Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα για Παναθηναϊκή Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡIOY, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27), στις 11.00 π.μ.

Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου έχει πάρει διαστάσεις αμείλικτου κοινωνικού πολέμου. Έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο στόχος τους είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος, του ευρώ και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που οδεύει ταχύτατα στην κινεζοποίηση, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η χώρα μας είναι το πειραματόζωο, προκειμένου να γί¬νει στη συνέχεια μαζική εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος” και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Για αυτό και ανοίγουν όλα τα μέτωπα:

Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, τη στιγμή που μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Προχώρημα στο δημόσιο του απαράδεκτου θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, που σημαίνει χιλιάδες απολύσεις, παράλληλα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των περικοπών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αξιολόγησης-πειθάρχησης του εργαζομένου. Στον ιδιωτικό τομέα πλήρης αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας με όργιο απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μη καταβολή μισθών, γιγάντωση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας. Ταυτόχρονα, διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η επίσπευση της ψήφισης του νέου βάρβαρου προϋπολογισμού μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2011, σημαίνει σφαγή των δημόσιων δαπανών, εξολόθρευση του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, νέα φορομπηξία.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΏΡΑ!

Η κυβέρνηση, η τρόικα, και οι βιομήχανοι με τους τραπεζίτες μας λένε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή τα δέχεστε ή χρεοκοπούμε». Τα μέτρα είναι «μονόδρομος» για αυτούς, για να μας φορτώσουν την κρίση τους, για να πάρουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας!

Εμείς,

- ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα, ζούσαμε και ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.

-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις παραλίες και τα νερά, τον δημόσιο πλούτο.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, τα χαράτσια και την κρίση τους. Παύση πληρωμών εδώ και τώρα – Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!

Μονόδρομος για εμάς είναι η πραγματική δημοκρατία των αγώνων, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, κεφαλαίου. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Οργανώνουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Με αποφασιστικότητα και διάρκεια. Ξεπερνώντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποφάσισε τις 24ωρες ντουφεκιές στις 5 και στις 19 Οκτώβρη (ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων), «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας (πχ συγκοινωνίες, ΔΕΚΟ κ.λπ.) και τα υπουργεία καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο.

Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, «οι κλαδικοί συντονισμοί», που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

Για τον λόγο αυτό: Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, τους συντονισμούς σωματείων, τις επιτροπές ανέργων, κάθε εργαζόμενο και άνεργο σε Παναθηναϊκή Συνέλευση στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27), στις 9 Οκτώβρη στις 11.00 π.μ.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου