Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από την εταιρεία Unify!




Ακόμη ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας απέναντι σε εργαζόμενη μητέρα έλαβε χώρα πρόσφατα αυτή τη φορά στη Unify. Η εργοδοσία της Unify δεν δίστασε να εξωθήσει σε παραίτηση εργαζόμενη που παρόλο που προσπάθησε για μεγάλο διάστημα της εγκυμοσύνης της να αντεπεξέλθει στις επαγγελματικές τις υποχρεώσεις, δεν πήρε τις άδειες μητρότητας που δικαιούταν. Η χυδαία αυτή στάση απέναντι στην εργαζόμενη, αποτελεί παράδειγμα για τις αδίστακτες πρακτικές που μπορεί να υιοθετήσει η εργοδοσία προκειμένου να αποκομίσει τα μέγιστα από τον κάθε εργαζόμενο και τη κάθε εργαζόμενη χωρίς να διστάσει σε αυτή τη διαδικασία να καταπατήσει ακόμη και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Η υπόθεση της Unify αποτελεί ακόμα ένα σημείο στο ψηφιδωτό της ασυδοσίας που υπάρχει στο κλάδο μας. Σε έναν από τους πιο κερδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας εν μέσω κρίσης τα εργασιακά δικαιώματα μπαίνουν δυναμικά στο περιθώριο από τη πλευρά των εργοδοτών. Παράλληλα η απόφαση της ΕΕ για τις απολύσεις εγκύων ακόμη και αν δεν φωτογραφίζει κάθε περίσταση, αποτελεί δείκτη για το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που οραματίζεται τόσο η ΕΕ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση και εργοδοσία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις συναδέλφισσες μας. Στο ίδιο μήκος κύματος τα ωράρια αυξάνονται, οι απολύσεις γίνονται “συνήθεια” και οι κουβέντες για συλλογικές συμβάσεις και κατοχυρωμένα δικαιώματα μπαίνουν στο περιθώριο.

Η υπόθεση της VresNet και της απόλυσης της Αριστέας έδειξε ότι τέτοιοι αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά μέσα από τα σωματεία τους, τις εργατικές λέσχες, τις εργατικές συλλογικότητες. Μπορεί η Unify να φοράει το προσωπείο της “σοβαρής επιχείρησης”, ωστόσο απέναντι σε κάθε τέτοιο περιστατικό πρέπει να ξέρει ότι θα μας βρει απέναντί της!

Απαιτούμε την διαλεύκανση της υπόθεσης από τη πλευρά της εργοδοσίας της Unify και την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου