Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Όχι στην απέλαση των 8 Τούρκων αξιωματικών

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Παρακαλούμε για τη διάδοσή του
Οι υπογραφές αποστέλλονται σε ένα από τα emails
dbelantis@hotmail.com ( Μπελαντής Δημήτρης),
portel@central.ntua.gr ( Πορτάλιου Ελένη )
athfotia@gmail.com ( Φωτιάδου Σία )
τηλ επικοινωνίας : 2107512560


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται ότι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, «όχι στην έκδοση» 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή ενώ και η απόφαση για άλλους 3 Τούρκους αξιωματικούς ήταν υπέρ της έκδοσης.
Όσοι και όσες δεν θεωρούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα - εν προκειμένου το δικαίωμα στη ζωή - δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια, ζητούμε από τη δικαιοσύνη να συνδράμει τη δημοκρατία και από το ελληνικό κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας απελάσεις των 8 αξιωματικών.

Ονοματεπώνυμο ιδιότητα τηλέφωνο / email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου