Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για υποβάθμιση συναδέλφου

    Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr
 Αθήνα, 27 Μαρτίου 2017

Αρ.Πρωτ.: 4418

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 16-3-2017, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο Δήμαρχος εισηγήθηκε προς ψήφιση την έγκριση πίστωσης 2.500 ευρώ για την αμοιβή «ειδικού» δικηγόρου των Διοικητικών Δικαστηρίων, ώστε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος στο Διοικητικό Εφετείο κατά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε ο συνάδελφος Ε. Γαβριελάτος κατά της απόφασης του Δημάρχου Γ. Καμίνη. Η απόφαση αυτή υποβίβασε το συνάδελφο από προϊστάμενο διεύθυνσης σε προϊστάμενο τμήματος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και χωρίς να αναφέρονται στο σκεπτικό της οι λόγοι του υποβιβασμού του πρώτου κατά σειρά μοριοδότησης υπάλληλου του Δήμου Αθηναίων.
Βέβαια, είναι πλέον συνηθισμένη αυτή η τακτική των υποβιβασμών στο Δ. Αθηναίων και γενικότερα στη δημόσια Διοίκηση (βλ. σχετικά δελτία τύπου της ΑΔΕΔΥ στις 22-2-17, 9-2-17, 8-2-17). Τις περισσότερες φορές προτιμούνται οι «αναθέσεις» στους «αρεστούς» των διοικούντων ακόμη κι αν αυτοί στερούνται αντικειμενικών και τυπικών προσόντων, ενώ είναι πιθανόν να μην διαθέτουν ούτε και τη σχετική αρμοδιότητα!!! (όπως αυτή περιγράφεται στον εκάστοτε οργανισμό).
Στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Παναγιώτης Μούζιος https://www.youtube.com/watch?v=m2LkaWDd86s&feature=youtu.be&t=3h3m10s
ζήτησε την ανάκληση της απόφασης από το Δήμαρχο, όχι λόγω συντεχνιακής εμμονής, αλλά προς αποκατάσταση της χρηστής διοίκησης. Πράγματι, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο εν λόγω συνάδελφος υποβιβάστηκε λόγω δυσλειτουργειών της διεύθυνσης που προΐστατο, επομένως ο υποβιβασμός του δεν οφειλόταν στην εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης αλλά σε αντίθεση που είχε προκύψει κατά τη συνεργασία του με τον πολιτικό του προϊστάμενο.
Τονίζουμε επιπρόσθετα ότι ο συνάδελφος έχει απαλλαγεί με πόρισμα Ε.Δ.Ε. από τις κατηγορίες που του απήγγειλε η Δημοτική Αρχή και επισημαίνουμε ότι η ενέργεια αυτή του Δημάρχου δεν συνάδει με τις αρχές της ισότητας και ίσης μεταχείρισης που αναφέρονται στο Σύνταγμα και έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Κώδικα δημοτικών – κοινοτικών υπαλλήλων.
Οι τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης πρέπει να είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όπου με αντικειμενικότητα και διαφάνεια κρίνονται αξιοκρατικά βάσει ουσιαστικών και τυπικών προσόντων οι υπάλληλοι.

Εντέλει - σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ της 15ης Μάρτη - οι «δοτοί – αρεστοί» προϊστάμενοι, που έχουν τοποθετηθεί με ανάθεση από την εκάστοτε πολιτική ή δημοτική εξουσία χωρίς άλλα κριτήρια, δεν θα γίνουν αποδεκτοί από τους συναδέλφους ως οι άμεσοι αξιολογητές των Δημοσίων - Δημοτικών Υπαλλήλων,  δεδομένου ότι όλοι κατανοούμε, τι είδους αξιολογικά κριτήρια θα υιοθετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου