Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Απάτη σε βάρος των ασφαλισμένων το "Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού"


Από το Ίσκρα

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !

Μόνο ως τρομακτικών διαστάσεων πολιτική απάτη σε βάρος εκατομμυρίων ασφαλισμένων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δημιουργία στα χαρτιά του Ταμείου Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος (ΤΣΑΣ) Α.Ε.*.

Λίγο πριν το ληστρικό PSI με το οποίο καταληστεύθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2012 δημιουργήθηκε το εν λόγω ταμείο "με αποκλειστικό σκοπό (σ.σ. σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ) την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα".

Το ΤΣΑΣ Α.Ε., όμως, στην πραγματικότητα έμεινε εδώ και τρία χρόνια μόνο στα χαρτιά και όχι άδικα ειδικοί σε θέματα του ασφαλιστικού μας συστήματος το χαρακτηρίζουν ταμείο φάντασμα!

Μάλιστα, στην κατοχή του ΤΣΑΣ δεν έχει περιέλθει κανένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου ή Νομικών προσώπων και όλα τα φιλέτα πηγαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ με αποκλειστικό σκοπό την αποπληρωμή των δανειστών, την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία στέλνονται στον Καιάδα λόγω της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής κυβέρνησης και τρόικα!

Γνώστες περί των ασφαλιστικών θεμάτων, τόνιζαν με νόημα, ότι ο μόνος σκοπός που εξυπηρέτησε το εν λόγω ταμείο - φάντασμα, ήταν να δώσει επικοινωνιακό άλλοθι στην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πείσει τους πολίτες της χώρας ότι δήθεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων και κατ' επέκταση των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.

Η πραγματικότητα όμως έρχεται να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες!

Από τα 18,7 δις ευρώ που ήταν τα διαθέσιμα, δηλ. το ασφαλιστικό κεφάλαιο και τα οποία διαχειριζόταν υποχρεωτικά και τα επένδυε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως "θεματοφύλακας" της Τράπεζας της Ελλάδος, με νόμους των κυβερνήσεων του πάλαι ποτέ δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) έκαναν "φτερά" 12 δις περίπου.

"Η ονομαστική αξία των ομολόγων (18,7 δις) υπέστη "κούρεμα" κατά 53,5%, συνακόλουθα, δε, μειώθηκε και η συνολική ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου και η ονομαστική αξία κάθε μερίδας κάθε φορέα στο Κοινό Κεφάλαιο ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής σε αυτό.", απαντούσε σε έγγραφο προς τη Βουλή στις 2/8/12 η ΤτΕ.

Με τη βούλα του ΣτΕ, το οποίο έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων είχε ήδη δρομολογηθεί!

Η συνέχεια είναι , πλέον, σε όλους γνωστή. Η ελληνική κυβέρνηση αντί να σώσει τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία έσπευσε να σώσει τις τράπεζες με κάθε μέσο και με τα λεφτά των φορολογουμένων στο όνομα του περιβόητου συστημικού κινδύνου!


* με το άρθρο 4 του ν. 4046/2012 (ΦΕΚ Α 28/14-2-2012-Β' Μνημόνιο) ιδρύθηκε ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.», προς αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου που του δίδονται για τη στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος,λίγο πριν τη λεηλασία των αποθεματικών του από το λεγόμενο PSI («κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που αναγκαστικά -εν γνώσει ή εν αγνοία τους- κατείχαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιποί Οργανισμοί).

1 σχόλιο:

  1. Αδερφια, χωρις πολλα λογια κ' παρακαλια, για τις ζωες μας προκειται.ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Δρομολογουν την ιδιωτικη Ασφαλιση για Συνταξεις - Υγεια. Πρεπει να τους Διωξουμε Τωρα Ενωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή