Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων

Αναρτούμε από το blog της (http://syspirosiaristeronarxitektonon.blogspot.com/2011/10/6-2011.html) τη δημόσια πρόταση συνεργασίας που απευθύνει η συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων στις άλλες αριστερές αγωνιστικές παρατάξεις-σχήματα του συλλόγου καθώς και σε ανεξέρτητους αρχιτέκτονες. Φανταζόμαστε προφανές ότι αφετηρία μας δεν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι η δυναμική που θα δημιουργήσει μια ενωτική παρέμβασή μας, απέναντι στην κλιμάκωση της σημερινής επίθεσης κατά των εργαζόμενων, απέναντι στις επιπτώσεις της στην άσκηση του επαγγέλματός μας και απέναντι στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, για να δρομολογήσουμε για το Τμήμα Αττικής μια εξαρχής οικοδόμηση, με τη μαζικότητα που του αναλογεί και με τις κοινωνικές συντεταγμένες και αναφορές που, όπως πιστεύουμε, από κοινού επιδιώκουμε να προσλάβει
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ

Αριστερό  Ψηφοδέλτιο Συνεργασίας στο Τοπικό Τμήμα ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ Αττικής,
από τις παρατάξεις:
Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων, Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων, Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων και ανεξάρτητους αρχιτέκτονες

Στις 6 Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές στο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Ένα σύλλογο που έχει οδηγηθεί στο όριο της κατάρρευσης, υπό μία διοικητική πλειοψηφία ανίκανη να αποκρούσει, απρόθυμη καν να ενοχλήσει, την ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του μνημόνιου. Μια ηγεσία αμαρτωλή και φαύλη.

Σε πείσμα αυτής της εξέλιξης, τρεις παρατάξεις και αρχιτέκτονες χωρίς παραταξιακή ένταξη, δώσαμε συνεχείς, κάποτε σφοδρές μάχες, ενάντια στην ευρύτατη διοικητική πλειοψηφία. Μέσα σε τις συλλογικές διαδικασίες άμεσης συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις, με καθοριστικές παρεμβάσεις στην Αντιπροσωπεία καθώς και με κινηματικές δράσεις, μέσα και έξω από το ΣΑΔΑΣ. Διεκδικήσαμε τη στροφή στις κατευθύνσεις του Συλλόγου. Δείγματα τέτοιας στροφής, οι αποφάσεις στη Γ.Σ. Αττικής της 15.09.2011, για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ,τα αυθαίρετα, τον τρόπο έκδοσης αδειών, το νόμο Διαμαντοπούλου. Πρωτοστατήσαμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη ίδρυση του τμήματος Αττικής, σε πείσμα μιας λυσσώδους υπονόμευσης ή αδιαφορίας γι αυτό, από σχεδόν σύμπασα τη συμπολίτευση ή την κατ’ όνομα αντιπολίτευση της διοίκησης του Συλλόγου.

Θεωρούμε σημαντικό να μη κατακερματιστεί αυτή η ουσιαστική ενωτική δυναμική στις επερχόμενες εκλογές.

Πρόκειται για μείζον ζητούμενο στο χώρο της Αττικής ιδίως  στη σημερινή  φάση των πρώτων βημάτων του τμήματος: Να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να αποφύγουμε διαχωρισμούς, που μπορεί να αναφέρονται σε υπαρκτά ευρύτερα διαφοροποιημένα πολιτικά σχέδια, αλλά πού στο ΣΑΔΑΣ, μα και στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, κατά των δυνάμεων του Μνημόνιου,  στις πλατείες του καλοκαιριού και στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, αποδείχθηκαν πεπερασμένοι.

Προτείνουμε λοιπόν στις  επερχόμενες εκλογές να κατέβουμε όλοι μαζί, σε αριστερό  ψηφοδέλτιο συνεργασίας στην Αττική, οι παρατάξεις Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων, Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων, Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων και ανεξάρτητοι αρχιτέκτονες που:

- Στεκόμαστε απέναντι στη καπιταλιστική επίθεση που οργανώνουν οι δυνάμεις του μνημόνιου.

-Ειδικά στο χώρο της Αττικής, αντιλαμβανόμαστε την ίδρυση του Τμήματος ως ένα μεγάλο βήμα, για να αναπνεύσει ο Σύλλογος, ένα νέο άνεμο δημοκρατίας  και δημιουργίας, ως κρίσιμη προϋπόθεση:
Για να ορίσουν οι δέκα χιλιάδες αρχιτέκτονες της Αττικής τη τύχη τους.
Για να προσδιορίσουμε ένα νέο κοινωνικό ρόλο, γειωμένο στις σημερινές συνθήκες της χειμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε ούτως ή άλλως  από κοινού: Το πολιτικό θάρρος να το αναγνωρίσουμε έμπρακτα, θα προσφέρει έμπνευση συμμετοχής για τους συναδέλφους.

04.11.2011

Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου