Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Σωματείων των υπό κατάργηση-συγχώνευση φορέων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ώρα 10.30 πμ. στη συμβολή ΣΤΑΔΙΟΥ & ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της 2/10 ανοίγουν το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεκινώντας με την  άμεση θυσία όσων συναδέλφων μας βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και όσων δήθεν πλεονάζουν στους υπό κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον Ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν «το στόχο τους» για 30.000  απολύσεις- εφεδρεία το 2011 και πάνω από 250.000 την επόμενη διετία !!   
Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας!     
 ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !  

  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·        Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·        Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·        Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.
Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.
*   Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ώρα 1μμ. θα γίνει σύσκεψη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στα Γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 30 κοντά στο Σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο») 

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ)


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ
Την Κυριακή το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου για 30.000 εργαζόμενους σε «εργασιακή εφεδρεία».
Λίγο μετά την ανακούφιση που νιώσαμε με το φιάσκο της εγκυκλίου για τους 151 φορείς, νιώσαμε την καυτή ανάσα της ανεργίας να απομακρύνεται από το σβέρκο μας. Απομακρύνθηκε όμως;
Ανακοινώνουν ότι θα βγάλουν σε εφεδρεία 20.000 60άρηδες μέχρι να πάρουν σύνταξη. Φτάνουν;
Θα διαλύσουν και θα συγχωνεύσουν φορείς του δημοσίου προκειμένου να βρουν άλλες 10.000. θα είμαστε σε αυτούς ή μήπως θα προλάβουν να μας πουλήσουν;
Τα σωματεία των φορέων που είναι υπό διάλυση, συγχώνευση και εφεδρεία ζητήσαμε από την πρώτη μέρα συντονισμό και γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, έστω και αργά προκηρύχθηκε για τις 5/10/2011 όμως οι εξελίξεις  τους πρόλαβαν για ακόμα μία φορά.
Εχθές Δευτέρα 3/10 η Τρόϊκα ζήτησε κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Τους φαίνονται πολλά τα 560€ κατώτατος μισθός. Πόσο κοστολογούν την εργασία μας; Εμείς πόσο θα την πουλάμε; Για πόσο θα τους δίνουμε τα παιδιά μας αύριο;

Πρέπει να απαντήσουμε ΤΩΡΑ και ΟΛΟΙ
Όπως κανείς δεν περισσεύει στη δουλειά έτσι κανείς δεν περισσεύει
και στον αγώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10/2011

Μόνοι μας  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Προσυγκέντρωση Σ.Ε.ΚΤ. Σανταρόζα και Σταδίου 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου