Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

750 € καθαρά ο νεοδιόριστος μηχανικός

Αναδημοσιεύουμε από το Ίσκρα. Τέλος σε όλα τα επιδόματα (φυσικά και στο ειδικό επίδομα αντιστάθμισης των μηχανικών, πρώην 7 τοις χιλίοις) από 600 - 1000 € η μείωση αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους μηχανικούς ανάλογα με το υπουργείο ή φορέα στον οποίο εργάζονται. 1092 € μεικτά ο νεοδιόριστος που σημαίνει περίπου 750 € καθαρά. Η πλειοψηφία των συναδέλφων περίπου στα 1000 €. Να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Όχι σήμερα, χτες.

ΣΤΑ 550 ΕΥΡΩ (ΚΑΘΑΡΑ) Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!
ΑΜΕΣΟ ΤΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΑΛΛΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ!
Περικοπές μισθών έως και 50% και απολαβές πείνας για τους δημόσιους υπαλλήλους της τάξης των 550 ευρώ (καθαρά) περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο για το δημόσιο που θα φέρει προσεχώς η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.
Ρεπορτάζ εφημερίδων αποκαλύπτουν το ληστρικό σχέδιο νόμου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως αυτό συναποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο και βέβαια την τρόικα.
Σε αυτό προβλέπεται, όχι μόνο το πετσόκομμα των μισθών για την πλειοψηφία των υπαλλήλων αλλά και το πάγωμα τους στη συνέχεια. Την ίδια ώρα, οι πενιχρές αυξήσεις που δίνονται σε ελάχιστους ούτως ή άλλως κακοπληρωμένους εργαζόμενους στο δημόσιο, σύμφωνα με τις ανεκδιήγητες προβλέψεις της κυβέρνησης δεν θα καταβληθούν στους υπαλλήλους νωρίτερα από την παρέλευση μιας τριετίας.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις μεικτές απολαβές και τα επιδόματα που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους ανάλογα με τη θέση τους και τα τυπικά τους προσόντα:


ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με βάση τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι χιλιάδες υπάλληλοι θα δουν τη μισθοδοσία τους να πέφτει κατακόρυφα ακόμα και σε ποσοστά της τάξης του 30% ή 50%, επιβαρυνόμενοι με απώλειες που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ.

Η λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο είναι το πρώτο μέρος του δράματος και δεν είναι καθόλου άσχετη με το τι πρόκειται να επακολουθήσει με βάση τις διαθέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης, παρά τις περί του αντιθέτου επικοινωνιακές κορώνες της τελευταίας, στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Άλλωστε το θέμα αυτό έχει ανοίξει με τη γνωστή μέθοδο της διαρροής σε πρώτη φάση, όπως ακριβώς έχει γίνει ως τώρα και με το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί και στα οποία η κυβέρνηση στην αρχή δήθεν «αντιστέκεται» αλλά στη συνέχεια τα θεσμοθετεί και τα υλοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου