Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα του ΤΕΕ Μαγνησίας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η άδικη και βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δεν έχει τελειωμό. Οδηγεί το λαό σε πλήρη εξαθλίωση.
Μετά τη μείωση των μισθών, την περικοπή των επιδομάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα πλατιάς κατανάλωση, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προστέθηκαν οι κεφαλικοί φόροι «επιτηδεύματος», «αλληλεγγύης» και το χαράτσι ακίνητης περιουσίας, ενώ επέρχονται και νέοι.
Όλα τα παραπάνω αφορούν και τους μηχανικούς, εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες μιας και είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του εργαζόμενου λαού.
Την ώρα που βιώνουμε μαζί με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών το φάσμα της ανεργίας (στους μηχανικούς υπερδιπλασιάστηκε), τους δυσβάσταχτους άμεσους και έμμεσους φόρους, τη διάλυση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργοστασίων, τη δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών μας υποχρεώσεων, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικών παροχών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, με τη ταυτόχρονη απαξίωση της επιστημονικής μας γνώσης, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, συνεχίζει να ευνοεί και χρηματοδοτεί τις τράπεζες και να στηρίζει με νύχια και με δόντια το μεγάλο κεφάλαιο αφήνοντάς το στο απυρόβλητο, σε πλήρη συνεργασία με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Είναι πια αναγκαίος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κοινός συντονισμός μας με τους εκπροσώπους όλων των φορέων των πολιτών που πλήττονται από τη μνημονιακή λαίλαπα για τη δημιουργία ενός ευρύτατου, μαζικού κινήματος ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τελικά ενάντια στην εξαθλίωση του λαού.
Η Αντιπροσωπεία καλεί όλους τους μηχανικούς σε συστράτευση και διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στα μέτρα που έχουν ληφθεί και στα νέα μέτρα που πρόκειται να έρθουν.

Για την Αντιπροσωπεία
του ΤΕΕ Μαγνησίας

Το παραπάνω ψήφισμα προέκυψε στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας στη βάση της πρότασης της Παρέμβασης Μηχανικών που ακολουθεί

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-9-2010 ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η άδικη και βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της τρόικας, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έχει τελειωμό. Οδηγεί το λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και τη χώρα στην καταστροφή. Μετά τη μείωση των μισθών, την περικοπή των επιδομάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα πλατιάς κατανάλωση, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ,προστέθηκαν οι κεφαλικοί φόροι «επιτηδεύματος» , «αλληλεγγύης» και το χαράτσι ακίνητης περιουσίας ενώ επέρχονται και νέοι φόροι.
Όλα τα παραπάνω αφορούν και τους μηχανικούς εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στους ελεύθερους επαγγελματίες μιας και είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του εργαζόμενου λαού.
Την ώρα που βιώνουμε μαζί με την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών το φάσμα της ανεργίας (στους μηχανικούς υπερδιπλασιάστηκε) , τους δυσβάσταχτους άμεσους και έμμεσους φόρους , τη διάλυση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργοστασίων , τη δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών μας υποχρεώσεων και τη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικών παροχών σε υγεία,πρόνοια,παιδεία, με τη ταυτόχρονη απαξίωση της επιστημονικής μας γνώσης , την ίδια στιγμή η κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης συνεχίζει να μειώνει τη φορολογία στους τραπεζίτες και να στηρίζει με νύχια και με δόντια το μεγάλο κεφάλαιο αφήνοντας το στο απειρόβλητο σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. σε πλήρη συνεργασία με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις.
Είναι πια αναγκαίο πέρα από κάθε άλλη φορά ο κοινός συντονισμός μας με τους εκπροσώπους όλων των φορέων των πολιτών που πλήττονται από τη μνημονιακή λαίλαπα( ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ , ΟΛΜΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ , ΠΟΕ-ΟΤΑ,ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Κ.Λ.Π) για τη δημιουργία ενός πλατύ , μαζικού κινήματος ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια , στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τελικά ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού.
Καλούμε επίσης το πρόεδρο του ΤΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να εκπροσωπήσει τους μηχανικούς και όχι τις αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές αλλιώς να παραιτηθεί.
Οι περιστάσεις ξεπερνούν τις αποφάσεις της αντιπροσωπείας και της Δ.Ε. και κάνουν επιτακτική την ανάγκη για κάλεσμα Γ.Σ. και συντονισμό όλων των μηχανικών για να περισώσουμε την αξιοπρέπεια της εργασίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου