ποια παραμένει.
β. Αυτονόητη, λογική και δίκαιη, είναι φυσικά η προσμέτρηση του ενιαίου χρόνου ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 1-1-2017, σε εκείνον από τους δύο διανυθέντες χρόνους ασφάλισης (Δημόσιο ή ΤΣΜΕΔΕ) που ο ασφαλισμένος οδηγείται γρηγορότερα σε θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
γ. Η προβλεπόμενη προσαύξηση, της μιας σύνταξης που θα δικαιωθεί ο ασφαλισμένος από τον ΕΦΚΑ (αναλογικό σκέλος + Εθνική σύνταξη), από τον χρόνο που έχει διανύσει στον άλλον Φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης μέχρι τις 31-12-2016, πρέπει να εκκινεί ταυτόχρονα με την απονομή της σύνταξης του ΕΦΚΑ.

Συνάδελφε Πρόεδρε, ελπίζουμε στην άμεση και ουσιαστική συνδρομή σου , προκειμένου να αποφευχθούν στα πλαίσια της επικρατούσας σύγχυσης επιλογές συναδέλφων Διπλ. Μηχανικών που θα έχουν οδυνηρά αποτελέσματα σχετικά με την συνταξιοδότησή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου